Skip to content →

Where you lead, I will follow

Ja ik houd van True Blood. Ja ik houd ook van Glee. En oké, ik vind Hart of Dixie, the Vampire Diaries, the OC en Game of Thrones ook erg leuk (series addicted much?). Maar toch is er één serie die gewoon absoluut niet te overtreffen is. Een serie waar ik mee ben opgegroeid en waar ik elke week samen met Mama naar uitkeek. Een serie over de leukste moeder (Lorelei) en dochter (Rory) in het schattigste dorpje ooit: the Gilmore Girls.

En weet je waarom ik deze serie zo heerlijk vind? Weet je waarom deze serie voor mij zo anders dan de rest is? Omdat ik mezelf in Rory herken. Toen al en nu nog steeds. Stiekem is zij iemand die ik graag wil zijn. En stiekem ben ik al zoals zij. Tijdens mijn diploma-uitreiking bedankte ik in mijn speech mijn ouders, net zoals Rory dat doet. Rory drinkt koffie alsof haar leven ervan afhangt, en ik ook. Ik verslind boeken en ik houd van taalgrapjes, net zoals Rory. Ik praat veel, ik houd van eten en ik ben een beetje raar, ook weer net zoals Rory. En zo zijn er nog tal van andere dingen die wij gemeen hebben.

Maar toch zijn wij niet helemaal hetzelfde. Want het grote verschil tussen Rory en Niki (geen idee waarom ik in de derde persoon over mezelf praat) is dat Rory van studeren houdt en Niki niet (en oké, ze heeft ook nog eens geluk met de mannen en ik niet). Maar het mooie van Rory is dat ze Niki gestimuleerd heeft om aan haar Master te gaan beginnen (en nu moet ik écht ophouden met dat praten in de derde persoon!). Rory heeft mij laten inzien dat studeren helemaal zo erg niet is. Dat het zelfs leuk kan zijn en dat het niet erg is om te willen leren.

En daar ben ik haar dankbaar voor. Ook al is ze maar een personage. Voor mij is ze echt. Voor mij is ze mezelf, en tevens een persoon die ik wil zijn. Maar ik heb gelukkig wel een leukere garderobe, al zeg ik het zelf.

Published in The Almighty Media

6 Comments

 1. Dat is ook mijn lievelingsserie! Heb alles inmiddels al 3 of 4 keer gezien, blijft leuk.

  [Reply]

 2. Gilmore Girls vond ik ook een heerlijke serie! :)

  [Reply]

 3. Ik heb het nooit gevolgd maar ik ken het wel! Heb er een paar afleveringen van gezien en dan vond ik het altijd wel leuk :) alleen kijk ik al zo veel series, die hoef ik er echt niet bij te hebben hihi.

  [Reply]

 4. Gilmore Girls is echt mijn meest favoriete serie ooit! Seizoen 1 t/m 3 kan ik inmiddels bijna letterlijk meepraten, haha.

  [Reply]

 5. Leuk om te lezen! Ik heb Gilmore Girls nog nooit gezien, je maakt me benieuwd!

  [Reply]

 6. Ahhh, ik hou van Lorelei! Vind haar zó leuk! Rory vond ik altijd een beetje suf.. Ik snapte nooit hoe ze aan die leuke jongens kwam!

  [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.