Skip to content →

Treinrit door de club


source

Eergisteren ging ik weer eens uit, in Duitsland nog wel. En dan heb ik het niet over gezellig een drankje doen in een bar, maar echt over een drankje én een dansje in de club. Eigenlijk vind ik uitgaan in een club niet meer zo leuk. Ik houd er niet van als een grote massa mensen tegen elkaar aan staat te schuren terwijl ik gewoon mijn drankje aan de bar wil halen. En als ik dan éénmaal mijn drankje heb besteld, kom ik er ook nog eens achter dat ik meer dan €5,- moet betalen. Ik moet zelfs een hindernis van lichaamsdelen in verschillende posities overwinnen als ik gewoon even wil plassen. Nee, clubs zijn niet zo’n goede locaties voor mij om de nacht door te brengen.

Maar goed. Eergisteren gebeurde het toch. Vol goede moed, een stel lieve vriendinnen en een paar hoge hakken, liep ik de club binnen. Daarna bedacht ik me meteen dat ik andere schoenen aan had moeten doen maar de lekkere beat van de muziek liet me dat gelukkig al snel vergeten. Samen met mijn vriendinnen deden we ons dansje en zongen we mee met Rowwen Hèze (dé held van Limburg). Ik hoefde gelukkig mijn drankje niet zelf te halen waardoor ik natuurlijk opgelucht adem haalde. Maar helaas. Het was gewoon uitstel van executie. Want ik had zeer aan mijn voeten en wilde even gaan zitten. Gelukkig was ik niet de enige.

Al snel vormden mijn vriedinnen en ik een treintje en waren we vastbesloten om heelhuids bij onze eindbestemming, het lounche gedeelte, aan te komen. Onderweg kwamen we jongens tegen die dronken alsof hun leven ervan af hing en meisjes die dachten dat ze sexy waren zolang ze maar een decolleté tot aan hun navel en rokjes net tot over hun billen hadden. De jongens vonden het natuurlijk prachtig en al helemaal toen sommige meisjes het lef hadden om ook nog eens op het podium te dansen. Zwoel kijkend en met een drankje in hun hand, wachtten ze dansend af welke jongen er het eerste op ze af zouden stappen. Het leek net alsof ik op de vleesmarkt stond.

Toen we verder liepen, kwamen we meisjes tegen die met hun stemmen boven de muziek uit kwamen. En geloof me, de muziek stond hard. Ik keek ze aan en zij keken vies terug. Ik besloot maar om snel verder te lopen en al snel kwam ik andere meisjes tegen. Jonge meisjes. Het leken net van die meisjes die vanavond voor de eerste keer opstap mochten gaan. De één was nog meer bezopen dan de ander en ze probeerden allemaal een sigaret te roken alsof ze al jaren ervaring hadden. Ze dansten helemaal uit de maat en toch waren ze ervan overtuigd dat ze sexy aan’t dansen waren.

We liepen verder en we baanden ons een weg door alle armen en benen. Op een gegeven moment moesten we naar links, een soort van gangetje in waarvan één muur uit spiegels bestond. Meisjes stonden te checken of alles nog goed zat en de jongens waren op hun beurt de meisjes te checken. Kijk, ik snap heel goed dat “mannen van nature jagers zijn” maar zo duidelijk hoeft het allemaal ook niet voor mij, hoor. De ene “pssst, meisje!” was nog niet gezegd of de andere riep al iets anders. De meisjes voor de spiegels moesten giegelen en wij maakten dat we weg kwamen. Onze arme voetjes waren echt even toe aan rust.

We waren er bijna! We moesten nog even langs het gedeelte waar ze eten verkochten maar we konden de frisse lucht al ruiken. Het “lounche” gedeelte was namelijk soort van buiten. Hoe dichterbij we kwamen, hoe pijnlijker het was om nog te lopen. De laatste loodjes wegen het zwaarst, en dat was ook zo. Maar gelukkig waren we dan eindelijk buiten. Even zaten we heerlijk, we ademden frisse lucht in en wederom keken we onze ogen uit. En toen ik links van mij keek, zag ik daar heel charmant een meisje kotsen. Haar vriend stond naast haar en wreef wat over haar rug. Ik weet zeker dat dat haar veel geholpen heeft, ahum.

Van links keek ik naar rechts, waar mijn vriendinnen zaten. Hun hoofden bewogen mee op de muziek en al snel werd er voorgesteld om weer naar binnen te gaan. We vormden weer een treintje en onze terugreis begon weer, hopenlijk zonder tussenstops.

Ik heb voor de rest een ontzettend gezellige avond gehad, hoor!

Published in Random Thoughts and Scribblings

7 Comments

 1. Wauw, wat een avontuur zeg! En nog wel in Duitsland, haha. Mooi dat het toch een gezellige avond was!

  [Reply]

 2. Fijn dat het toch nog wel een gezellig avond was!
  En leuk plaatje *dududu, zingt gelijk het liedje*

  [Reply]

 3. Jeetje wat heftig van al die jonge meisjes. Hahah het klopt wel van die jongens, als je dan op zo’n feest bent dan staan alle meisjes te dansen en al die jongens staan om zich heen te kijken of er iets leuks rond loopt.

  [Reply]

 4. Haha ja, dit klinkt wel heel erg herkenbaar. Ik vind het ook zo irritant dat je dan mensen moet gaan aanraken, omdat ze anders niet uit de weg gaan. Of als andere mensen (jongens vooral, die leggen dan hun hand op je onderrug) je aanraken, omdat ze erlangs willen.

  [Reply]

 5. Haha wat een avond. Je moet eens bedenken hoeveel tijd je op zo’n avond kwijt bent met van A naar B komen, niet normaal zoveel. Oh en rowwen heze… daar ga ik zaterdag heen! Lekker bier de lucht in heuj heuj heuj!

  [Reply]

 6. Mooi geschreven weer, wat een weg heb je dan moeten gaan zeg, en dat kotsende meisje, haha!

  [Reply]

 7. Hahaha wat heb je dit heerlijk geschreven! De meisjes en jongens die je beschrijft komen me heel bekend voor haha. Klinkt als een leuke avond! :)

  [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.