300513

Mijn lievelingsverkeersbord. Bron.

Het is zaterdag en je moet tegen je zin in toch even snel de stad in. Vastberaden en doelgericht loop je door de drukke winkelstraat, stiekem vloekend op mensen die langzaam voor jou slenteren. Ze gaan zo traag vooruit dat je je pas moet inhouden en ze erna met enige moeite inhaalt. Je voert je tempo weer een beetje op als je langs de kudde slakken bent en probeert ander langzaam lopend wild te vermijden. Je loopt verder, bent bijna blij dat alles oké gaat, totdat je opeens weer achter een groepje mensen aanloopt. Een groepje mensen dat lachend en pratend door de straat slentert maar vooral ontiegelijk langzaam hun voeten verplaatsen. Je wilt ze inhalen maar door de tegenliggende voetgangers gaat dat niet lukken. Je zucht, rolt met je ogen en wacht lopend af op het moment dat je langs ze heen kan lopen.

En dan.. Dát moment hè. Dat vind het groepje mensen hét ultieme moment om eens lekker uit het niets stil te blijven staan. Gewoon pats-boem. Terwijl jij bijna over je benen struikelt en tegen de mensen aan knalt. ARE YOU FREAKING KIDDING ME? Please, ga ergens anders stil staan en om je heen kijken, foto’s maken, de architectuur bewonderen of wat dan ook. Doe het niet letterlijk in mijn weg. Serieus!

Voetgangers die in mijn weg stil blijven staan. Ugh! Bestaat er überhaupt iets frustrerender dan dat? Hmmm nee, misschien niet, maar ik kan zo even een aantal dingen opsommen die minstens even frustrerend zijn:

  • Voetgangers die denken dat ze áltijd en óveral voorrang hebben;
  • Voetgangers die op fietspaden lopen;
  • Voetgangers die door rood lopen;
  • Voetgangers die oversteken zonder uit te kijken;
  • Voetgangers die.. Nou ja, the list goes on and on.
  • (En het is trouwens al helemaal Godgloeiend irritant als het DRONKEN voetgangers zijn)

Misschien is het wel omdat ik van nature heel erg ongeduldig ben, dat ik mij hier zo erg aan kan storen. Maar misschien ook niet. Voetgangers zijn gewoon vervelend. Oké, we moeten niet alles over een kam scheren, maar dat neemt niet weg dat er héél véél vervelende voetgangers zijn. Eigenlijk te veel, als je het mij vraagt. Om nog maar te zwijgen over wielrenners. Of autorijders die geen gas geven..

Share: