Beste mensen van de AVRO en IDTV,

Ook ik geniet dit seizoen weer van Wie is de Mol. Wat vind ik het toch heerlijk om in bed te liggen en via een app de uitzending terug te kijken op mijn tablet. Maar nog meer geniet ik van de opdrachten die de deelnemers krijgen. In de eerste aflevering van dit seizoen kregen de kandidaten de kans om te bungeejumpen. Ik ben geen held in hoogtes maar ik bedacht mij wel even hoe vet het wel niet moet zijn om alleen al die kans te krijgen. Laat ik nog maar zwijgen over die verrukkelijke opdrachten inclusief laserstralen, achtervolgingen en weet ik niet wat.

Want die opdrachten, dat is waar ik het meeste van geniet. Het lijkt mij heerlijk om even Totally Spies in real life te spelen. Het tactisch kunnen denken in combinatie met de vetste moves om de opdracht te voltooien dat dan weer zorgt voor een goede dosis spanning en een overdosis adrenaline. O mijn God. Dat wil ik ook! Ik wil voor keuzes komen te staan die het beste (of misschien wel het minste) in mijzelf naar boven haalt en mezelf constant willen bewijzen. Iets doen waarvan je denkt het niet te durven of kunnen en jezelf dan het tegendeel bewijzen. Wat moet dat toch een grandioos gevoel zijn.

Daarnaast wordt het programma steeds opgenomen in de meest betoverende landen. Wat was (ben) ik stikjaloers op de kandidaten die in El Salvador en Nicaragua zijn geweest. Dat is dus echt pas geluk hebben in tweevoud. Je bent niet alleen op een onwijs mooie locatie maar je laat daar ook nog eens even het kind in jezelf naar boven halen door die, en ik herhaal, vette opdrachten. Typisch zo’n once in a lifetime oppurtunity gevalletje. Wat hebben die Bekende Nederlanders toch mazzel. Nou ja, zo bekend zijn ze tegenwoordig ook niet (althans, ik ken meer dan de helft van de kandidaten niet).

Dus daarom stel ik voor om volgend seizoen niet meer met BN-ers meer als kandidaten te werken. Aangezien ze zo bekend niet zijn, is de stap naar een ON-er (Onbekende Nederlander) snel gemaakt. En laat ik er nou net ééntje zijn. Een rasechte ON-er met de wens om mee te doen aan Wie is de Mol. Gewoon een ON-er met een passie voor het spel en die niet vanuit haar bed van het programma wilt genieten maar het in levende lijven wilt ondervinden. Een ON-er die in het diepe wilt springen (figuurlijk!), de wereld wilt zien en flink wilt mollen. Gewoon een ON-er zoals ik.

Hoor ik snel van u? Alvast hartelijk bedankt.

Share: