Mijn afstudeerstage in Londen komt steeds dichterbij. Ik heb er natuurlijk ontzettend veel zin in, want ja hallo, ik ga voor een paar maanden in Londen wonen! Maar het is van de ene kant ook heel erg spannend. Ik kom terecht in een stad die totaal niet te vergelijken is met Maastricht, ik zal weer op eigen benen moeten staan en ik moet me natuurlijk bewijzen op mijn stageplaats. Ik zal dan eindelijk de theorie die ik de afgelopen jaren heb op gedaan, in praktijk moeten brengen. Het zal niet meer gaan om fictieve opdrachten en projecten. Nee, het gaat straks om real life opdrachten en projecten: fotoshoots organiseren, press releases schrijven enz.

Maar hoe dichterbij het komt, hoe onzekerder ik word. De vraag die constant door mijn hoofd spookt is: ben ik er wel klaar voor? Is mijn kennis groot genoeg om te kunnen functioneren in de echte wereld van marketing, communicatie en PR? Ben ik creatief genoeg? Kan ik mezelf staande houden? Zal ik echt iets toevoegen aan het bedrijf en zullen ze mij waarderen om wie ik ben en wat ik kan?

Nu ik deze vragen figuurlijk op papier zet en James Morrison mij met One Life ondersteunt, moet ik eigenlijk een beetje lachen om mezelf. Wat ben ik nu eigenlijk aan’t bazelen? Het is zoals meneer Morrison zingt: I got one life. One life. And I’m gonna live it. Ik moet mijn leven inderdaad gewoon leven. Waarom zou ik niet klaar zijn voor mijn fantastische stage in Londen? Dit is iets waar ik altijd van heb gedroomd, iets dat ik al altijd heb gewild. Ik woon en werk straks een paar maanden in een fantastische stad, ik ga nieuwe mensen ontmoeten en vooral heel veel leren. Wat is er erg aan om op je bek gaan en er sterker door worden? Wat is er erg aan om fouten maken waar je alleen maar van leert?

Ik heb 3,5 jaar gestudeerd en ik ben constant bezig geweest met Communicatie en Marketing. Ik heb diverse projecten gehad waarin ik mezelf ook van mijn creatieve kant heb kunnen laten zien. Ik heb presentaties gegeven, ik volg nu de minor Marketing and New Media en ik heb een half jaar in Frankrijk gestudeerd. Ach weet je? Volgens mij ben ik er eigenlijk wel helemaal klaar voor. London, here I come!

Share: