Skip to content →

To dream or no to dream?


Weet je waar ik op dit moment zin in heb? Of beter gezegd: weet je waar ik al de hele tijd zin in heb? Weet je waar ik elke dag aan denk? Waar ik elke nacht over droom en waar ik voor aan’t sparen ben? Om mijn tas in te pakken met alleen de hoognodige dingen, naar Schiphol te gaan en een vliegticket naar Peru of Australië te kopen, meteen inchecken en een paar uur later aankomen in het land waar ik al jaren van droom. Ja. Dat is iets dat ik nu écht zou willen. Gewoon alles in Nederland achterlaten en het avontuur opzoeken aan de andere kant van de wereld.

Zo lang ik mij kan herinneren, ben ik een dromer. Daarnaast heb ik nogal de neiging om steeds maar vooruit te kijken waardoor ik soms vergeet te genieten van het heden. Papa en mama hebben er veel werk aan om mij met beide benen op de grond te houden. “Niki? Kom eens uit je droomwereld?” of “Niki? Droom niet zo veel!” zijn dan ook twee zinnen waar ik thuis regelmatig mee geconfronteerd wordt. Ach, denk ik dan. Ik droom dan wel veel maar ik ben ook van plan mijn dromen waar te maken. Maar ja, wie niet? Het merendeel van ons zegt allemaal zijn of haar dromen waar te willen maken. Maar hoe vaak worden dromen omgezet tot plannen en plannen tot actie? Juist ja..

Ik vind het dan ook niet gek dat papa en mama mijn plannen voor mijn ultieme backback avontuur niet zo serieus nemen. Ze vinden dat ik te veel droom en dat ik de realiteit onder ogen moet komen. Zucht. Dat doe ik hoor. Maar juist het feit dat ze me niet serieus nemen, motiveert mij juist zó erg om wél mijn dromen waar te maken. Ik zal ze een poepie laten ruiken als ik over anderhalf/twee jaar echt vertrek naar het buitenland. Dat ik datgene ga doen wat niemand van mij verwacht.

Net zoals ik iedereen verbaasd achterliet toen ik daadwerkelijk vijf weken op een camping heb geleefd en gewerkt. Toen ik vroeger met mijn ouders en mijn broertje ging kamperen in Frankrijk of Spanje, had ik altijd grote bewondering voor de mensen achter de receptie en het animatieteam. Dat wilde ik ook! Ik wilde ook op een camping werken! Ik werd eerst uitgelachen, maar ja, wie het laatst lacht, lacht het best. En dus, heel wat jaren en dromen verder, was vorig jaar dan eindelijk aan mij de eer om die droom in vervulling te laten gaan. And it felt great! Mensen die mij nooit echt serieus namen, waren nu trots op mij. Zo! Had ik hen even op hun plaats gezet.

Of die ene keer dat ik James Morrison heb ontmoet. Sinds dag één was ik fan van hem. Ik droomde ervan om naar een concert van hem te gaan en hem te ontmoeten. Weer werd ik uitgelachen. “Denk je nou echt dat jij zo iemand als James Morrison kan ontmoeten?” Ja, dat dacht ik echt. En na 3 concerten van hem te hebben bezocht, werd er weer een droom van mij werkelijkheid. De ontmoeting tussen ons was stuntelig en kort maar krachtig. Maar het meest belangrijke: het was, of zullen we zeggen IS, echt gebeurd. Ik heb er tijden lang over en van gedroomd en ik ben maar al te blij dat die droom is uitgekomen.

Dus lieve papa en mama, lieve vrienden en lieve lezers: ik weet zeker dat ik later ga backpacken door Peru en/of Australië omdat ik geloof in mijn dromen. Wat is er trouwens mis met dromen? Waarom zijn er zo veel mensen die zeggen dat ze daar “te nuchter” voor zijn? Ik kan mij een leven zonder dromen niet voorstellen. Ik trek me niks aan van alle anderen die zeggen dat dromen bedrog zijn. Mijn werkelijkheid heeft al meerdere keren het tegendeel bewezen. Lekker puh.

Published in Dear Diary

11 Comments

 1. Naar Australia zou ik echt zo graag willen. Kangaroos en koala beertjes zien <3

  [Reply]

 2. Er is helemaal niets mis met dromen hoor, daar zijn dromen toch voor gemaakt?! Hopelijk komen jouw dromen om te gaan backpacken ook écht uit en als je niet alleen wilt gaat.. Ik ga wel met je mee hoor! ;)

  [Reply]

 3. Zo, je hebt helemaal gelijk. Als je het écht graag wilt, dan lukt het. Leuk geschreven trouwens!

  [Reply]

 4. Je heb inderdaad helemaal gelijk. Gewoon gaan!

  [Reply]

 5. Dat lijkt me een hele leuke droom! Ik zou er ook graag heen willen! Lijkt me echt supermooi daar!

  [Reply]

 6. Roy

  Je hebt gelijk! Als je graag iets wilt, dan lukt het!

  [Reply]

 7. Maar het motiveert je dus ook dat zij denken dat je het niet kan, dus dat zorgt er juist voor dat je doorzet. Heb ik ook wel eens hoor.
  En Australië lijkt me ook erg mooi. Mijn neef zit er nu. Hij begon met reizen door Azië en eenmaal in Australië aangekomen wilde meneer toch langer blijven. Dus nu is hij daar aan het werken zodat hij weer geld kan verdienen om verder te gaan.

  [Reply]

 8. Dromen is heerlijk. En als je die nog eens echt weet waar te maken is het al helemaal geweldig. Gewoon voor gaan dus ;) Je hebt al meerdere keren bewezen dat dat kan!

  [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.