Skip to content →

Pinkpop was top!

Ik weet nog goed dat ik een paar maanden geleden mijn kaartjes voor Pinkpop had besteld. Toen leek het nog zó ver weg. En nu is het allemaal alweer voorbij. Maar God-oh-God, wat heb ik ontzettend genoten van alles en iedereen!

F. en ik hadden vrijdagavond op stel en sprong besloten om tóch op de camping te blijven slapen. Om 19.00 uur ‘s avonds gingen we nog even snel naar de Jumbo om boodschappen te doen en rond 19.30 uur hadden wij pas een tent geregeld. Daarna zijn we allebei snel naar huis gegaan om ons te douchen en om onze spullen in te pakken. Om 22.30 uur ging ik weer naar F. toe om vervolgens om 05.00 uur op te staan. We wilden natuurlijk wel een plekje op camping A hebben. Om 06.20 stonden wij in de rij en twee uur later konden wij pas beginnen met het opzetten van onze tent.

Daarna ging voor mij het eerste blikje Wieckse Rosé open en genoot ik van de zon met een sigaretje. Het leek wel alsof ik op vakantie was. De groep van ongeveer vijftien man genoot evenveel als ik en we hebben geduldig gewacht tot festivalterrein open ging.

Toen ik eenmaal het festivalterrein op liep wist ik niet waar ik moest kijken. Er was een ontzettend groot podium (main stage) met een grasveld zo groot als mijn dorp! Oké, misschien een beetje overdreven maar jullie snappen dus dat het ontzettend gigantisch was. Om het grasveld heen waren stands waar je eten en drinken kon halen. Naast de main stage was de tent stage en helemaal aan de andere kant van het terrein was de 3fm stage. Nadat we een rondje hadden gelopen en alles in ons op hadden genomen, gingen wij ook in het grasveld liggen en genieten van the Killers. Voor de rest kan ik me geen artiesten meer herinneren die ik zaterdag heb gezien of beter gezegd: die ik wilde zien. Eventjes was ik bang dat Pinkpop mijn €140,- niet waard zou zijn..

Tot dat het maandag was!

De dag begon officiëel met een optreden van De Staat waar de hele groep naar toe ging, maar voor F. en mij begon die dag met een optreden van Milow. Ik had hem natuurlijk al met Koninginnedag gezien, maar hij blijft leuk om naar te luisteren. Erg goed live en het publiek deed lekker mee. F. en ik zaten op de trappen nog even wakker te worden van een ontzettend lange nacht. En wakker worden met Milow voor je neus is natuurlijk geen straf!

Daarna besloten wij om de Kalm-Aan-Laan in te lopen. In deze “laan” waren weer verschillende stands met eten en drinken maar er waren bijv. ook een mini-bioscoop en een Pinkpop museum. Maar hetgeen waar ik diep onder de indruk van was, was de Silent Disco! Je kreeg een koptelefoon op en luisterde live naar de radio. Iedereen met een koptelefoon begon dus mee te dansen en mee te zingen, terwijl buitenstaanders geen idee hadden waar wij naar luisterden. Echt ontzettend grappig om eens mee te maken!

Nadat we al de alcohol en vette hap van de dag ervoor hadden afgedanst, liepen wij richting 3FM stage om naar Maria Mena en JAMES MORRISON te kijken. Alsof het geluk aan onze kant stond, wisten wij een prima plek aan de rechterkant van het podium te krijgen: front row! We stonden dus helemaal vooraan! Niemand stond voor mij en met mijn 162cm lengte is dat erg fijn! Rond kwart over vier kwam Maria Mena het podium op. Wat is zij een leuk meisje zeg! Heel getalenteerd en ontzettend goed én leuk live!

Na haar optreden zouden wij nog een uur moeten wachten op James Morrison. Gelukkig ging het uur heel snel voorbij en voor ik het wist kwam de band van James het podium al op! Ik heb mijn camera gepakt en zijn opkomst gefilmd. Klik hier om dat te bekijken. Ik ging natuurlijk he-le-maal uit mijn dak en ik merkte al snel dat ik de enige was -samen met F.- aan de rechterkant die al zijn liedjes mee zong. Wij stonden te zingen, te springen en te genieten terwijl de mensen om ons heen rustig naar hem aan’t kijken waren. Op een gegeven moment keek James onze kant op en het leek écht alsof hij mij aankeek en naar mij lachtte omdat hij zag hoe uitbundig ik aan’t genieten was. Een onvergeetbaar moment dat ik zelf helemaal heb opgehemeld, hahaha. Maar goed, ik zal verder niet vertellen wat hij allemaal gezongen heeft en hoe e.d. want het komt toch op dit neer: het was GE-WEL-DIG!


PRECIOUS LOVE <33 Sorry voor het ontzettend valse meezingen hahaha.

Na James liepen F. en ik helemaal happy richting main stage want daar stond ons iets anders moois te wachten: Krezip! Depeche Mode stond eigenlijk op de planning, maar zij waren verhinderd. Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik dat niet erg vond want ik heb veel liever Krezip! Het grasveld stond helemaal vol en F. en ik hadden geen zin om helemaal in die drukte te gaan staan. Uiteindelijk zijn we op de helft van het veld gaan staan voor het grote scherm en hebben luidkeels meegezongen met alle liedjes van ze. Het geeft een enorme kick als tienduizenden mensen één liedje zingen. Echt heel erg mooi! Klik hier voor I Would Stay en hier voor Sweet Goodbyes. Let vooral op de prachtige, valse noten van F. en mij hahahahaha.

Placebo zou die avond afsluiten, maar wij zijn terug naar de camping gegaan om frites te eten en om even lekker bij te komen van een fantastische, muzikale en zonnige dag. ‘s Avonds natuurlijk lekker met de groep bij elkaar gezeten onder het genot van de nodige alcoholische drankjes.

Na een korte nacht was het alweer maandag. Na het afbreken van onze tent hebben wij afscheid moeten nemen van de camping. Dat is mij trouwens best wel meegevallen. Ik dacht dat kamperen echt een hel voor mij zou zijn. En hoewel de mensen mij geen kampeer-type vinden, vind ik dat ik het ontzettend goed gedaan heb, hihi.

Helaas heb ik maandag the Kooks en the All America Rejects niet kunnen zien. Maar ik heb wel iemand gezien waarvan ik eigenlijk nooit verwacht haar te zien.. Namelijk Caithlin van Forever Sunset! We hadden om 14.00 uur afgesproken. En ja hoor, ik zag een klein meisje met krulletjes mijn richting op lopen. Ik liep naar haar toe en toen hebben wij even gepraat. Na naar de main stage te hebben gelopen, namen wij weer afscheid van elkaar. Caithlin, als jij dit leest: ik vond het echt leuk om jou eens te zien!

Wel heb ik Amy McDonald gezien, Franz Ferdinand, Anouk en Snowpatrol. Ik vond Amy McDonald erg tegenvallen.. Franz Ferdinand daarentegen vond ik geweldig! Wat een muzikale band is dat. Ze hebben heerlijke liedjes en ze wisten het publiek goed te bespelen. Na Franz Ferdinand zou Anouk komen. En weer hadden F. en ik geluk. We raakten namelijk aan de praat met twee mannen en zij stonden vooraan tegen de dranghekken. Toen Anouk op kwam, zeiden de mannen dat wij voor hun mochten gaan staan. En zo stonden we bij Anouk ook vooraan, maar dan wel in het tweede vak.

Anouk is een arrogant. Maar zij mag en kan het hebben. Want wat zij presteerd op het podium is grote klasse. Een dijk van een stem en een hele goede performance. En ja, het feit dat ze op het podium spuugt en wegloopt zonder zich te verontschuldigen om vervolgens weer terug te komen alsof er niets aan de hand is, tsjah, dat hoort gewoon bij haar. Zij is een echte rockchick die je gevoelige snaar weet te raken. Ik heb namelijk erg hard moeten huilen onder het nummer One Word wegens herinneringen die erachter zitten en omdat zij het gewoon briljant zong!

