Skip to content →

Ode aan Grote M.

Deze post schrijf ik speciaal voor Grote M. Ik noem hem ook wel onze klusjesman, maar hij is eigenlijk gewoon een rasechte vakman. Je weet wel, iemand die vroeger echt geleerd heeft voor dit vak. Is er een leiding kapot? Staat de hele kelder onder water? Of begeeft (zoals nu dus bij ons het geval is) de verwarming het? No worries, Grote M. fixt het wel even. Letterlijk en figuurlijk. Er is niets dat Grote M. niet kan, want hij kan alles. En weet je wat ik zo mooi vind aan Grote M.? Dat hij na al die jaren als “klusjesman”, nog steeds lachend en zingend aan het werk is. Grote M. is altijd vrolijk en hij werkt nog steeds met plezier. En dat vind ik nou mooi om te zien: iemand die na al die jaren nog steeds werkt met passie. Dat wil ik later ook. Een beroep waar je gewoon oprecht gelukkig van wordt. Een beroep waarbij je elke dag met plezier naar je werk gaat. Eigenlijk zoals Grote M., maar dan niet als vakman. Want daar ben ik niet goed in. Hij wel. Vandaar deze ode aan Grote M. Omdat Grote M. gewoon groots is. Ook weer letterlijk en figuurlijk.

Published in Random Thoughts and Scribblings

6 Comments

 1. Ik wil ook een klusjesman als Grote M!
  (Oh, en ik ben echt dol op jouw layout ;) )

  [Reply]

 2. Ik zit nu met een glimlach op mijn gezicht. Heel leuk geschreven!

  [Reply]

 3. Wow, Osina haalt de woorden uit m’n mond: ik ben verlieeeefd op je lay-out! Leuk stuk is dit trouwens. Denk je dat Grote M. ook mijn klusjesman wilt zijn? :) I need one!

  [Reply]

 4. Wat een bofkont ben je, ik wil ook een goeie klusjesman! Die zijn helaas zeldzaam.

  [Reply]

 5. Wanneer krijgen we een foto te zien van Grote M. ? :)

  [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.