Skip to content →

MC Nightmare of MC Dreamy?

Niki en tandartsen kun je vergelijken met clausterfobische mensen die gedwongen worden een lift in te stappen: het gaat gewoon niet samen. Zodra ik weet wanneer ik naar de tandarst moet, kan ik mezelf al helemaal gek maken. Het stomme is dat ik me nergens druk om hoef te maken omdat mijn gebit altijd in orde is. Maar toch, de angst voor boren, spuiten en alle andere griezelige dingen wegen toch wel erg zwaar. Met klamme handjes en het liefste met mijn kaken op elkaar geklemd, neem ik plaats in de stoel. Na vijf minuten ben ik meestal klaar en dan denk ik bij mezelf: “Was die angst nou écht nodig?”

Vandaag moest ik er weer aan geloven. Ik hoefde weliswaar niet op controle, maar ik moest een spleetje tussen mijn tanden laten dichtmaken. Ik zat nerveus in de wachtkamer het ene na het andere roddelblad door te lezen in de hoop dat de tandarts misschien niet kwam opdagen en ik vrij om te gaan was. Maar nee hoor. “Mevrouw Townsend?” klonk er opeens. Ik keek op en keek recht in de heldere, blauwe ogen van een aangename, mannelijke, jonge verschijning. Was dit de tandarts die mij zou helpen om het spleetje te laten verdwijen? Of zou dit misschien een stagaire zijn?

Het bleek mijn tandarst te zijn. Ik schatte hem ergens in de twintig, zo tussen de 22 en 25. Een redelijk mooie leeftijd dus. Zijn korte, donkerblonde haar en zijn blauwe ogen lieten mijn angst voor al het enge apparateur verdwijnen. Ik ging in de stoel zitten en hij begon te wroeten in mijn mond. Hoewel ik niks kon zeggen, maakte hij mij soms wel aan’t lachen door een opmerking. Ik blijk dus veel speeksel aan te maken en dat vond hij wel grappig.

Na een halfuurtje was hij klaar. Ik heb hem nog even een glimlach gegeven en ben toen weggelopen. Op weg naar de auto bedacht ik mij opeens dat ik eindelijk eens een keer ervaren heb hoe het is om een échte MC Dreamy te ontmoeten!

Published in Very Old Stuff

12 Comments

 1. Heb je niet opeens last van verstandskiezen? Of een gebroken tand? Want dan moet je weer even een nieuwe afspraak maken ;) En maak er gelijk ook één voor mij, want ik heb probleempjes.. (Y)

  [Reply]

 2. Jip

  Leuk geschreven, ik wou dat ik zo’n tandarts had. ;D
  xo

  [Reply]

 3. ;o dat is nog eens handig ;-p snel terug naar de tandarts niki!

  [Reply]

 4. Ah, zucht. Zo wordt het nogal een feest om naar de tandarts te gaan.
  Nog wat gevoeld of was je daar te druk voor omdat te voelen..?

  [Reply]

 5. Ik wil ook een knappe tandarst of orthodontist! Mijn tandarts is een heks en mijn orthodontist is.. tja. Geen commentaar. Wel leuk geschreven trouwens!

  xoxo

  [Reply]

 6. “tandarst”, haha?
  maar ik heb een tandarts die wel aardig is, maar ver over de 50 en met enorme neusharen (en tja, die zie je als je in die stoel ligt..) dus dat is wat minder haha. had ik die van jou maar, dan ging ik veel vaker! <3

  [Reply]

 7. tandarts, i hate it! >< . en geen knappe is het ook.

  ja hij heeft iets in z’n hersenen ofzo, heel zeldzaam. en als die niet word geopereerd gaat ‘ie dood.

  [Reply]

 8. Oooh mijn tandarts is ook een enorm lekkerding! Felblauwe ogen en een echte tandpastasmile. Maar alsnog ben ik bang haha.

  [Reply]

 9. Ahhh,, Mijn tandarts is nogal oud. Om nog net niet te zeggenm bejaard. En hij is zeker niet moeders mooiste.
  Daar zouden ze naar moeten kijken, joh! gezocht: goodlooking tandarts. hahah.

  [Reply]

 10. Sorry, als ik het woord ‘tandarts’ lees in een log, lees ik niet verder… Mijn angst is serieus te groot. Volgend logje ben ik er weer ! ;)

  [Reply]

 11. Een mooie man die in je mond zit te wroeten? Toe maar, jij geluksvogel! :P Ik deel je angst, ik moet ook een afspraak maken maar stel het liever zo lang mogelijk uit . . .

  [Reply]

 12. Lisanne

  Wow, jij mazzelaar! Ik heb altijd een oude man, niet zo bijzonder dus. Hij heeft ook niet echt humor ofzo, dus elke keer als ik naar de tandarts moet zit ik weken van te voren af te tellen.
  Gruwelijkkkkkkkk!

  [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.