Skip to content →

Muziek wanneer je het niet wilt

Als ik ‘s morgens vroeg de bus of trein pak om naar school te gaan, wil ik graag nog even genieten van de rust. Nog een beetje wakker worden zelfs. Ik heb dan ook weinig of geen behoefte om met iemand een uitbundig gesprek te gaan voeren. Vragen als “Wat heb jij gisteren nog gedaan?” of “Heb je dat ene tv-programma gezien?” probeer ik dan ook te vermijden. Het liefste zit ik de hele rit naar mijn iPod te luisteren die alle nummers van James Morrison voorbij laat komen. Ja, dat is lekker wakker worden.

Als ik na een lange, maar vooral zware schooldag de bus of trein weer instap, is mijn behoefte om te praten weer verdwenen. Ik wil dan gewoon relaxed zitten en naar mijn muziek luisteren. Lekker uit het raam kijken en mijn verstand op nul zetten. Even lekker “zen” worden voordat ik thuis kom en weer aan mijn huiswerk moet beginnen.

Helaas werd mijn rust vandaag verstoord en om eerlijk te zijn: dat wordt het wel vaker. Er zitten steeds vaker jongeren in de bus en trein die het nodig vinden om muziek via de telefoon af te spelen met de volumeknop op maximaal. Ik word daar helemaal gek van! En als ik dan om mij heen kijk in de bus, zie ik dat ik niet de enige ben. Mensen geven geïrriteerde blikken en kuchen opvallend vaak. Maar ze durven er niets van te zeggen, evenals ik. Gelukkig hebben we dan nog de buschauffeur die omroept dat het geluid uit moet. En na wat geklaag van de desbtreffende jongeren keert de rust weer een beetje terug.

Published in Very Old Stuff

9 Comments

 1. Roy

  Ja dat heb ik nou ook altijd. ‘S ochtends gewoon even bijkomen en relaxen :)

  [Reply]

 2. Jaaa dat is nice! Vooral ‘s morgens vroeg. Lekker niks aan je hoofd, behalve muziek. Zo hoort het ook. En dat tuig is idd echt irritant. Met die telefoontjes. Het is natuurlijk helemaaal hip om het gewoon via je telefoon te doen ipv een koptelefoontje op te zetten.. bah

  [Reply]

 3. Dat is zó irritant he! Maarja, waarom een koptelefoon op doen die je haar verpest (volgens een jongen uit de straat) als je ook gewoon muziek kan luisteren.

  Ik erger me ook aan, voornamelijk, allochtonen die kei hard gaan schreeuwen. En allochtonen die half nederlands half hun eigen taal praten en dan ook nog is kei hard, doe dat lekker thuis!

  [Reply]

 4. Asociaal vind ik dat! Ik had laatst zelfs dat een collega in de kantine ons mee liet ‘genieten’ van zijn muziek. Vreselijk! Ben je eindelijk blij dat je pauze hebt, komt meneer met zijn hippe muziek aanzetten. Het ergste was nog dat een andere collega de sarcastische opmerking maakte “Mooie muziek”, waarop hij zei: “Dankje.” :O

  [Reply]

 5. Ja, heerlijk -dat wakker worden met muziek <3 Jammergenoeg moet ik elke ochtend een heel eind fietsen, dus echt rustig wakker worden zit er voor mij voorlopig niet in. ;)

  xxo <3

  [Reply]

 6. Dan heb jij nog geluk dat de buschauffeur er iets van zegt… Ik deed het laatst zelf en kreeg toen een enorm grote bek van het joch. Tssss!

  [Reply]

 7. Ik heb daar ook zo’n hekel aan >< En dan is het ook nog altijd van die rotmuziek. Hallo, ooit van een koptelefoon gehoord?

  [Reply]

 8. Ik heb daar ook last van, vooral als ik in een stiltecoupé ga zitten en mensen dan gewoon gaan zitten bellen. En om er nu zelf iets van te zeggen . . . is ook wel een beetje eng. =/

  [Reply]

 9. Ooh verschrikkelijk! Als ze muziek (al is dat soort vaak nog niet eens muziek te noemen) willen luisteren moeten ze dat maar zelf doen en niet met de rest delen.

  [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.