Skip to content →

Mijn verlanglijstje: platenspeler

Iedereen heeft wel een verlanglijstje, en ik ben geen uitzondering. Er zijn zo van die dingen die ik gewoon heel graag wil hebben. En al heel lang ook. Een soort van bucket list, maar dan alleen maar met dingen die ik ooit nog wil kopen (of krijgen? HINT!). Sommige dingen zijn eigenlijk best binnen handbereik, sommigen zijn niet zo heel realistisch en van anderen dingen kan ik alleen maar dromen. Maar ja, ik ben niets voor niets een optimistische dromer, hè!

200513

bron foto

Ik weet niet hoe lang ik al schreeuw dat ik het wil, maar ik wil het in ieder geval echt al ontzettend lang: een platenspeler. Als ik even zo vrij mag zijn om een kijkje in mijn toekomst te nemen, dan zie ik mij over een paar jaar thuiskomen na een drukke werkdag. Buiten is het is al donker, ik hoor de regendruppels tegen de ramen vallen en sluit net de deur van mijn knusse appartementje. Dirk en Darcy (mijn hondjes!) komen naar mij toe terwijl ik de sfeerlichten aanzet en ik mijn hoge hakken uittrap. Ik knuffel mijn schatjes, loop naar mijn platenspeler en zet deze plaat op (laat vooral dit muziekje opstaan als je deze blog post verder leest).

Ik sta voor mijn raam, zie hoe de Londense straten ondanks de regen nog steeds levendig zijn en sluit dan rustig mijn ogen. Ik haal mijn handen door mijn haren en beweeg mijn hoofd mee op de muziek. Dirk en Darcy dansen aan mijn voeten en al snel beweeg ik zelf, op mijn blote voeten, door de hele kamer. Ik geef mijzelf mentaal en fysiek over aan de fijne catchy klanken en ga lekker op in het moment. Nog steeds met mijn ogen gesloten. Voor even vergeet ik even alles om mij heen en ben ik alleen op de wereld, alleen maar omringd door fijne muziek.

Maar dan gaat de bel. Mijn ogen gaan open en ik begeef mij op het ritme van de muziek naar de deur. Tot mijn grote vreugde zie ik dat mijn vriend met het avondeten (Thais!) voor de deur staat. Met een big smile doe ik de deur open en hij komt al swingend binnen. Ik steek nog even snel een paar kaarsjes aan terwijl mijn Mister Right het avondeten op de salontafel zet. En daar zitten wij dan: samen op de grond aan de salontafel, etend en lachend terwijl de kamer nog steeds verblijd wordt met de gezellige deuntjes van mijn platenspeler.

Zucht. Ja ik wil er echt héél graag een. Het liefste zo’n old school platenspeler die je ergens op een rommelmarkt of in de kringloopwinkel kan vinden. Dat ik dan naast mijn lp-speler een koffertje vol met platen heb van alle Soul en Motown artiesten.

Published in Dear Diary

7 Comments

 1. Haha, mijn ouders hebben nog zo’n platenspeler staan en die zet ik af en toe wel eens aan. Het heeft iets veel gezelligers dan de gewone radio, alleen wel irritant dat je die plaat steeds moet vervangen ;P

  [Reply]

 2. Ik zou niet eens weten hoe zoeiets werkt. Maar dat samen eten etc dat lijkt me ook wel wat. Alleen dan weer niet in Londen. (Leuk geschreven!)

  [Reply]

 3. Toen ik klein was, had mijn overbuurmeisje haar eigen platenspelertje op haar kamer. Ik was daar zo jaloers op. Thuis hadden we er wel één, maar ik had geen flauw idee hoe dat ding aan moest (inclusief versterker etc). Maar na een paar keer goed opletten hoe papa het deed, kon ik het ook en kwam mijn moeder op een dag thuis en had ik de platenspeler aangezet. ;)

  [Reply]

 4. Hihi, deze droom heb ik ook heel lang gekoesterd en toen ik er eindelijk een kocht, heb ik zo weinig platen geluisterd. Géén idee waarom, want ik was er zo blij mee!

  [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.