Skip to content →

Real men do not sparkle!

Ik heb natuurlijk bijna alle sprookjes van Disney gezien met als grote favoriet: Belle en het Beest. Na het kijken van zo’n film pakte ik mijn kroontje, zette die op mijn hoofd om vervolgens mijn roze prinsessenjurk aan te trekken. Ik had ook een roze kussen waar Mickey Mouse op stond en dit kussen gebruikte ik als zak. Vraag me niet waarom ik dat deed of waarom ik mij dat überhaupt nog herinner. Als kind leef je gewoon in een eigen wereld. Dat uitte zich ook in het feit dat ik vroeger een dolfijnentrainster wilde worden en vampiertje speelde. Yeah, I’m not your usual kid.

Er was vroeger een kinderserie over vampieren. Ik weet niet meer hoe die serie heet en daar erger ik mij mateloos aan. Het is sowieso irritant als je niet meer op de naam van iets kan komen! Maar oké. De serie ging over een vriendschap tussen twee jongetjes waarvan er eentje een vampier was en zijn familie kwijt was. Er is één scène die in mijn geheugen staat gegrift: de kleine vampier staat in de opening van een raam in een oude en verlaten kathedraal, roept kei-hard: “Papa!” en vliegt vervolgens naar zijn papa toe.. Sindsdien heb ik altijd een fascinatie voor vampieren gehad.

Toch heeft het tot vorige zomer geduurd voordat ik de boeken van Twilight gelezen had. Het beeld dat ik van vampieren had, werd wel veranderd. De Cullens zijn namelijk hele lieve vampieren. En vooral Edward is te lief naar mijn mening. Daarnaast drinken ze geen mensenbloed én bestaan ze uit duizenden kristallen/diamanten zodra ze in het zonlicht komen. Oké. Newflash! In mijn belevenis kunnen vampieren inderdaad aardig zijn, maar het zijn en blijven wel vampieren hè! Die zijn juist “bad”, kunnen niet tegen zonlicht en drinken mensenbloed. Maar goed. Dat is mijn beeld over vampieren.

Een paar maanden terug, toen ik de Twilight-reeks had uitgelezen, begon ik the Vampire Diaries te kijken. Great, dacht ik. Weer hetzelfde liedje: vampire boy meets teenage girl and falls in love. Weer zo zoetsappig en totaal niet kloppend met mijn beeld over vampieren. Maar goed, laten we niet vergeten dat Twilight en the Vampire Diaries ook niet zo zeer om vampieren zelf draaien, het is de liefde tussen een vampier en een mens dat centraal staat.

Maar gelukkig was daar dan toch Damon Salvatore en hij maakte mijn beeld over vampieren weer zoals vroeger …

… maar dan een stuk sexyer ;-) Ik baal dan ook als een stekker dat the Vampire Diaries pas weer in maart verder gaat en ik de leegte zelfs niet met Glee of Gossip Girl kan opvullen.

Published in Random Thoughts and Scribblings

20 Comments

 1. Ik heb al tig pogingen gedaan om het te volgen en eens te kijken, maar ik komt gewoon altijd wat tussen. Nou, ik heb niets tegen lieve vampieren :)

  [Reply]

 2. God ja, Damon is gewoon pure seks op tv haha! Hij is inderdaad erg sexy om te zien :D En zijn sarcastische humor is ook geweldig!

  [Reply]

 3. kim

  Ik vind Vampire Diaries persoonlijk best een flutserie haha, ben maar tot een paar afleveringen gekomen. Maar toegegeven: de acteur die Damon speelt is sexy, en de scene waarin hij New Moon aan het lezen is en het boek afkraakt is gewoon grappig XD.

  [Reply]

 4. Jip

  Ugh ja, stomme Olympische Spelen. OHMYGOSH DAT FILMPJE. <3

  [Reply]

 5. Ik wilde vroeger ook dolfijnentrainster worden! En daarna prinses. Na een tijdje ben ik er wel achtergekomen dat dat niet zo realistisch was ;p
  Ik heb wel eens van Vampire Diaries gehoord, maar nog nooit gezien..

  [Reply]

 6. Ik heb het nooit zo met vampieren gehad. Ik vind ze niet zo sympathiek. Kan aan mij liggen hoor :D

  [Reply]

 7. Roy

  Ik ken de serie niet, en waarschijnlijk ga ik het ook niet kijken. De Twilight saga heeft al genoeg vampieren wat mij betreft. Ze blijven eng.. xD

  [Reply]

 8. M.

  Ik heb vooralsnog alleen de eerste aflevering gezien maar die beviel me wel. Volg je True Blood ook? Persoonlijk vond ik die wat minder, maar dat kan ook te maken hebben met de 73 andere series die ik op hetzelfde moment probeer te volgen zoals Glee en Gosspig Girl inderdaad. ;)

  [Reply]

 9. Ik vind het echt een leuke serie! Wist trouwens niet dat het pas in maar verder gaat? :O of heb je het dan niet over de afleveringen die in NL worden uitgezonden?

  [Reply]

 10. Heb hem nog nooit gezien, de serie maar ik heb het niet zo op vampieren, iehlk! Twilight was ook niet zo aan mij besteed, te nep ofzo?

  [Reply]

 11. Oh.. te snel geenterd, ik wou nog zeggen: en toch kijk ik nog steeds naar Buffy, de beste vampier is toch nog steeds Angel :’)

  [Reply]

 12. Wel jammer, dit nr. btw. Want dit nr. is de theme song van True Blood (een mislukte Vampier serie)

  [Reply]

 13. Ik heb veel over die serie gehoord, maar heb het eigenlijk nooit gezien… Mijn eerste indruk toen ik het hoorde was een beetje ‘oh, een wannabe twilight serie…’ :P Overtuig me, waarom moet ik Vampire Diaries kijken?

  [Reply]

 14. Wat een lekkerding is dát he! Ik heb een paar afleveringen op tv gezien, maar ik volg het niet echt. Ik denk dat ik even het een en ander in ga halen.
  En die kinderserie! Ik weet welke het is, maar ik kan niet meer op de naam komen. Ik ga er over nadenken. :D

  [Reply]

 15. Haha, bij het tweede alinea dacht ik: jij moet vast van Twilight houden. Shit, ik krijg nu inspiratie, maar dan aap ik je een beetje na. Overigens, vroeger wilde iedereen bij mij in de klas dolfijnentrainster worden.
  En, als laatste: dit zijn vampieren.

  Brr, helemaal niet goed om te kijken zo voor het slapengaan.

  [Reply]

 16. The Vampire Diaries is een geweeeeeeeeeldige serie. En Ian Somerhalder is mega hottie, net zoals zijn on-screen broertje Paul Walker. Oelala, die serie is leuk! En Jeremy, het broertje van Elena, is ook echt een cutie.

  [Reply]

 17. hmm… ken de serie niet, maar ben wel benieuwd!

  [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.