Wat doe je als je in het zuiden van Nederland woont, zonder een Starbucks in Maastricht of omgeving en toch ontzettend hunkert naar een caramel macchiato? Dan ga je dus gewoon samen met een paar vriendinnen een uur en een kwartier in de bus zitten om naar Aachen (Duitsland) te gaan waar ze wél een Starbucks hebben! En ach, je favoriete koffie in het Engels bestellen (lees: ik spreek geen woord Duits) heeft natuurlijk ook zo zijn charmes!

En hoewel ik mijzelf al twee weken lang een twintiger mag noemen, heb ik dit weekend pas mijn verjaardag gevierd. Zaterdagavond had ik een paar vriendinnen bij mij thuis uitgenodigd en hebben we samen tapas (gemaakt door mama) gegeten en natuurlijk liters wijn gedronken. Ik ben o.a. een paar handige cadeaubonnen en een boekje over fashion & designers rijker. En een boekje over mijn toekomstige woonplaats Dublin en erg leuke foto’s van The Nose mag ik natuurlijk ook niet vergeten.

Na veel gepraat, gelach, gezang en een paar flessen wijn, was het toch echt tijd om naar het station te lopen. We gingen naar Dance Classics XXL in het Mecc. Muziek van de jaren ’80 en ’90 zouden die avond centraal staan en we zouden optredens zien van Robin S. en Wipneus en Pim en als klapper op de vuurpijl: de Vengaboys! Om 02.45 werden de 7.000 mensen zelfs getrakteerd op een optreden van een Michael Jackson look-a-like!

Om 03.45 kwamen dan eindelijk de Vengaboys en de hele zaal zong natuurlijk al hun foute liedjes mee. Van Boom Boom Boom tot aan Shalalalala. En zo “shalalalala-de” mijn vriendinnen en ik de hele avond door. It feels fun to be 20, hihi.

Share: