Skip to content →

Niki’s top 5: films

1. Pride and Prejudice
Tevens mijn favoriete boek en één van mijn favoriete series. Ik krijg er gewoon echt geen genoeg van. Natuurlijk overtreft de film het boek niet (en nét niet de serie) maar wat geniet ik er toch van. Het prachtige landschap, de onwijs mooie muziek, de manier van filmen en (daar komt-ie weer:) het Engels. Hoewel de dialogen niet allemaal gelijk zijn aan het boek, stoort mij dat niet. Want als Mister Darcy zegt: “You have bewitched me, body and soul. And I love, I love, I love you” dan smelt ik. Ook al komt dit niet voor in het boek.

2. Braveheart
Braveheart gaat over de strijd naar onafhankelijk van het mooie Schotland. William Wallace (gespeeld door Mel Gibson) begint de opstand tegen de Engelsen uit liefde voor zijn vermoorde vrouw en wordt uiteindelijk gezien als Schotland’s grootste held. Er is veel kritiek op deze film maar ik vind hem geweldig. Ik huil standaard twee keer tijdens deze film, hoe vaak ik hem ook heb gezien. Ik vind de film zo geweldig dat ik nu serieus aan het twijfelen ben of deze in plaats van Pride and Prejudice op nummer één moet staan.. Hmm, nee toch niet.

3. Love Actually
Londen + Kerstmis + Elizabeth Bennet (Keira Knightley) + Mister Darcy (Colin Firth) + leuke muziek + het Britse accent + de stem van Alan Rickman + sneeuw + een flinke dosis humor en romantiek = perfectie. Wat is dit toch een geweldige film! Ik zou niet weten welke verhaallijn ik het leukste vind want ik geniet van ze allemaal. Vooral in december is dit natuurlijk een perfecte film om te kijken in het gezelschap van een mok warme chocolademelk.

4. Bridget Jones’ Diary
Net als ik is de schrijfster van Bridget Jones ook een fan van Jane Austen. Niet zo gek dus dat er letterlijk een Darcy in voorkomt (Colin Firth die ook nog eens Mister Darcy himself in de miniserie van BBC speelt) en er een verwijzing naar Pemberley wordt gemaakt. Maar daarnaast is het gewoon een onwijs leuke film met Renee op haar best (ik dacht serieus dat zij Brits was tot een aantal maanden geleden!). Wat leef je toch met haar mee en wat maakt zij je toch aan het lachen. I love Bridget!

5. Belle en het Beest, Boys Don’t Cry, the Breakfast Club, Cruel Intensions, the Dark Knight, Finding Neverland, the Hangover, Harry Potter, Instinct, the Last Samoerai, de Leeuwenkoning, Madagascar, Mary Poppins, Meet Joe Black, Persuasion, Practical Magic, She’s the Man, Sydney White, Troy
Ehh, net zoals bij de top 5 series kan ik nu ook niet kiezen. Waarom bestaan er zo veel leuke films?

Published in The Almighty Media

9 Comments

 1. Het boek van pride and prejudice moet ik ook nog steeds lezen! De film is en blijf gewoon super mooi!

  [Reply]

 2. Ik heb de film van Pride & Prejudice nog nooit gezien (I know, shame on me!), toch eens kijken of ik die ergens vandaan kan halen ;) Maar je hebt gelijk hoor, er gaat niks boven zo’n fantastisch Engels accent ;)

  [Reply]

 3. Ik ga Pride and Prejudice NU downloaden, want ohhhhh, dat accent!

  [Reply]

 4. Er bestaan zoveel leuke films omdat er elke x weer nieuwe komen :D

  [Reply]

 5. Nu heb ik echt zin om de hele dag op de bank te liggen met een dekentje en films te kijken.

  [Reply]

 6. Leuke films! En het zou mij ok niet lukken hoor, een top 5…

  [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.