Skip to content →

To Rome with love. And a lot of confusion..

Source

Naast Londen, ben ik he-le-maal verliefd op Rome. Alles is daar mooi en leuk. Het is dat ik totaal geen Italiaans spreek, anders was ik opzoek gegaan naar een stage in la città eterna. Ik vond het daarom ook ontzettend stom van mijzelf dat ik helemaal niet op de hoogte was van de film To Rome With Love. Een film opgenomen in het mooie Rome en met een onwijs leuke cast. Dit zou zo maar eens mijn lievelingsfilm kunnen worden. Tenmiste, dat dacht ik. Want met Woody Allen weet je het natuurlijk maar nooit.

De eerste shots zijn genieten. Vooral als je wel eens in Rome bent geweest. Je herkent veel terug en binnen een paar minuten verschijnt de prachtige Trevifontein al in beeld. Langzamerhand maken we kennis met verschillende personages en volgen wij hun verhaallijnen. En laat ik je dit vertellen: die lopen helemaal langs elkaar heen. Normaal stoort mij dat niet, maar als je verschillende personages en verschillende verhaallijnen hebt, waarvan er sommigen maar op één dag plaatsvinden en sommigen meerdere dagen in beslag nemen, wordt het heel verwarrend. Bijna net zo verwarrend als de vorige zin.

We volgen een pasgetrouwd koppel, een prostitué, een filmster, hun neiging om vreemd te gaan en een ouderwetse familie. Dan hebben we een normale Italiaanse man (hulde aan Roberto Benigni!), wiens leven van de een op de andere dag helemaal veranderd. Daarnaast volgen we een verloofd stel, een vader die wel erg goed kan zingen en een vader die daar goud in ziet. En dan heb ik het nog niet eens gehad over het Amerikaanse koppeltje dat in Rome woont en een vriendin bij hun laat logeren.. Zo, volg je het nog?

Dit is zo’n film die ik echt heel erg leuk wil vinden maar waarvan ik eerlijk moet toegeven dat het mij totaal niet heeft kunnen boeien. Jammer, want ik had hem echt graag geweldig gevonden. Aan de acteerprestaties ligt het zeker niet, hier en daar is er zelfs wat (flauwe) en leuke humor en ja, het is Rome. Helaas was ‘ie voor mij net iets te verwarrend en iets te saai voor een vrijdagavond. Maar ach, wie ben ik.

Published in The Almighty Media

8 Comments

 1. Ik vind de films van Woody Allen altijd een beetje net niet… Ik ben nog altijd benieuwd naar die ene over Barcelona.

  [Reply]

 2. Volgens mij heb ik die film ook gezien en dacht ik er hetzelfde over als jij, een beetje zo’n ‘mwoahmwoah’ film. Leuk om een keer gezien te hebben maar een tweede keer hoeft zeker niet.

  [Reply]

 3. Ah Rome, daar wil ik altijd nog graag een keer heen!

  [Reply]

 4. Ik zou de film eerder kijken om te genieten van het mooie Rome:)

  [Reply]

 5. Deze film spreekt me ook niet zo aan. Ik zag Midnight in Paris van Woody Allen en dat vond ik maar niets!

  [Reply]

 6. Ik hou erg van Woody Allen films. Heb alleen deze nog steeds niet gezien, maar ben wel zeer benieuwd.

  [Reply]

 7. Sinds ik vorig jaar in Rome ben geweest, ben ik ook helemaal weg van de stad! Dus deze film ga ik zeker nog een keer zien :)

  [Reply]

 8. Herkenbaar. Ik had precies hetzelfde na deze film gezien te hebben.

  [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.