Skip to content →

The Southern Vampire Mysteries

bron

Je bent een vrolijke, blonde meid en werkt als serveerster in de lokale bar. Je woont samen met je oma omdat je ouders een hele tijd geleden verongelukt zijn. Je hebt nog een broer, maar die zie je niet zo heel veel. Gelukkig heb je wel een goede band met je roodharige collega en kan je het ook erg goed vinden met je baas. Helaas vind je het moeilijk om leuk contact met andere mensen te hebben. Laat staan om een leuke vent te vinden. Want ja, jij kan namelijk andermans gedachten lezen. Jij bent een telepaat. En of dat nu altijd zo fijn is..

Daarnaast is het al een paar jaar bekend dat vampieren bestaan. Sterker nog: er is syntetisch bloed op de markt gebracht (bedankt Aziaten!) waardoor vampieren niet meer op mensen hoeven te jagen. In theorie zouden mensen en vampieren nu naast en samen met elkaar kunnen leven. Althans, dat is het idee. De werkelijkheid bewijst zo af en toe natuurlijk wel het tegendeel. Maar toch wil jij heel graag een vampier ontmoeten. Maar de kans dat er een vampier in ‘Bon Temps’ (Louisiana) (waar jij dus woont) komt, is vrij klein. Vrij klein. Niet onmogelijk. Dus je bent dan ook zeer in je nopjes als er een vampier de bar binnenloopt.

En wat blijkt? Je kan zijn gedachten niet lezen. Hoe fijn is dat? Eindelijk ervaar je een moment van totale rust. En niet alleen dat. Hij is ook nog eens aantrekkelijk. Je leert hem kennen, er bloeit een romance op maar voordat je het weet wordt je meegesleurd in een wereld die totaal onbekend voor je is en waar geen ontkomen meer aan is. Je beleeft romantische, enge, onbekende, schokkende en erotische avonturen. En wie had dat ooit gedacht?

The Southern Vampire Mysteries bestaat uit twaalf boeken (de dertiende en tevens laatste verschijnt op 7 mei 2013) en nemen je mee in de wereld van Sookie Stackhouse. Ze zijn geschreven door Charlaine Harris en ze staan ook bekend als The Sookie Stackhouse Novels. Dit is geen Twilight (ugh, Twilight) maar wel een stuk spannender dan the Vampire Diaries (en dat vind ik al een hele fijne boekenreeks). De boeken lezen als een trein en de serie ‘True Blood’ is lichtelijk op de boeken gebaseerd. Gewoon lekker bestellen bij BOL.com en niet in het Nederlands gaan lezen, hè ;-)

Published in The Almighty Media

6 Comments

 1. Ik heb er ooit één boek van gelezen, volgens mij was dat ergens de derde of vierde in de serie haha! Maar ze waren erg leuk, misschien bestel ik de eerste een keer :)

  [Reply]

 2. Ik ken deze boekenserie helemaal niet.

  [Reply]

 3. Deze serie boeken ken ik ook nog niet! Al moet ik zeggen dat ik ook niet zo veel met vampieren heb…

  [Reply]

 4. Oke, deze ga ik bestellen! Ik hou van zulke series! *opent bol.com*

  [Reply]

 5. Het klinkt spannend, maar ik heb voorlopig stiekem nog even genoeg van vampiers

  [Reply]

 6. Ik heb dus helemaaaaaaaal niets met vampieren..

  [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.