Skip to content →

London: The search for a house

Kijk, het is natuurlijk ontzettend gaaf dat ik naar Londen ga, maar ik moet natuurlijk ook een woonplek hebben voor die vijf maanden. In mijn hoofd had ik het al helemaal voor elkaar. Ik wilde in het hartje van Londen wonen, en het liefst zo dicht mogelijk bij Oxford Street (of in het hippe Soho, het gezellige Covent Garden of het romantische Notting Hill), en niet meer dan 100 pond per week betalen. Nou, dames en heren, ik kan jullie vertellen dat dat helemaal niet zo gemakkelijk is. Verre van, zelfs!

Een paar weken geleden plaatste ik een advertentie op een website waarin ik vertelde dat ik een kamer zoek én dat ik geïnteresseerd ben in buddying up. Niet lang daarna verscheen er een e-mail van een jongen in mijn inbox. Hij had mijn advertentie gelezen en het leek hem een leuk idee om iets samen te gaan zoeken. Je kan je natuurlijk voorstellen dat ik het eerst helemaal niet zo vertrouwde. Na wat heen en weer te hebben gemaild, bleek dat hij een Nederlandse student was, die al in Londen woonde. Perfect! dacht ik, want hij zou dan al naar bezichtigingen kunnen gaan!

Inmiddels zijn er nog twee Nederlandse studentes bijgekomen en zijn we druk bezig met het zoeken naar een leuke woning. Er zitten al een paar viewings op, maar helaas waren ze het allemaal net niet. De één was uiteindelijk toch te duur, de ander was ongemeubileerd terwijl de ander weer in een stomme buurt lag. Helaas pindakaas! Mijn ouders zien het een beetje somber in en weten niet zeker of ik überhaupt iets ga vinden voordat ik naar Londen vertrek..

Maar ik geloof er nog in, hoor. Ik ben er heilig van overtuigd dat wij heel snel een leuke woning gaan vinden. Het zal dan misschien niet in Notting Hill zijn, of op loopafstand van Oxford Street, maar dat mag de pret niet bederven. Ik blijf duimen, duimen jullie met mij mee?

Published in The London Life

14 Comments

 1. Ben zo jaloers dat je naar Londen gaat!! Veel succes met het vinden van je huisje!

  [Reply]

 2. Wat ik heb gehoord is dat het inderdaad heel erg lastig is om iets in Londen te vinden. Wel een handige manier, dat buddying up! Succes :)

  [Reply]

 3. Ik duim mee. Alles komt altijd op zijn pootjes terecht!

  [Reply]

 4. Wat leuk dat dat zo geregeld kan worden! Jullie vinden vast wel iets :)!

  [Reply]

 5. Uiteindelijk komt het wel goed! In het begin verloopt het altijd wat moeizaam, maar op een gegeven moment ga je merken dat het allemaal vanzelf gaat. Ik ga voor je duimen!

  [Reply]

 6. Klop gewoon bij Queen Elizabeth aan! Buckingham Palace heeft 775 kamers, daar is vast wel een plekje voor jou! ;)

  [Reply]

 7. Het komt vast wel goed! Wel super dat je in Londen gaat wonen zeg!

  [Reply]

 8. Ik duim voor je! Ben sinds twee weken geleden ook helemaal in love met Londen, dus vind het heel gaaf dat je gaat! Ik heb verder niet heel veel van Londen gezien, maar Hammersmith is ook een leuke wijk :)

  [Reply]

 9. Gaat vast lukken! Tof om te lezen wat je gaat doen daar, klinkt als een mooie kans.

  [Reply]

 10. Wat leuk van die huisgenoten, dan voel je je daar meteen wat sneller thuis denk ik! En ik zal voor je duimen (:

  [Reply]

 11. Ik weet hoe moeilijk het is :( uiteindelijk zit ik in Berlijn op 40 minuten van mijn stageadres.. maar wel in het centrum. Hahah. Hopelijk vind je een appartement nu je in Londen zit!

  [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.