Skip to content →

Niki’s top 5: series

1 2 3 4

1. Gilmore Girls
Ik vind het gewoon absurd hoe geweldig ik deze serie blijf vinden. Het komt deels door de herkenbaarheid en deels omdat ik deze serie altijd met mijn moeder keek. Rory inspireert mij nog steeds en wat zou ik toch graag met Lorelei en Rory koffie willen drinken in Luke’s Diner. Deze serie is perfect om te kijken nu de dagen korter worden en we binnen de warmte opzoeken. Vanzelfsprekend kijken met een lekkere kop koffie, natuurlijk.

2. Pride and Prejudice
De heerlijke Engelse taal, de mooie dialogen, het prachtige Engelse landschap en natuurlijk Mister Darcy die gespeeld wordt door een jonge Colin Firth. Zelfs de “nepheid” van sommige sets, stoort mij niet. De BBC versie bestaat uit maar zes afleveringen van een klein uur en laat dat nou prima op een lazy Sunday passen. Zet een pot lekkere thee, drink het uit je leukste mok en geniet van deze serie lekker in je warme bed.

3. Friends
Na al die jaren kan ik nog steeds niet zeggen wie mijn favoriete personage is. Ik houd gewoon van ze allemaal en nog meer van hun als groep. De afleveringen vervelen nooit, zelfs niet als je ze al een miljoen keer gezien hebt. Vooral de flashbacks naar het verleden zijn geweldig en wat vind ik het toch altijd leuk als Ross’s stem overslaat. Ik mis de paarse door en het fotolijstje om het kijkgat.

4. Scrubs
Als ik echt zin heb om mijn gedachten op nul te zetten en gewoon even wil lachen, dan kijk ik naar Scrubs. Wie had ooit gedacht dat werken in een ziekenhuis niet alleen maar drama hoeft te zijn. De humor past helemaal in mijn straatje, hoe flauw en voorspelbaar het soms ook kan zijn. Seizoen 9 (eigenlijk een spin-off) heb ik niet afgekeken, want de finale van seizoen 8 was gewoon perfect. Misschien wel de beste finale ooit.

5.
Ja, je leest het goed. Er staat niets achter de 5. Ik volg nu redelijk veel series maar ik weet gewoon echt niet of ik nog één serie in mijn top 5 kan plaatsen. Ik vind er heel veel leuk (the Vampire Diaries, True Blood, Hart of Dixie, Game of Thrones, Awkward, etc.) maar ze zijn (nog?) net niet leuk genoeg om in mijn top 5 te komen.

Published in The Almighty Media

5 Comments

 1. Revenge moet je ook kijken! Superserie! XO

  p.s. op mijn blog valt €25,- shop tegoed te winnen! klik hier!

  [Reply]

 2. De film van Pride and prejudice is zo mooi! Die kan ik elke week wel kijken. Awkward is ook super grappig! Verder ben ik niet zo van de series, op Prison Break na.

  [Reply]

 3. Friends is gewoon geweldig, daar kun je gewoon niets anders over zeggen. En Scrubs, oh ja heerlijk! Even verstand op nul en gaan!

  [Reply]

 4. Moet ik me schamen als ik geen enkele van jou lijstje heb gezien? :P

  [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.