No one knows what the future holds

Posted in The Hard Knock Life on January 22, 2011.

Weet je wat ik niet leuk vind? Leren. Ik leer alleen omdat het moet. Hoe kan het toch dat de stof een stuk minder interessant wordt zodra ik mij opsluit in mijn kamer? Stiekem heb ik er ook helemaal geen geduld voor. Maar laten we eerlijk zijn: er zijn zó veel leukere dingen om te doen dan leren. En vinden jullie het ook niet erg toevallig dat je tijdens deze cruciale tentamenweken altijd “betere dingen” te doen hebt? Dat je opeens de behoefte krijgt om je kamer op te ruimen of dat je dan eindelijk je tijd kan en wílt besteden aan dat ene boek? Is dit toeval of lijden we gewoon allemaal aan SOG (studie ontwijkend gedrag)?

Ik weet het niet. Het enige waar ik zeker van ben is dat ik leren dus niet leuk vind. Naar school gaan daarentegen vind ik wel leuk. Dan ben ik onder de mensen en wordt er les gegeven. Ik ben sowieso meer een praktisch persoon. Laat mij maar “iets” doen. Daarom kan ik nu al niet wachten tot mijn stage volgend jaar. Dan mag ik eindelijk mijn kennis in praktijk gaan brengen. Waar ik mijn stage ga doen is nog één groot vraagteken. Ik zat eerst te denken aan Australië, maar wegens financiële redenen (lees: ik heb er gewoon geen geld voor) gaat dat feestje niet door. Nu heb ik mijn zinnen gezet op Londen of Dublin. Maar een stageplek bij BNN of MTV in Nederland spookt ook door mijn hoofd.

Ja, ik heb ontzettend veel zin in mijn stage maar aan de andere kant ook weer niet. Want het is niet zo maar een stage. Neen, het is mijn afstudeerstage. En dat houdt weer in dat ik dus na mijn stage, klaar ben met mijn opleiding. Dan mag ik mijzelf een European Professional noemen. Maar wat dan? Wat ga ik daarna doen?

Sinds ik terug ben van mijn uitwisseling in Frankrijk, loop ik hier steeds aan te denken. Ik voel me een beetje stom dat ik over anderhalf jaar (waarschijnlijk) afgestudeerd ben maar nog geen idee heb van wat ik eigenlijk wil gaan doen. Aangezien ik absoluut geen passie voor studeren heb, laat ik verder studeren maar even voor wat het is. Maar moet ik dan mijn stille droom om een eigen Bed&Breakfast op te bouwen in het buitenland gaan waarmaken? Moet ik gaan voor mijn geheime ambitie om presentatrice of actrice te worden? Of moet ik hopen dat ik op 31 december de Jackpot win zodat ik een wereldreis kan maken?

Zucht. Ik zou het echt niet weten. En hoe zeer ik er ook naar verlang om af te studeren, om niet meer te leren, maakt het me ook een beetje bang.


9 reacties / Laat een reactie achter
9 REACTIES

 • kim op 22 January 2011:

  Ik studeer over een paar maandjes af en ik weet ook nog steeds niet wat ik nu precies wil gaan doen.. en ik ben echt niet de enige – dus zo vreemd is dat niet haha. Het loopt vanzelf wel los (hoop ik, denk ik :P).


 • Evelien op 22 January 2011:

  Moeilijk… keuzes maken. Ben ik ook niet zo goed in haha.


 • Aleida op 23 January 2011:

  Lastig allemaal. Ik begin volgende week ook met mijn afstudeerstage dus ben in juli klaar.. en dan… haha… help ;)


 • Masha op 23 January 2011:

  Het gaat je wel lukken!


 • Kinga op 23 January 2011:

  Geweldig plaatje haha! En het komt vast wel goed, je kan nog altijd een paar maandjes gaan werken voordat je beslist wat je daarna wilt gaan doen…


 • Carmen op 23 January 2011:

  Ik kan me voorstellen dat dat lastig is! Dat heb ik nu al, op de middelbare school, ik heb géén idee welke studie ik moet kiezen haha. Maar dat is toch wat anders dan echt een Baan. Nouja, tegen die tijd weet je misschien wat beter wat je leuk vindt en wat niet :)


 • roos op 23 January 2011:

  Leren is het vervelendste van school, iets minder dan opstaan maar het staat met stipt op nummer 2. Ik zal er gewoon heel goed over nadenken en research doen en ervaringen van anderen op internet lezen.


 • Roy op 24 January 2011:

  Zulk soort keuzes maken zijn altijd moeilijk. En vooral heel erg vervelend. Ik denk nu ook na of ik nog verder moet gaan leren, of meteen ga werken. En dat plaatje is echt geweldig!


 • Rianne op 25 January 2011:

  Ik heb toetsweek! AARHG.


Laat een reactie achter