Skip to content →

Once when I was little

Ik ben jaloers op de sterren van The Hills omdat ze een garderobe hebben waar ik u tegen zeg. Ik ben jaloers op Lauren Verster omdat ze een tv-programma maakt dat ik graag wil presenteren. Ik ben jaloers op Valerio Zeno omdat hij servies kapot heeft gemaakt in een winkel en ik dat ook zo graag zou willen doen. Ik ben jaloers op iedereen die een mopshond heeft omdat ik er simpelweg geen heb. Ik ben jaloers op Shakira omdat zij in mijn ogen het perfecte vrouwen lichaam heeft. Ik ben jaloers op Gill, de vriendin van James Morrison, omdat zij met hem samenleeft. Ik ben jaloers op Christal Rock omdat zij een witte Range Rover heeft gekregen voor haar zestiende verjaardag en ik “maar” een brommer kreeg.

Maar het meeste benijd ik jonge kinderen. Jonge kinderen die zich kunnen verkleden als prinses of cowboy en in dat outfit naar het speelpleintje gaan zonder raar te worden aangekeken. Jonge kinderen die nog steeds in Sinterklaas geloven en er heilig van overuigd zijn dat de zwarte pieten door de schoorstenen cadeaus komen brengen. Jonge kinderen die blij kunnen worden van tikkertje of verstoppertje spelen in de warme zon. Jonge kinderen die worden voorgelezen door papa en/of mama voor het slapen gaan en nadien lekker worden ingestopt. Jonge kinderen die hun ogen uitkijken in de Bart Smit of Intertoy’s en urenlang kunnen zeuren om een barbie of speelgoedauto.

God ja, de Bart Smit. Daar wist ik mij vroeger uren te vermaken. Als ik met papa en mama de stad in ging, ging ik alleen mee voor de Bart Smit. De Intertoys of Toys’R’Us was natuurlijk ook goed. Ik liep meteen naar de barbie-afdeling en ik keek mijn ogen uit. Prinsessen, prinsen, baby’s en tieners: je had ze allemaal. En ik wilde ze allemaal. Smekend keek ik mijn pappie en mammie aan in de hoop met een nieuwe barbie de winkel uit te lopen. Maar ik was ook tevreden met een stuiterbal, een zakje knikkers of een jojo. En als ik dan eenmaal iets had gekregen, leek het alsof ik de koning van de wereld was.

Ja, ik ben jaloers op jonge kinderen. Ik zou zo graag nog een keer écht kind willen zijn. Vriendjes en vriendinnetjes maken in de zandbak, praten in een eigen taal en elkaar toch kunnen begrijpen. Naar school gaan voor je plezier en niet omdat het moet. Dromen dat je later dolfijnentrainster of prinses wordt en ervan overtuigd zijn dat papa en mama altijd blijven leven. Nog niet echt geconfronteerd worden met de “echte” dingen in het leven.

“I could dream more then. I could believed more then. That the world would only get better. I could be free more then. I could prentend more then. That this life could only show me good times. Once when I was little.”

Gewoon weer onbezorgd door het leven gaan..

Published in Random Thoughts and Scribblings

14 Comments

 1. kim

  Ahh ja, heerlijke tijd is dat. Gaat veel te snel voorbij. Was het maar zo’n feest, dat je weer even echt kind kon zijn!

  [Reply]

 2. Oh, dit herken ik zo erg hè! En dan zie ik van die kindjes zorgeloos aan klimrekken hangen en dan wil ik dat gewoon ook nog. Zo simpel, niets van de wereld weten en dat zelf naar school fietsen al een hele prestatie is.

  [Reply]

 3. Ik zou het soms ook wel weer willen. Ben nu alleen wel erg gehecht aan het onafhankelijk zijn.

  Leuk stukje!

  [Reply]

 4. Wat was dat toch een heerlijke tijd he. Ik hoefde me uberhaupt geen zorgen te maken. Spelen spelen spelen en later een beetje school en zelfs daar was het spelen.

  Tja; ik denk dat het besef er toen nog niet echt was om er echt van te kunnen genieten. Ik geniet daarom nu van omdat ik er toen zo van heb kunnen genieten.

  [Reply]

 5. Ja, soms verlang ik daar ook zo naar. Zeker omdat ik ook de pabo als opleiding doe en dan word ik heel vaak met zulke miniprobleempjes geconfronteerd, haha. Dan denk ik: oh, wat fijn dat die kinderen nog niets anders aan hun hoofd hebben dan dat. Ja, dat lijkt mij ook weleens fijn.

  [Reply]

 6. Mooi geschreven! En toen je klein was (nou ja wel ietsjes later dan de barbie-kijk periode) wilde je zo graag ‘groot’ worden..

  [Reply]

 7. Dat zou ik ook wel willen ja!
  Gek is dat eigenlijk, ‘vroeger’ kon je niet wachten tot je naar de ‘grote school’ mocht, en nu wil je niets liever dan weer even heerlijk in groep 2 zitten en met Barbies spelen.

  [Reply]

 8. Dat zou ik inderdaad ook wel weer eens willen, lijkt me heeerlijk.
  Dat is nou precies wat zou mooi is aan een kind, het onschuld, het onbenul.

  [Reply]

 9. Lijkt me heerlijk, zo’n zorgeloos leventje. Zo onschuldig en naïef nog allemaal.

  [Reply]

 10. Leuk stuk! Ik probeer ook nog vaak weer dat oude gevoel op te roepen en te geloven in dingen als Sinterklaas, of net doen alsof ik heel zenuwachtig ben voor mijn verjaardag, maar het lukt gewoon niet meer. Dat vind ik zo jammer! Vroeger waren een hoop dingen mooier en grootser en spannender denk ik.

  [Reply]

 11. Ik zou zo graag weer klein willen zijn. Niet denken aan andere dingen en nog geloven dat Sinterklaas, de Kerstman en de Paashaas bestaan.
  Maar ja, groot zijn is ook wel fijn!

  [Reply]

 12. Oh, dat gevoel komt verschrikkelijk bekend voor. Vooral het Bart Smit/Intertoys gebeuren met de barbies ^^ Vroeger was ik er steenvast van overtuigd dat ik later prinses zou worden. Hm, nu nog een goede prins vinden…

  [Reply]

 13. zoo mooi geschreven en het komt zo bekend voor … en niet alleen omdat ik Peter pan laatst gezien heb.

  [Reply]

 14. Heel herkenbaar! We hadden het toevallig vrijdag nog over volwassen zijn. Ik haal graag nog het kind in me naar boven, gewoon… omdat dan alles leuker is! En ik wil nog heeeel graag een keer belletje trekken, gewoon om de kick ervan! ;)

  [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.