Skip to content →

Muziek uit de oude doos

Op school sta ik bekend als de perfectionist maar thuis sta ik bekend als de grootste sloddervos van het huis. Ik raak altijd alles kwijt en vind dingen terug waarvan ik vergeten was dat ik ze überhaupt had. Vandaag -zondag- ging ik mijn kamer maar eens een flinke schoonmaakbeurt geven. En ja, dat was wel nodig. Om de minuut was ik aan’t niezen vanwege de grote hoeveelheid stof die op mijn planken lag. Ik heb schriften met belangrijke aantekeingen gevonden, maar ook verdwenen boeken, loonstrookjes, bankafschriften, geld, foto’s en ga zo nog maar even door.

Ik kwam ook allemaal oude cd hoesjes tegen; sommige leeg, sommige met een verkeerde cd en sommige met een dvd. In het cd hoesje van Britney Spears (Oops.. I did it again) kwam ik bijvoorbeeld de cd van Boris (Rely on Me) tegen. Gekopiëerde cd’s waren ook in grote aantallen terug te vinden. Maar suf als ik ben, schrijf ik nooit een titel op een gekopiëerde cd. Ik weet dus niet om welke cd met welke liedjes het gaat. En wat doe je dan? Juist ja, je speelt alle cd’s af met iTunes om tot de ontdekking te komen dat je muzieksmaak vroeger wel heel anders is dan nu.

Toen iTunes opeens Jim met Jessie afspeelde, kreeg ik spontaan tranen in mijn ogen. Wat heb ik ontzettend kostbare herinneringen aan dat liedje. Mijn gedachtes namen mij terug in de tijd en ik kwam tot de ontdekking dat ik het hele liedje nog mee wist te zingen. En het liedje daarna ook.. En twee cd’s later wist ik nog steeds liedjes van zeven jaar geleden mee te zingen. Zingen jullie ook even gezellig mee?

Atomic Kitten – You Are
Backstreet Boys – I Want It That Way
Kelly Clarkson – Because Of You
Fall Out Boy – This Ain’t A Scene
Five – Keep On Movin’
Jim – Jessie
Jesse McCartney – Because You Live
Britney Spears – Lucky

Ik heb in tijden niet meer zo’n leuke zondag als vandaag gehad. Allerlei herinneringen kwamen naar boven en het was heerlijk om weer even weg te zweven. En nu iTunes Jim – Jessie weer afspeeld realiseer ik mij dat ik donderdag voorgoed mijn tienerjaren ga verlaten: ik word 20. Gelukkig heb ik de cd’s nog die mij laten herinneren aan een mooie en vreugdevolle tijd!

Published in The Almighty Media

20 Comments

 1. Hehe vooral kut muziek ertussen.. Maar dat is okee :D Kut muziek is ook muziek, en muziek is altijd goed. Five is wel jeugdsentiment voor ons (ja jij ook bijna) twintigers!

  [Reply]

 2. Wat heb je dat weer mooi verwoord Niki! Gelukkig zijn herinneringen voor eeuwig.

  En je ergert je aan hetzelfde ALS ik. Ik loop ook de hele dag iedereen te verbeteren. Ook mijn leraren doen het nog wel eens fout. Ik fluister dan in mijn vriendin’s oor wat het moet zijn. Haha.

  [Reply]

 3. Hah! Ik zat net toevallig achter mijn oude PC en daar stonden ook allemaal van die ‘gouwe ouwe’ op, echt heel leuk om terug te horen.

  [Reply]

 4. Sommige herken ik, toevallig, ik was laatst in mijn oude muziekla aan het kijken en kwam ook britney spears tegen. XD

  [Reply]

 5. Wat kan muziek veel doen he? Heerlijk om af en toe terug te denken aan goeie ouwe tijden.

  [Reply]

 6. Roy

  Ik heb ze allemaal weer bekeken en geluisterd, maar Kelly clarkson blijft toch mijn favoriet. Eigenlijk is het ophalen van oude herrineringen door middel van muziek heerlijk, denk dat ik ‘t ook maar eens ga doen ;)

  [Reply]

 7. Ahh ja heerlijk oude liedjes met herinneringen ophalen!

  [Reply]

 8. Ahhh, heerlijk! Dat heb ik laatst ook gedaan; oude muziek terug gelusiterd, je krijgt er meteen een ‘ik ben ZOOOOOO oud’- gevoel van haha.

  [Reply]

 9. Apart hoe liedjes je weer even terug kunnen laten gaan naar vroeger. Ik vind het ook altijd heerlijk om oude muziek te luisteren en foto’s te kijken :) .

  [Reply]

 10. Ik ken ze allemaal, vind ze niet allemaal mooi. Muziek doet dat met je. Ik associeer heel veel liedjes met de meest uitlopende dingen. Toch hou ik daar wel van, ook al is het soms wat pijnlijk.

  [Reply]

 11. Kim

  Wat is nostalgie toch leuk, hetzij met foto’s, muziek, you name it, haha! Ik kan ook nog veel liedjes meezingen uit mijn ‘foute’ periode.

  [Reply]

 12. Eva

  Ja dat is leuk, allemaal oude cd’s terugluisteren! Zo zat ik laatst met een hele oude van Destiny’s child en alicia keys!

  [Reply]

 13. haha, ik bekeek laatst ook mijn oude cd’s en ook ik kon ze nog bijna allemaal meezingen.

  [Reply]

 14. haha ja dat heb ik ook gehad. Ik kijk nog wel eens op zolder naar dingen van vroeger, en dan komen de herinneringen van toen wel weer boven.
  En Jim – Jessie is echt een geweldig mooi liedje. We hebben al vaak op school gezongen. (ll)
  En thanks voor je reactie trouwens. James Morrison met man in the mirror is trouwens super moooi <33
  x

  [Reply]

 15. Ik heb ongeveer hetzelfde al ik CH!PZ hoor – dat was een HEEL foute periode. En ik kan nog steeds de liedjes van Sesamstraat, Pieter Post, de Teletubbies en Dierendokter Tom meezingen. Maar ik ben nog niet zo oud, haha.

  [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.