Katy Perry heb ik trouwens overgeslagen, wij waren toen aan’t chillen in de zon. The Kooks heb ik dus niet gezien en de Ting Things ook niet hoewel ik ze wel gehoord heb. Ik heb die dag Katy Perry en de Jeugd van Tegenwoordig overgeslagen, haha. De laatste band van die dag en dus van Pinkpop was Snow Patrol. We hadden met de groep afgesproken om om 22.00 uur richting auto te lopen, dus keken wij toe vanaf de zijkant. Pinkpop kwam tot z’n einde en daarmee ook een uniek weekend met bijzondere ervaringen!

In de auto op weg naar huis liet ik alle optredens en andere leuke momenten in mijn hoofd afspelen. Ik heb ontzettend genoten en met name van James. Deze unieke ervaring pakt niemand mij meer af. Om half één kwam ik moe, uitgehongerd, verbrand maar vooral tevreden en gelukkig thuis.

Published in Mister James Morrison

15 Comments

 1. Ooooh wat heerlijk dat je zo meezingt op het filmpje van James!

  [Reply]

 2. Klinkt geweldig Niki! Fijn dat het zo leuk was:D

  [Reply]

 3. Leuk verslag! Ik heb het ook mega naar me zin gehad! Volgend jaar zeker weer, misschien wel op de camping!! Je hebt echt wat gemist in de tent bij Katy Perry, er waren een groepje die-hard fans met een spandoek, en toen zag ik dus niks want ze hielden om steeds op. En ik had nog brood en ik aan Jenny gegeven en die gooide hem midden in het doek en toen ging iedereen juichen, haahahha xD Dat was echt grappig (Had ik al op msn vertelt dacht ik)

  [Reply]

 4. Jip

  Het klinkt echt gaaf. ;D Ik wil ook heel graag een keer naar Pinkpop.

  [Reply]

 5. Roy

  Geweldig hoe je staat mee te zingen met james morrison. Volgend jaar wil ik ook graag naar pink pop. Super leuk verslag trouwens ;)

  [Reply]

 6. Oeh pinkpop lijkt me ook heel leuk!
  Heb maandagavond op tv zitten kijken.

  [Reply]

 7. Anouk bleek volgens vriendinnen van mijn klas juist niet goed gezongen te hebben.. wel was ze aan het stralen omdat ze een nieuwe vriend had ofzoiets? en ik heb gehoord dat ze superveel eisen had zoals: een wit leren bankstel in haar kleedkamer, witte stoelen en ze wilde aan het einde van het festival spelen, omdat ze zichzelf te goed vond voor het midden :P owh god, waar gaat het heen met de wereld.

  [Reply]

 8. Roy

  Ik heb mijn blog aangepast. Het verhaal is nu iets duidelijker voor de meeste ;)

  [Reply]

 9. Aaah wat ontzettend gaaf allemaal! Heb nog wat filmpjes op youtube gezien en het zag er echt super leuk en gezellig uit!

  [Reply]

 10. Hoe meer goeie verhalen ik lees, hoe meer ik baal dat ik er niet bij was… Volgend jaar wil ik ook!!

  [Reply]

 11. Aaah wat een leuk verslag! En wat een goede kwaliteit van filmpjes! Ik baal echt dat ik er niet was :P

  [Reply]

 12. Pinkpop was echt helemaal te gek! Ik heb echt genoten van de fijne muziek, en ik ben natuurlijk ook helemaal los gegaan op Franz Ferdinand en The Kooks :D En Snow Patrol als afsluiter was geweldig!

  [Reply]

 13. Haha zie in het begin van precious love die jongen/bewaker(tje) de hele tijd naar jullie kijken. Hij was vast jaloers op jullie dat hij de tekst niet mee kon zingen en jullie lekker wel!
  Ik ben echt zooo jaloers op je ziet er allemaal echt zo gaaf uit. Ik heb alles via tv gevolgd maar dat is zo sfeerloos helaas :(
  Maar.. volgend jaar ben ik er ook bij! Heb er nu al zin.

  [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.