Skip to content →

Nog maar 2 weken


Weet je waar ik later spijt van ga krijgen? Dat ik niet regelmatig heb geblogd over mijn uitwisseling in Frankrijk. Ik heb er zeker weten tijd voor gehad maar de zin ontbrak (like usual) gewoon heel erg. En dat is zonde. Een grote zonde. Ik ben bang dat ik veel momenten ga vergeten. Kleine dingen zoals mijn Spaans klas, die gisteren koekjes en snoep voor mij hadden gekocht omdat ik voor de laatste keer les met ze had. Het samen koken en genieten van een filmpje. Boodschappen doen, douchen in mijn kleine douche of steeds vergeten mijn afwas te doen. Herkend worden door mensen die ik niet ken, de wandelingen van het centrum naar de campus en het indrinken in een van onze kamers.

En dan was er vorige week ook nog mijn verjaardag. Ik zou eindelijk 21 worden. Ik had eerst geen zin in mijn verjaardag omdat ik deze niet met mijn familie en vrienden in Nederland kon vieren. Maar wauw, ik heb de beste verjaardag van mijn leven gehad. Ik had maar liefst drie feestjes: een pre-birthday party, een birthday party en een afterparty. Donderdagavond begon de hele club om 0.00 uur voor mij te zingen, op mijn verjaardag zelf zijn we lekker bij een Italiaan gaan eten en zijn we ‘s avonds naar de Irish Pub geweest. Zatererdag, the day after, hebben we lekker gewinkeld en zijn we ‘s avonds mijn afterparty gaan vieren. Woorden komen tekort om dat fantastische weekend te beschrijven. Het was echt geweldig!

Toen volgde mijn laatste week les. Een week met heel veel deadlines. De presentaties vlogen mij om de oren en gelukkig heb ik ze allemaal gehaald. Ik heb een presentatie over Pinkpop gehad en meteen mijn liefde voor James Morrison verklaard. Ik had niet gedacht dat ik dat in het Frans zou kunnen, but I did it. Met veel passie vertelde ik de klas natuurlijk ook over mijn ontmoeting met hem en dat ik toen gewoon geen woord wist uit te brengen. Daarnaast had ik ook nog twee presentaties voor Marketing. Ik was zenuwachtig. Heel erg zenuwachtig maar dat bleek nergens voor nodig te zijn. Want weet je wat? Ik had gewoon de beste presentatie van de klas! En dat voelde goed. Heel goed!

Meer dan een week geleden, werd ik eindelijk 21 en over twee weken is mijn avontuur in Frankrijk voorbij. Dear God, wat gaat de tijd toch snel. Veel te snel als je het mij vraagt!

Published in The Student Life in France

14 Comments

 1. Je kunt nooit genoeg schrijven, dat blijkt maar weer, ik hoop dat je je nog heel veel gaat herinneren later van deze periode :)

  [Reply]

 2. Leuk geschreven en super dat je al je presentaties enzo gehaald hebt! En zo’n drie-delige verjaardag wil ik ook wel! (ik word ook al weer bijna 16 haha)

  [Reply]

 3. Dit blogje is in ieder geval een mooie samenvatting van je tijd daar!

  [Reply]

 4. Wow is je uitwisseling nu al voorbij :o Maar echt super leuk dat je een super verjaardag hebt gehad!

  [Reply]

 5. Klinkt als een geweldige verjaardag! Nog gefeliciteerd trouwens :)
  En dat je uitwisseling al bijna voorbij is, gaat snel! geniet er nog maar van

  [Reply]

 6. Achteraf…. helaas is dat met veel dingen zo. Pen je ze dan toch alsnog neer? Al je herinneringen?

  [Reply]

 7. De leukste dingen zul je toch nooit vergeten!
  Je verjaardag klinkt als een waar feestje :] Nog gefeliciteerd!

  [Reply]

 8. wauw, zo te lezen was je 21e verjaardag helemaal top! Nog gefeliciteerd. (:

  [Reply]

 9. Waaauw zo wil ik ook wel 3 keer mijn verjaardag vieren! Geweldig ik ben sowieso fan van jouw franse leventje :)

  [Reply]

 10. Wat gaaf! Als ik ooit nog eens voor een periode in het buitenland ga studeren of zo, ga ik zeker wel een uitgebreide blog bijhouden, haha. :)

  [Reply]

 11. kim

  Ah meis, beter te weinig geblogd en téveel leuke dingen gedaan, dan veel geblogd en te weinig leuke dingen daar gedaan, toch?! :) Wat een geweldige tijd maak je daar door zeg! Geniet er nog van zolang het nog duurt!

  [Reply]

 12. roy

  De tijd vliegt voorbij als je geniet. Heel veel plezier nog voor zolang het nog duurt :)

  [Reply]

 13. Ik sluit me aan bij Kim. Je kan beter te weinig hebben geblogd en lekker veel leuke dingen doen dan veel bloggen, maar daardoor weinig tijd hebben om leuke dingen te doen. Klinkt in ieder geval als een super tijd! Nog gefeliciteerd trouwens en geniet nog lekker ervan voor zolang het duurt.

  En ook nog héél erg bedankt voor je lieve reactie op m’n blog. Het heeft me echt geholpen!

  [Reply]

 14. Ik sluit me aan bij Nadia haha :) En oh, wat klinkt je uitwisseling heerlijk. Ik hoop dat ik ook ooit nog een uitwisseling mag meemaken, lijtk me echt geweldig.

  [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.