Niki in Frankrijk

Posted in The Student Life in France on September 6, 2010.

Ik was nog geen anderhalve week thuis van 5 weken vakantiewerk in de Ardennen of ik moest mijn koffers weer pakken. Hetgeen waar ik sinds het begin van mijn opleiding al naar uitkijk, ging dan eindelijk van start: mijn uitwisseling in Frankrijk! Oui mesdames et messieurs, Niki est en France maintenant! De komende maanden woon ik op de campus in Besançon. Ik zal hier naar school gaan, mijn Frans verbeteren en natuurlijk ontzettend veel lol hebben!

Toen ik vorige week woensdag aankwam, van hier naar daar werd gestuurd en alles in het Frans moest regelen omdat niemand Engels spreekt, wist ik niet of ik wel de juiste keuze had gemaakt om naar Frankrijk te komen. Maar nu mijn kamertje is ingericht, 2 klasgenoten hier zijn en we al een paar keer naar het centrum zijn geweest, begint het hier toch wel erg leuk te worden. Tripjes naar Dijon, Strasbourg, Parijs en Zwitserland staan ook al op de planning. Ik probeer jullie natuurlijk van alles op de hoogte te houden!

A bientot tout le monde!


15 reacties / Laat een reactie achter
15 REACTIES

 • Myrthe op 6 September 2010:

  Ahh wat superleuk! Veel plezier daar :) Keep us postedddd!


 • Mylene op 6 September 2010:

  He wat leuk, een berichtje uit Frankrijk! Maar je kunt je nu dus wel aardig verstaanbaar maken daar? Wat heb je de eerste week allemaal gedaan?
  Geniet ervan!


 • Kinga op 6 September 2010:

  Supervet! Ik ben jaloersss.


 • Linda op 6 September 2010:

  Ik hoop toch wel in het Nederlands he? ;):P

  Veel plezier daar!


 • Carmen op 7 September 2010:

  Oeeeh, zo cool! Heel veel plezier (:


 • Harmke op 7 September 2010:

  Super gaaf! (mijn school gaat met uitwisseling naar besançon)


 • Roy op 7 September 2010:

  Super gaaf hé. Veel succes in Frankrijk :)


 • Ilse op 8 September 2010:

  Wat leeeuk!! Veel plezier! :)


 • Tea op 9 September 2010:

  Ah wat leuk, lijkt me echt fantastisch om zoiets mee te maken, maar mijn frans is dus echt terrible.
  Strasbourg is trouwens een hele leuke (winkel)stand :’D


 • roos op 10 September 2010:

  Klinkt leuk, have fun (:


 • Gertjan op 17 September 2010:

  Lijkt me echt verrot om geen engels te kunnen spreken. Ik kan geen woord Frans dus een uitwisseling in Frankrijk zal sowieso niets voor mij zijn, maar ik vind het vooral vervelend dat die “arrogante” fransen geen Engels leren.


 • Mandy op 18 September 2010:

  Gaaf! Heel veel plezier daar. Ben benieuwd naar je verhalen uit Frankrijk :)


 • Sharon op 20 September 2010:

  Fijn om te lezen dat je begint te wennen. Geniet er van!


 • Martine op 25 September 2010:

  Oh, superleuk!!! Het is een droom van me om in Frankrijk te studeren… <3 geniet, geniet! xMM


 • Claudia op 6 October 2010:

  Ik ben nu voor het eerst op je blog en gelijk maar even reageren. Wat leuk zeg! Geniet ervan! Ik ga je volgen!


Laat een reactie achter