Skip to content →

Ready or not

Mijn afstudeerstage in Londen komt steeds dichterbij. Ik heb er natuurlijk ontzettend veel zin in, want ja hallo, ik ga voor een paar maanden in Londen wonen! Maar het is van de ene kant ook heel erg spannend. Ik kom terecht in een stad die totaal niet te vergelijken is met Maastricht, ik zal weer op eigen benen moeten staan en ik moet me natuurlijk bewijzen op mijn stageplaats. Ik zal dan eindelijk de theorie die ik de afgelopen jaren heb op gedaan, in praktijk moeten brengen. Het zal niet meer gaan om fictieve opdrachten en projecten. Nee, het gaat straks om real life opdrachten en projecten: fotoshoots organiseren, press releases schrijven enz.

Maar hoe dichterbij het komt, hoe onzekerder ik word. De vraag die constant door mijn hoofd spookt is: ben ik er wel klaar voor? Is mijn kennis groot genoeg om te kunnen functioneren in de echte wereld van marketing, communicatie en PR? Ben ik creatief genoeg? Kan ik mezelf staande houden? Zal ik echt iets toevoegen aan het bedrijf en zullen ze mij waarderen om wie ik ben en wat ik kan?

Nu ik deze vragen figuurlijk op papier zet en James Morrison mij met One Life ondersteunt, moet ik eigenlijk een beetje lachen om mezelf. Wat ben ik nu eigenlijk aan’t bazelen? Het is zoals meneer Morrison zingt: I got one life. One life. And I’m gonna live it. Ik moet mijn leven inderdaad gewoon leven. Waarom zou ik niet klaar zijn voor mijn fantastische stage in Londen? Dit is iets waar ik altijd van heb gedroomd, iets dat ik al altijd heb gewild. Ik woon en werk straks een paar maanden in een fantastische stad, ik ga nieuwe mensen ontmoeten en vooral heel veel leren. Wat is er erg aan om op je bek gaan en er sterker door worden? Wat is er erg aan om fouten maken waar je alleen maar van leert?

Ik heb 3,5 jaar gestudeerd en ik ben constant bezig geweest met Communicatie en Marketing. Ik heb diverse projecten gehad waarin ik mezelf ook van mijn creatieve kant heb kunnen laten zien. Ik heb presentaties gegeven, ik volg nu de minor Marketing and New Media en ik heb een half jaar in Frankrijk gestudeerd. Ach weet je? Volgens mij ben ik er eigenlijk wel helemaal klaar voor. London, here I come!

Published in Dear Diary

7 Comments

 1. Oeeh spannend! Kan ik niet een keertje op bezoek komen?

  [Reply]

 2. Natuurlijk komt het goed, have a little faith, er is niks om onzeker over te zijn! Leuk om hier zomaar terecht gekomen te zijn. Ik las je stukje op Whoopsy Daisy en ontdekte dat we aan dezelfde faculteit in Maastricht studeren, misschien lopen we elkaar ooit per toeval tegen het lijf!

  [Reply]

 3. Ik weet zeker dat je er klaar voor bent :) En anders is het inderdaad echt niet erg dat je over een aantal dingen zult struikelen. Uiteindelijk word je er alleen maar beter/slimmer/sterker/etc. door!

  [Reply]

 4. Ok ok ok. Lónden? Fotoshoots organiseren? Wie wil dat niet? Geniet ervan! En je bent er om te leren en ervaring op te doen en dat gaat lukken :)

  [Reply]

 5. Ach, natuurlijk ben jij er wel klaar voor! En als je écht niet wilt, dan neem ik heel graag je plaats over hihi. Nee, ik weet zeker dat het helemaal goed komt en zoals je zelf al zegt; een keer op je bek gaan is niet erg. Daar leer je juist veel van!

  [Reply]

 6. Aaah, ik blijf echt heeel jaloers! En het komt sowieso wel goed, en denk anders maar aan het gezegde: what doesn’t kill you, makes you stronger (:

  [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.