Skip to content →

Mijn poging tot een plog..

Ik zat dus met het idee om ook eens te ploggen. Lekker hip, dacht ik. Maar hoe? Moet ik structureel elk uur een foto maken? Of gewoon op random momenten terwijl ik iets aan het doen ben? Ik heb uiteindelijk gekozen voor het tweede. Op Eerste Kerstdag begon ik de ochtend met 2 foto’s maar na het (kerst)ontbijt was ik het ploggen compleet vergeten. Tweede Kerstdag idem dito. Gisteren ging het al beter. En dus voilà: vandaag een plog van gisteren!

281214-1

Ik werd wakker toen het nog donker was maar ik heb nog even heerlijk in bed gelegen. Zo rond een uurtje of 9 moest ik toch mijn bed uit en haalde ik het rolluik omhoog. Heel Nederland was de avond ervoor in rep en roer want het zou flink gaan sneeuwen. Vol verwachting keek ik met slaperige ogen naar buiten. Helaas.. Er lag helemaal geen sneeuw bij ons. Jammer! Dan maar even snel mijn gezicht wassen en de dag beginnen met een maskertje op mijn blotebillengezicht.

281214-2

Daarna was het tijd voor het ontbijt. Na al die zooi van de afgelopen dagen (croissants, roomboter broodjes..), had ik nu weer gewoon zin in havermout + banaan + noten. Mjam, lekker. Maar het lekkerste van het ontbijt vond ik mijn eigen gemaakte latte. Ik heb namelijk ein-de-lijk een melkschuimer gekregen van de kerstman en ik maak er gretig gebruik van. Ik wilde er al heel lang een maar ik vergat het steeds om te kopen. Wat ben ik de kerstman dankbaar! Mijn koffie smaakte nog nooit zo goed.

281214-3

Ik ging gisteren een dagje naar Valkenburg. Maar voordat ik de trein nam, moest ik natuurlijk eerst even een spiegelselfie maken. Want wat is een plog zonder selfies? (Ohhh, en je moet niet zitten aan me nikes!) In de trein zag ik een jongen die uitgebreid in zijn neus aan het peuteren was. Natuurlijk wilde ik daar een foto voor maken voor mijn plog maar dat durfde ik uiteindelijk niet.

281214-4

Ik was natuurlijk weer later dan afgesproken in Valkenburg. Cindy en Saskia stonden mij al op te wachten en bij hun was Bazoo. Ba who? BAZOO! De aller, aller, aller leukste en liefste hond die ik ooit gezien heb! Ik vroeg aan Cindy of ik Bazoo mee naar huis mocht nemen maar dat mocht helaas niet. Wel mocht ik hem de hele dag aaien en knuffelen. En dat heb ik gedaan ook!

281214-5

En toen hebben we lekker gewandeld. Ik was een beetje bang voor de modder want ik wilde mijn schoenen niet vies maken. Mission accomplished!

281214-6

En toen waren we in het “centrum” van Valkenburg beland. We hebben even een rondje gelopen en herinneringen van vroeger opgehaald (hier ging de 16-jarige Niki op stap). Toen kwamen we aan bij een hotspot langs het water. Daar hebben we eerst lekker burgerlijk muntthee gedronken en zelfs het bonbonnetje erbij opgegeten. We hadden toch best wel trek dus we bestelden ook nog eens een heel lekker broodje. En tsjah, na dat broodje mochten we onszelf best wel even verwennen met een lekker glas wijn. En nog één.. Drie uur later stonden we weer buiten in het donker. Ik was het ploggen weer helemaal vergeten dus geen foto’s van de gezelligheid aan en op tafel. Wél een foto van Bazoo op schoot bij Saskia.

281214-7

Toen ik thuis kwam, plofte ik neer op de bank en begon ik in mijn eentje te borrelen met pistachenootjes en wederom een glas rode wijn. Ik concludeerde dat ploggen niet echt iets voor mij is. De helft van de tijd vergat ik gewoon om foto’s te maken en de andere helft van de tijd wilde ik er niet eens de moeite voor doen. Ik vond het ook vrij irritant om in het bijzijn van mijn gezelschap om de haverklap mijn gsm tevoorschijn te toveren en dan ongeëerd foto’s te maken. Ach ja, ieder zo zijn of haar ding. Ik trok mijn schouders op, maakte de laatste selfies voor de dag en genoot nog lekker van een fotovrije en heerlijke avond.

Published in Dear Diary

3 Comments

  1. Hé, leuke trui had je aan ;) Ploggen is ook niks voor mij, na drie of vier foto’s denk ik er pas ‘s avonds weer aan.

    [Reply]

  2. Uiteindelijk toch een aardig resultaat! :)

    [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.