Skip to content →

Met de familie op vakantie

source

De laatste schooldag. Vroeger vond ik dat nog leuker dan nu want dan wist ik dat ik snel met mama, papa en broertje op vakantie zou gaan. We gingen altijd kamperen. Eerst was het altijd ergens in het zuiden van Frankrijk maar later werd het de Costa Brava in Spanje. Ik kon me er zo op verheugen! Ik keek uit naar het zwembad, het strand, vriendjes en vriendinnetjes maken en natuurlijk de shows en activiteiten van het animatieteam. Maar voordat we er daadwerkelijk waren, moesten de nodige uren gereden worden. Want ja, wij gingen altijd met de auto.

De avond voordat we vertrokken, kon ik van spanning niet slapen. Ik bleef wakker en kleedde me al veel te vroeg om. Mijn tas was gepakt en mijn kussen en mijn Beertje had ik al bij de hand. Zodra ik hoorde dat mama en papa opstonden, kon ik alleen maar lachen. Door alle opwinding liep ik ze maar in de weg terwijl zij de auto aan’t inladen waren. Mama had natuurlijk veel te veel ingepakt en dat leverde altijd stress op bij papa. Nu kan ik er heel hard om lachen. Wij allemaal eigenlijk. Maar toen, in de vroege ochtend, was het voor papa niet zo grappig.

Nadat broertje was wakker gemaakt en alle bagage in de auto was gepropt, konden we dan eindelijk vertrekken. Ik was verantwoordelijk voor de muziek en broertje vond het altijd irritant dat ik meezong. Want volgens hem zing ik vals. En volgens mijn ouders had hij nog gelijk ook. Gelukkig voor hen, viel ik al snel in slaap. In de late ochtend werd ik weer wakker en niet lang daarna maakten we een stop om te ontbijten. Mama had vanalles bij haar: broodjes, eitjes, Indische hapjes en nog veel meer. Met een volle maag reden we weer verder.

Broertje en ik waren toen nog blijer dan we al waren. Want weet je wat onze reis zo leuk maakte? Cadeautjes! Cadeautjes? Ja! Bij elke stop die we maakten, kregen wij een cadeautje. Mama en papa wisten ons goed te verwennen. Maar van blijdschap begon ik natuurlijk weer te zingen en dat leidde weer tot onvreugde bij mijn ouders en broertje. Maar ach, dat mocht de pret niet bederven. Want we hadden allemaal zo’n zin in de vakantie. Broertje en ik waren veel speelgoed rijker en mama en papa waren blij dat wij blij waren. En zo reden we verder. Allemaal blij en tevreden met een leuke vakantie in het vooruitzicht.

Published in Dear Diary

8 Comments

 1. Haha klinkt allemaal heel bekend :P. Vooral het gedeelte met geïrriteerde ouders alleen duurde het bij ons toch echt de hele dag(en) van het rijden :P.

  [Reply]

 2. Superleuk geschreven! Wij hadden dat ook altijd, met die cadeautjes haha.

  [Reply]

 3. Klinkt mij bekend in de oren! Behalve de cadeautjes kregen wij niet.

  [Reply]

 4. Super leuk verhaal! Kan me echt zo voorstellen, ik herken mezelf er vroeger echt in!

  [Reply]

 5. Dat is een goed idee zeg met die cadeautjes! Als je kinderen dan vervelend doen, kun je zeggen: ‘Geen cadeautje bij de volgende stop.’ en dan houden ze wel op!

  [Reply]

 6. Leuk geschreven! Het klinkt herkenbaar. Alleen hadden wij in plaats van cadeautjes twee dvdspelertjes achterin. Ik ga dit jaar nog. En het volgende denk ik ook, maar daarna houdt het voor mij ook een beetje op.

  [Reply]

 7. Dit is zeker herkenbaar voor mij! Maar wij gaan niet naar Spanje maar Turkije. Das wel ver, maar we maken het altijd leuk =D

  [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.