Blog Over Niki Contact
Hi, aangenaam kennis te maken!

Ik ben geboren op zondag 26 november 1989 en mijn ouders vinden mij ook echt een zondagskind. En daarmee bedoel ik niet omdat ik van lazy Sundays houd maar omdat ze vinden dat ik vaak geluk heb. Dat vind ik niet maar ik vind wel dat ik de liefste ouders van de hele wereld heb. En oké, mijn broertje kan er ook wel mee door.

Ik ben opgegroeid als bourgondiër in Zuid-Limburg maar mijn roots liggen in het prachtige Indonesië. In 2017 ben ik er voor het eerst geweest. Toen ik eenmaal door de jungle op Sumatra liep, op zoek naar een semi-wilde orang-oetan, voelde ik met mijn hart en ziel dat ik hier (deels) vandaan kom. De zomer erop ging ik weer terug. Ik hou zo veel van dat land!

Maar ik hou nog van veel meer. Ik houd van het Britse accent en van de boeken (en verfilmingen ervan) van Jane Austen. Ik houd van dwalen door kringloopwinkels en buitenlandse supermarkten. Ik houd van de lentezon en de kleuren van de natuur in de herfst. Ik houd van bordspelletjes spelen, (dag)dromen en bodypump bij de sportschool. Ik houd van dansen op festivals, Kerstmis vieren en geloven dat alles op z’n manier goedkomt.

Ik ben een rasechte optimist, soms zelfs een beetje naïef. Dat zorgt af en toe voor gênante situaties maar ook voor belangrijke levenslessen. Andere lessen heb ik geleerd tijdens mijn Bachelor of European Studies en mijn Master in de Communicatiewetenschappen. Dankzij mijn studies heb ik in Frankrijk en Antwerpen gestudeerd en stage gelopen in Londen. Ik ben groot fan van het onderwijs en gun iedereen deze mooie ervaring(en).

Ook ben ik groot fan van schrijven. Ik heb mezelf leren lezen en ik schreef brieven naar mijn moeder. Ik maakte gedichten, schreef in mijn dagboek en ik had (Engelse) penvriendinnen. In schrijven vind ik rust en kan ik mijn gedachten ordenen. Sinds 2009 heb ik een eigen domein, een “eigen stukje internet” en schrijf ik over mijn leven. En dat alles is op deze blog (terug) te lezen.

Oh ja, ik heb dus ook een bucket list.