Skip to content →

Omdat voetgangers soms echt niet chill zijn

300513

Mijn lievelingsverkeersbord. Bron.

Het is zaterdag en je moet tegen je zin in toch even snel de stad in. Vastberaden en doelgericht loop je door de drukke winkelstraat, stiekem vloekend op mensen die langzaam voor jou slenteren. Ze gaan zo traag vooruit dat je je pas moet inhouden en ze erna met enige moeite inhaalt. Je voert je tempo weer een beetje op als je langs de kudde slakken bent en probeert ander langzaam lopend wild te vermijden. Je loopt verder, bent bijna blij dat alles oké gaat, totdat je opeens weer achter een groepje mensen aanloopt. Een groepje mensen dat lachend en pratend door de straat slentert maar vooral ontiegelijk langzaam hun voeten verplaatsen. Je wilt ze inhalen maar door de tegenliggende voetgangers gaat dat niet lukken. Je zucht, rolt met je ogen en wacht lopend af op het moment dat je langs ze heen kan lopen.

En dan.. Dát moment hè. Dat vind het groepje mensen hét ultieme moment om eens lekker uit het niets stil te blijven staan. Gewoon pats-boem. Terwijl jij bijna over je benen struikelt en tegen de mensen aan knalt. ARE YOU FREAKING KIDDING ME? Please, ga ergens anders stil staan en om je heen kijken, foto’s maken, de architectuur bewonderen of wat dan ook. Doe het niet letterlijk in mijn weg. Serieus!

Voetgangers die in mijn weg stil blijven staan. Ugh! Bestaat er überhaupt iets frustrerender dan dat? Hmmm nee, misschien niet, maar ik kan zo even een aantal dingen opsommen die minstens even frustrerend zijn:

 • Voetgangers die denken dat ze áltijd en óveral voorrang hebben;
 • Voetgangers die op fietspaden lopen;
 • Voetgangers die door rood lopen;
 • Voetgangers die oversteken zonder uit te kijken;
 • Voetgangers die.. Nou ja, the list goes on and on.
 • (En het is trouwens al helemaal Godgloeiend irritant als het DRONKEN voetgangers zijn)

Misschien is het wel omdat ik van nature heel erg ongeduldig ben, dat ik mij hier zo erg aan kan storen. Maar misschien ook niet. Voetgangers zijn gewoon vervelend. Oké, we moeten niet alles over een kam scheren, maar dat neemt niet weg dat er héél véél vervelende voetgangers zijn. Eigenlijk te veel, als je het mij vraagt. Om nog maar te zwijgen over wielrenners. Of autorijders die geen gas geven..

Published in Random Thoughts and Scribblings

11 Comments

 1. Oh ik herken dit zo! Ik heb lange benen, dus loop van nature snel. Iedereen loopt dus naar mijn idee altijd te langzaam.

  [Reply]

 2. Hahaahah, dit is zo ontzettend herkenbaar! Vooral als ze, ineens, voor je neus, stoppen. Grmbl.

  [Reply]

 3. Voetgangers zijn inderdaad verschrikkelijk! Vooral als je eigenlijk haast hebt, maar ze allemaal unaniem hebben besloten om langzaam te lopen of stil te staan. Hoe vaak ik me daar wel niet aan erger!

  [Reply]

 4. Hahah, ik haat ze ook. Ik loop ook altijd 10x sneller dan de gemiddelde mens geloof ik.

  [Reply]

 5. Als ik íets haat dan zijn het wel mensen die recht voor je neus stil gaan staan, ik kan het ook nooit laten om dan hardop te denken als dat gebeurd haha.

  [Reply]

 6. Oh wat is dit verschrikkelijk herkenbaar. Hoewel ik stiekem wel een van de voetgangers ben die altijd voorrang probeert te nemen, best slecht haha.

  [Reply]

 7. Ik herken het ook, alleen vraag ik me af of mensen dat ook bij mij hebben haha

  [Reply]

 8. Ja, sukkels. Alleen op het fietspad lopen vind ik nog wel oké. Want fietsers fietsen ook altijd op de stoep alsof het de normaalste zaak van de wereld is. En dan met zijn allen aggressief gaan lopen bellen als er eens iemand aan de zijkant van het fietspad loopt. Bitch please.

  [Reply]

 9. Vreselijk is het. Vooral wanneer je haast hebt.

  [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.