Skip to content →

Niki’s top 5: steden

LONDON ♥

1. Londen
Moet ik dit überhaupt nog uitleggen? Alles is hier geweldig. Alles. Hier wil ik leven, hier wil ik carrière maken en de liefde van mijn leven ontmoeten. Maar dat is voor later. Voor nu kan ik alleen maar blij zijn dat ik hier vijf maanden heb mogen wonen (whoo, als jullie toch eens konden zien wat voor een big smile er tevoorschijn komt als ik hieraan denk!). Ik kan niet uitleggen wat die stad met mij doet. De drukte kan ik daar wél verdragen en daar vind ik het niet erg om een uur met het openbaar vervoer van de ene kant van de stad naar de andere kant van de stad te reizen. Londen is perfect, iedereen is leuk je kan er werkelijk waar alles doen. Je verveelt je er nooit.

120213-1

2. Rome
Rome. Zucht. Ik praat en schrijf er niet zo veel over als Londen maar geloof mij: deze stad staat stiekem op een gedeelde eerste plaats. Het is alweer zes jaar geleden dat ik er ben geweest. Reden om snel weer eens terug te gaan. Rome is een magische stad en qua mooiheid niet aan Londen te tippen (schrijf ik dat nu echt? JA!). Dit is de stad waar ik iater ga genieten van mijn pensioen na mijn hectische leven in Londen. Het Italiaanse gebabbel in de smalle straatjes, de absurd mooie gebouwen en architectuur, de toffe en gezellige pleinen waar de Italianen flaneren, de rijke geschiedenis, de zomermaanden spenderen op de Spaanse Trappen en natuurlijk de betoverende Fontana di Trevi. Deze ingredienten maken Rome zo fabuleus zoals de Italiaanse ingrediënten de lekkerste pizza en pasta maken.

120213-3

3. Maastricht
Ik heb niet zo veel met Nederland maar Maastricht zit toch wel in mijn hart. Hier ben ik opgegroeid, heb ik vorige zomer mijn diploma in ontvangst mogen nemen en heb ik het leukste bijbaantje met de leukste collega’s gehad. Je krijgt er de lekkerste tapas bij La Bodega, je kan genieten van het feit dat het elke week koopzondag is in november en december en dat alles op loopafstand is. Maastricht mag dan wel niet zo groot zijn als Amsterdam, maar grootse klasse heeft deze stad wel. Geniet hier van het fijne Bourgondische leven en de Limburgse gezelligheid en vlaai.

120213-04

4. Lissabon
Het is alweer bijna twee jaar geleden dat ik naar Lissabon ben geweest. Ik ging er zonder verwachtingen naar toe en ik ben echt verliefd geworden op deze heerlijke stad! Het heerlijke weer, de ontzettend vriendelijke mensen en de indrukwekkende monumenten, gebouwen en ga zo nog maar even door. Veel mensen plannen een stedentrip naar het voor de hand liggende Londen of Parijs, maar echt hoor. Ga eens een keer naar Lissabon! Deze stad heeft echt zo veel moois en gezelligheid te bieden! Slenter door de knusse en smalle straatjes, zoek het letterlijk hogerop (Castelo de São Jorge) en geniet van een adembenemend uitzicht. Bezoek het indrukwekkende Mosteiro dos Jerónimos en loop dan richting rivier de Taag om te genieten van de mooie monumenten. Vergeet ook zeker niet om een bezoekje te brengen aan het sprookjesachtige Sintra of aan het monument van Christus dat wederom een fantastisch uitzicht geeft.

120213-5

5. Bath
Mijn liefde voor Engeland (of nou ja, eigenlijk heel Groot-Brittannië) is groot en mijn liefde voor Bath ook. Dat is natuurlijk niet zo gek aangezien ik Jane Austen adoreer en je in Bath het Jane Austen museum hebt. Ook leuk: ze heeft hier daadwerkelijk gewoond en haar woning is vlakbij het museum. Daarnaast zijn er talloze films opgenomen en vanwege de “oud Engelse” uitstraling die deze gezellige stad heeft. Ik was helemaal in mijn nopjes door al het moois. Wil je liever shoppen? Dat kan hier ook! Of wil je liever historische gebouwen bekijken? Há, dat kan natuurlijk ook! Ja, deze stad heeft zo’n beetje alles. Niet zo gek toch, dat ik van deze stad houd?

Published in Travel

13 Comments

 1. Ik ben gek op Londen en Maastricht. (vooral Londen haha) Maar wil ook nog ontzettend graag naar Bath en Rome.

  [Reply]

 2. Van dit lijstje ben ik maar naar een stad geweest: Rome. Schandalig he? Maar Rome is inderdaad een prachtige stad. Ik vind Venetië een van de mooiste steden die er zijn.

  [Reply]

 3. Rome en Lissabon wil ik ook heel graag bezoeken! In september ga ik studeren in Maastricht & is inderdaad een heerlijke stad :)

  [Reply]

  Niki Reply:

  Oh wat leuk! Wat ga je studeren? En ga je op kamers?

  [Reply]

 4. Jaaaa Bath en Londen! Ik vond Bath zo verrassend leuk, had het echt niet verwacht!
  Ik hou van Berlijn en Londen. Berlijn om z’n rauwheid en vega-friendlyheid, en Londen om z’n alles.. de mensen, de winkels, de gebouwen.. ahw yeah.

  [Reply]

 5. Ik ga in de zomer naar Rome, lijkt me prachtig. Maastricht vond ik ook erg leuk. Londen wil ik zo graag bezoeken!

  [Reply]

 6. Londen en Maastricht vind echt geweldig :D… In de andere plaatsen ben nog nooit geweest al lijkt Lissabon en Rome me ook echt prachtig… Over Bath weet niet echt veel dus geen idee of dat me ook zou aanspreken :)

  [Reply]

 7. Ik ben dus in geen van deze steden geweest. De eerste drie stonden al op mijn lijstje om te bezoeken, denk dat ik de andere twee er nu ook wel aan toe kan voegen.

  [Reply]

 8. Oh als ik terug denk aan Rome… Heerlijk!

  [Reply]

 9. In Bath en Rome ben ik al geweest. Ik hou vooral van Bath ik zou er graag nog is naartoe gaan!

  [Reply]

 10. Over Londen zeg ik niks, het is algemeen bekend wat ik daar van vind haha. In Lissabon ben ik 4 jaar geleden geweest, al was het een vluchtige 2 dagen ik vond het echt geweldig, wil graag weer eens terug! Rome en Bath ben ik (nog) nooit geweest maar die staan wel op de planning en Maastricht is leuk!

  [Reply]

 11. Maastricht is de beste stad van Nederland!

  [Reply]

 12. Hartjes voor Londen, Rome en Maastricht! In Lissabon en Bath ben ik nog nooit geweest maar Lissabon staat zeker op mijn bucketlist. Verder ben ik fan van New York City, Melbourne (vooral St Kilda) en iets dichterbij, elk stadje in Toscane.

  [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.