Tentamens en examens

Posted in Very Old Stuff on June 19, 2009.

Vrijdag 19 juni 2009: mijn laatste schooldag van mijn eerste jaar HBO! Jezus, wat is dit schooljaar ontzettend snel voorbij gegaan! Ik herinner mij nog goed dat ik vorig jaar als “newbie” op mijn Hogeschool terecht kwam. Niet wetende wat én wie ik moest verwachten, hoopte ik maar op het beste. In het begin moest ik heel erg wennen aan de nieuwe leerstijl. Maar ach, alles went. Nu het schooljaar tot z’n einde komt, baal ik er stiekem toch wel erg van dat ik mijn propedeuse dit jaar niet meer haal. Het is eigenlijk nog maar de vraag of ik over kan..

Vanaf maandag beginnen mijn tentamens: twee weken lang tentamens maken van de vakken van mijn laatste blok. Politics, Engels, Frans (schriftelijk én mondeling), Spaans en Marketing. Daarbij zullen mijn herkansingen (5!) ook nog eens plaats vinden de komende twee weken. Ik zeg: Niki gaat het ontzettend zwaar en druk krijgen. Ik hoop dat ik voor het eerst dit schooljaar mijn concentratie eens bij mijn leerwerk kan houden en dat ik niet wéér weg droom. Ik zal en moet overgaan want over een jaar kan ik dan eindelijk naar het buitenland toe!

Het feit dat ik geen ster ben in leren, wilt niet zeggen dat ik niet graag naar school ga. Integendeel zelfs! Ik heb dit jaar ontzettend genoten van alles wat ik heb gedaan! De introductie naar Aachen, het bezoek aan het Europees Parlement en shoppen in Brussel en natuurlijk het project Focus. De mensen die ik dit jaar heb leren kennen zijn stuk voor stuk enorme schatten! De meisjes uit mijn klas, maar ook de jongens van de andere opleiding en de internationale studenten (wat is die Amerikaan toch een schatje). Maar als hoogtepunt is natuurlijk The Nose!

Tenslotte: Wesley (mijn broertje), Aniek, Naomi, Sabine, Tim en iedereen in blogland die geslaagd is voor zijn of haar examens: gefeliciteerd!


13 reacties / Laat een reactie achter
13 REACTIES

 • Myri op 19 June 2009:

  Hoi,
  Ik wens je heel veel succes met al jouw examens.
  Je blog vind ik leuk geschreven en de layout is heel mooi.
  Succes meid! xx


 • Krista op 19 June 2009:

  Succes met je tentamens! Wat voor iets doe je op de Hbo?
  Ik hoop dat je overgaat.
  Goed je best doen de laatste tentamens, dan moet het zeker lukken :)
  Ik zal voor je duimen!
  xxx Krista


 • Krista op 19 June 2009:

  En wil je affiliates worden?
  Ik hoor het nog wel :)
  Zal jou er meteen even bijzetten!
  xxx Krista


 • Lia op 19 June 2009:

  Veeeeeel succes met de tentamens!


 • Jip op 19 June 2009:

  Bedankt, jij ook veel succes met je tentamens.


 • Caithlin op 21 June 2009:

  Shoppen in Brussel was natuurlijk het hoogtepunt van je schooljaar haha ;) Maar geen ramp als je je propedeuse niet haalt toch? Volgens mij zijn er ontzettend veel mensen die het niet halen in een jaar. Ook al zou het wel fijn zijn natuurlijk…


 • Sofie op 21 June 2009:

  succes met leren! Gaat je lukken!


 • Eline op 21 June 2009:

  Succes met leren :)


 • Femke op 22 June 2009:

  Oef, succes dan maar met leren de komende tijd! :)


 • Noelle op 23 June 2009:

  Het is heel belangrijk dat je plezier blijft hebben in school – want meer dan je best kun je ook niet doen. En als je gewoon doorzet kom je er echt wel. Ik geloof niet dat je geen slimme meid bent! Succes nog met het halen van je P. :)


 • Mylene op 23 June 2009:

  Pfoeee drukte! Heel veel succes met alles!! :D


 • Arantxa op 23 June 2009:

  *voelt zich aangesproken* Dankjewel!

  En bedankt voor je complimentje :D


 • Prinsesje op 29 June 2009:

  En straks lekker genieten van vakantie? Leuk blog heb je. Ben hier zomaar gekomen en blijven plakken…


Laat een reactie achter