Op school sta ik bekend als de perfectionist maar thuis sta ik bekend als de grootste sloddervos van het huis. Ik raak altijd alles kwijt en vind dingen terug waarvan ik vergeten was dat ik ze überhaupt had. Vandaag -zondag- ging ik mijn kamer maar eens een flinke schoonmaakbeurt geven. En ja, dat was wel nodig. Om de minuut was ik aan’t niezen vanwege de grote hoeveelheid stof die op mijn planken lag. Ik heb schriften met belangrijke aantekeingen gevonden, maar ook verdwenen boeken, loonstrookjes, bankafschriften, geld, foto’s en ga zo nog maar even door.

Ik kwam ook allemaal oude cd hoesjes tegen; sommige leeg, sommige met een verkeerde cd en sommige met een dvd. In het cd hoesje van Britney Spears (Oops.. I did it again) kwam ik bijvoorbeeld de cd van Boris (Rely on Me) tegen. Gekopiëerde cd’s waren ook in grote aantallen terug te vinden. Maar suf als ik ben, schrijf ik nooit een titel op een gekopiëerde cd. Ik weet dus niet om welke cd met welke liedjes het gaat. En wat doe je dan? Juist ja, je speelt alle cd’s af met iTunes om tot de ontdekking te komen dat je muzieksmaak vroeger wel heel anders is dan nu.

Toen iTunes opeens Jim met Jessie afspeelde, kreeg ik spontaan tranen in mijn ogen. Wat heb ik ontzettend kostbare herinneringen aan dat liedje. Mijn gedachtes namen mij terug in de tijd en ik kwam tot de ontdekking dat ik het hele liedje nog mee wist te zingen. En het liedje daarna ook.. En twee cd’s later wist ik nog steeds liedjes van zeven jaar geleden mee te zingen. Zingen jullie ook even gezellig mee?

Atomic Kitten – You Are
Backstreet Boys – I Want It That Way
Kelly Clarkson – Because Of You
Fall Out Boy – This Ain’t A Scene
Five – Keep On Movin’
Jim – Jessie
Jesse McCartney – Because You Live
Britney Spears – Lucky

Ik heb in tijden niet meer zo’n leuke zondag als vandaag gehad. Allerlei herinneringen kwamen naar boven en het was heerlijk om weer even weg te zweven. En nu iTunes Jim – Jessie weer afspeeld realiseer ik mij dat ik donderdag voorgoed mijn tienerjaren ga verlaten: ik word 20. Gelukkig heb ik de cd’s nog die mij laten herinneren aan een mooie en vreugdevolle tijd!

Share: