Skip to content →

Tentamens en examens

Vrijdag 19 juni 2009: mijn laatste schooldag van mijn eerste jaar HBO! Jezus, wat is dit schooljaar ontzettend snel voorbij gegaan! Ik herinner mij nog goed dat ik vorig jaar als “newbie” op mijn Hogeschool terecht kwam. Niet wetende wat én wie ik moest verwachten, hoopte ik maar op het beste. In het begin moest ik heel erg wennen aan de nieuwe leerstijl. Maar ach, alles went. Nu het schooljaar tot z’n einde komt, baal ik er stiekem toch wel erg van dat ik mijn propedeuse dit jaar niet meer haal. Het is eigenlijk nog maar de vraag of ik over kan..

Vanaf maandag beginnen mijn tentamens: twee weken lang tentamens maken van de vakken van mijn laatste blok. Politics, Engels, Frans (schriftelijk én mondeling), Spaans en Marketing. Daarbij zullen mijn herkansingen (5!) ook nog eens plaats vinden de komende twee weken. Ik zeg: Niki gaat het ontzettend zwaar en druk krijgen. Ik hoop dat ik voor het eerst dit schooljaar mijn concentratie eens bij mijn leerwerk kan houden en dat ik niet wéér weg droom. Ik zal en moet overgaan want over een jaar kan ik dan eindelijk naar het buitenland toe!

Het feit dat ik geen ster ben in leren, wilt niet zeggen dat ik niet graag naar school ga. Integendeel zelfs! Ik heb dit jaar ontzettend genoten van alles wat ik heb gedaan! De introductie naar Aachen, het bezoek aan het Europees Parlement en shoppen in Brussel en natuurlijk het project Focus. De mensen die ik dit jaar heb leren kennen zijn stuk voor stuk enorme schatten! De meisjes uit mijn klas, maar ook de jongens van de andere opleiding en de internationale studenten (wat is die Amerikaan toch een schatje). Maar als hoogtepunt is natuurlijk The Nose!

Tenslotte: Wesley (mijn broertje), Aniek, Naomi, Sabine, Tim en iedereen in blogland die geslaagd is voor zijn of haar examens: gefeliciteerd!

Published in Very Old Stuff

13 Comments

 1. Hoi,
  Ik wens je heel veel succes met al jouw examens.
  Je blog vind ik leuk geschreven en de layout is heel mooi.
  Succes meid! xx

  [Reply]

 2. Succes met je tentamens! Wat voor iets doe je op de Hbo?
  Ik hoop dat je overgaat.
  Goed je best doen de laatste tentamens, dan moet het zeker lukken :)
  Ik zal voor je duimen!
  xxx Krista

  [Reply]

 3. En wil je affiliates worden?
  Ik hoor het nog wel :)
  Zal jou er meteen even bijzetten!
  xxx Krista

  [Reply]

 4. Jip

  Bedankt, jij ook veel succes met je tentamens.

  [Reply]

 5. Shoppen in Brussel was natuurlijk het hoogtepunt van je schooljaar haha ;) Maar geen ramp als je je propedeuse niet haalt toch? Volgens mij zijn er ontzettend veel mensen die het niet halen in een jaar. Ook al zou het wel fijn zijn natuurlijk…

  [Reply]

 6. Oef, succes dan maar met leren de komende tijd! :)

  [Reply]

 7. Het is heel belangrijk dat je plezier blijft hebben in school – want meer dan je best kun je ook niet doen. En als je gewoon doorzet kom je er echt wel. Ik geloof niet dat je geen slimme meid bent! Succes nog met het halen van je P. :)

  [Reply]

 8. Pfoeee drukte! Heel veel succes met alles!! :D

  [Reply]

 9. *voelt zich aangesproken* Dankjewel!

  En bedankt voor je complimentje :D

  [Reply]

 10. En straks lekker genieten van vakantie? Leuk blog heb je. Ben hier zomaar gekomen en blijven plakken…

  [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.