Blog Over Niki Contact
Terug de schoolbanken in met NLP

person  Niki    calendar_month  15/03/2020    mode_comment  0 reacties


Naar school gaan, heb ik altijd leuk gevonden. Mijn lievelingsvak op de was Engels. Ik weet nog goed dat ik samen met een vriendin voor Engels een spreekbeurt hield over the Globe in Londen. Tijdens een schoolreis naar Londen later dat jaar, nam de docent ons 2 apart. Hij wilde ons graag the Globe laten zien. Hoe vet?! Het was zo gaaf om daar uiteindelijk rond te lopen! Het was fantastisch om het “geleerde uit de boeken” in het echt te zien. Op dat moment werd het abstracte van leren voor mij heel concreet.

Toen ik aan mijn HBO-studie begon, maakte ik voor het eerst kennis met hoorcolleges. Ik zat in grote zalen en luisterde met velen anderen naar professionals die mij met hun kennis wisten te prikkelen. Ik was geboeid door al deze nieuwe informatie en was zeer gretig om te ontvangen. Er bleek nog zo veel meer te leren dan wiskundige formules, verschillende soorten bodems bij aardrijkskunde en de VOC bij geschiedenis.

Ik leerde meer over het vakgebied dat nauw aan mijn hart ligt: communicatie. In alle vormen en maten. Van verschillende theorieën en modellen tot het samenwerken met verschillende medestudenten. Van het schrijven van communicatieplannen tot het leren van nieuwe talen. Daarnaast leerde ik mezelf beter kennen door mijn uitwisseling in Besançon (Frankrijk) en mijn afstudeerstage in Londen. Tijdens mijn HBO opleiding bleef ik continue nieuwe dingen leren en mezelf ontwikkelen.

Toen ik daarna naar Antwerpen verhuisde voor mijn Master, ging er weer een nieuwe wereld voor mij open. Waar ik op het HBO vrij praktische zaken leerde en mezelf ontdekte, ontwikkelde ik op de universiteit andere manieren van denken. Ik werd constant door mijn omgeving geïnspireerd en voelde me soms als een spons die alle informatie wilde absorberen. Ik voelde mezelf groeien als persoon en vond dat heerlijk.

Na mijn studententijd, klopte het werkende leven op de deur. Voor ik het wist, waren we 4, 5 jaar verder. Ik naderde de 30 en begon steeds meer na te denken over mijn leven. Ik kreeg steeds meer de behoefte om actief iets aan zelfontwikkeling te doen. Ik wilde weer meer over (en van?) mezelf leren en dichterbij mezelf komen. Toen ik in september een nieuwe baan kreeg bij een opleidingsinstituut, had ik al één opleiding op het oog die ik graag wilde volgen: NLP.

NLP is kort voor Neuro Linguistisch Programmeren en draagt bij aan persoonlijke groei. Precies waar ik naar op zoek ben. Je gaat dieper in op gedachtepatronen en emoties en hoe je dit door communicatie kan doorbreken en/of verbeteren. Je onderzoekt hoe je op een situatie of persoon kan reageren en welk gedrag effectiever of anders kan om er het beste uit te halen. NLP wordt ook wel eens de studie van succes genoemd.

Eind vorig jaar heb ik me ingeschreven voor de opleiding met startdatum 20 maart 2020. Door de break-up met mijn ex heb ik nóg meer motivatie gekregen om met NLP te beginnen. Het is het perfecte moment om te starten omdat ik sowieso al veel aan het reflecteren ben. Maar met alleen maar reflecteren en praten kom je niet verder dan je kan. Ik wil dieper gaan en er écht iets uithalen. Ik wil meer uit mezelf halen.

Ik ben benieuwd wat ik nog van mezelf en uit de situatie kan leren. Een ding is zeker: ik heb ontzettend veel zin om dat de komende maanden te gaan ontdekken!

Foto door Pixabay via Pexels


Nog geen reacties
Leuk als je een reactie achterlaat :)

* Verplicht in te vullen. Je e-mailadres wordt niet geplubiceerd.