Skip to content →

Secret Showcase James Morrison

Vorige week ontving ik een bijzonder mailtje. Een mailtje dat mijn hart sneller liet kloppen en waar ik spontaan een gat van in de lucht sprong. Ik was blij, gelukkig en ook overdonderd. Ik heb het mailtje wel een miljoen keer gelezen. Het leek te mooi om waar te zijn. Ik geloofde het eerst niet. Was het geen grap? Zou het echt zo zijn? Zou ik echt uitgenodigd zijn voor een secret showcase van mijn grote held? Mijn inspiratiebron en mijn idool? Het antwoord bleek simpel: ja dat was ik! Ja, ik was echt uitgenodigd voor een showcase van niemand minder dan James Morrison!

De tijd en locatie van de secret showcase werden pas één dag van te voren bekendgemaakt: 22.00 uur in Amsterdam. Helaas zag ik het toen een beetje somber in aangezien de laatste trein vanuit Amsterdam naar Maastricht om 22.38 uur vertrekt. Met de auto gaan was geen optie aangezien mam en pap beide auto’s nodig hadden. Vriendin M. kreeg de auto ook niet mee. Kak, dacht ik. Wat nu? Zou ik dan toch niet kunnen gaan? Nee, dat was voor mij onacceptabel. Ik moest en zou gaan. Dus toen opende ik de jacht op goedkope overnachtingen in Amsterdam. En met resultaat: voor €22,- p.p. konden wij overnachten in een prima hotel. Hoera!

Na een lange, vermoeiende en melige treinreis kwamen wij aan in Amsterdam. We hebben toen meteen de tram naar het hotel gepakt, om vervolgens weer de tram naar Pacific Parc te pakken. Want daar zou James Morrison optreden. Daar zou mijn droom voor de vierde keer weer in vervulling gaan. Bij aankomst werd ik begroet door een meisje die ik bij het vorige concert had ontmoet. We gingen zitten en niet lang daarna werd ik aangesproken door de oprichters van de officiële Fanclub. Na een uur praten, wachten en dromen was het dan zo ver: James Morrison kwam on stage!

En nu ben ik alweer thuis van twee heerlijke dagen in Amsterdam en ik begin nu pas steeds meer te beseffen dat ik James Morrison na anderhalf jaar weer heb gezien. Ik kan niet stoppen met glimlachen en terugdenken aan een hele mooie avond. Ik mocht mezelf weer gelukkig prijzen met een plekje vooraan. God, wat was dat weer genieten, genieten en genieten. De secret showcase draaide vooral om de songs van zijn toekomstige nieuwe album maar er kwamen ook liedjes van zijn vorige albums voorbij. Helaas geen ‘Undiscovered’ of ‘Precious Love’ maar ach, elke klank die uit zijn strot komt word door mij gewaardeerd. Al laat hij een boer, dan krijg ik nog kippenvel.

Ik kan nog uren doorgaan over hoe goed, charmant en leuk James Morrison is. Hoe hij telkens het publiek weet te bespelen en hoe hij iedereen met een tevreden gevoel en een glimlach naar huis laat gaan. Hoe ik nog lekker heb gewinkeld in Amsterdam en natuurlijk ook de Starbucks heb bezocht. Hoe ik samen met vriendin M. écht heb genoten van deze twee heerlijke dagen. Maar dat zal ik jullie besparen. Zo ben ik dan ook wel weer.

Published in Mister James Morrison

13 Comments

 1. Wat vet dat je er weer bent geweest! Echt!

  [Reply]

 2. Wat gaaf dat je daarvoor uitgenodigd was! Echt heel leuk!

  [Reply]

 3. Roy

  Supervet dat je weer bent geweest! James Morrison is echt goed ;-)

  [Reply]

 4. Aaahhh, wat gaaaf!!! Super dat je vooraan stond en dat je nu niet kunt stoppen met glimlachen hihi.

  [Reply]

 5. Jeetje, dat lijkt me gaaf om een secret showcase van je favoriete artiest te bezoeken! Zo lekker intiem :) En ook nog vooraan staan! Lucky you.

  [Reply]

 6. Ah wat leuk! Jij vertelt altijd zo leuk over hem haha echt lief. Of zo.

  [Reply]

 7. WAUW!! Super gaaf zeg, dat je daar bij kon zijn.

  [Reply]

 8. Heerlijk zo’n bezweet zingende sexy zanger. Wat ben je een geluksvogel, zeg!

  [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.