Skip to content →

LONDON: mijn favoriete plekjes

Hoewel ik van de hele stad houd en werkelijk alles wat het te bieden heeft, zijn er toch wel een paar dingen waar ik écht helemaal verliefd op ben.

 • Camden Town
  Wat een héérlijke wijk is dit toch. Helemaal niet gek dat Amy Winehouse hier een huisje had. De kraampjes met leuke sieraden, de winkels met souveniertjes en gewoon het fijne sfeertje.. Alles is hier gewoon leuk! Het is trouwens ook een aanrader om even naar Primrose Hill te lopen zodat je kan genieten van een mooi uitzicht over Londen! En heb je overdag geen tijd om naar Camden te gaan? Ga hier dan ‘s avonds opstap!

 • Regents Park
  Eerst was ik ervan overtuigd dat het St James’s Park het mooiste park was. Goh, heb ik mij daar toch even goed in vergist! Regents Park is nu toch echt wel mijn favoriete park om mijn lazy Sunday door te brengen. Dus schijnt de zon als je in Londen bent en heb je zin in een leuk maar ook goedkoop dagje? Ga dan lekker picknicken in het park en kom mij dan ook meteen even hoi zeggen!

 • De Starbucks in Parsons Green
  Hoewel ik ook helemaal verliefd ben op de Starbucks in Camden Town (daar aan het water!) steekt de Starbucks in Parsons Green er met kop en schouders bovenuit. Hoe fijn is het om de zaak binnen te lopen, om begroet te worden door het vriendelijke personeel en om niet eens meer je drankje te hoeven zeggen. Ik weet nu al dat ik die mensen heel erg ga missen (en zij mij ook aangezien ik voor een groot deel voor hun inkomsten zorg).

 • Brick Lane
  Camden Town in het klein maar dan net even iets artistieker. Dit is echt een fotogenieke wijk en ik vind het dan ook heerlijk om street art te ontdekken. Dit is ook weer een toffe wijk en vooral de markt op zondag is een echte aanrader. Ik houd van rommelmarkten en ik houd van boeken. En ja, 1 + 1 = 2. Lekker snuffelen op een rommelmarkt naar dat ene boek. Brick Lane is ook een aanrader als je van feestjes houdt die tot in de ochtend duren.

 • Greenwich
  Ik als grote fan van Jane Austen, ben echt helemaal verliefd op alles wat maar met haar te maken heeft. Nu heeft Greenwich helemaal geen verband met Jane Austen, maar als ik door Greenwich loop, dan lijkt het net alsof ik in Pride and Prejudice ben beland. Wil je even het moderne Londen ontsnappen en genieten van ‘het oude Londen’?. Dan moet je zeker weten hier naar toe! En oh ja, er zijn heel veel films opgenomen in Greenwich!

 • Mijn huisje in Wimbledon
  Moet ik hier nog verdere uitleg over geven? Nee, ik dacht het ook niet.

Krijg je nu niet spontaan zin in een weekend in Londen? Haha. Wat zijn jullie favoriete plekken?

Published in The London Life

14 Comments

 1. Ik kan gewoon niet wachten om naar Londen te gaan door deze post! Ik ga straks drie keer struikelen naar Camden Town, Regents Park en Primrose Hill stage lopen, geweldig dat jij die plekken zo leuk vindt!

  [Reply]

 2. Zo leuk :) Ik hoop dat ik later ook een tijdje in londen kan wonen!

  [Reply]

 3. Als ik ooit in Londen ben neem ik dit lijstje zeker mee!

  [Reply]

 4. Oh zucht. Ik vind alle plekken van Londen geweldig <3

  [Reply]

 5. Het lijkt me echt geweldig om in Londen te wonen.. En wat een ontzettend lief eekhoorntje op de foto :)

  [Reply]

 6. Ik ben er een keertje geweest en het lijkt me echt geweldig om daar altijd te zijn!

  [Reply]

 7. Och Niek, wat zal ik zeggen.. Camden Town is ge-wel-dig. En de Starbucks daar aan het water, oh zo mooi! Ik kan geen lelijke plek opnoemen in Londen, alles aan Londen is mooi. <3

  [Reply]

 8. Ik ben nog nooit in Londen geweest, maar jij hebt me ervan overtuigd dat ik daar zeker een keertje moet rondlopen!

  [Reply]

  Niki Reply:

  Laat je mij dan na je bezoek aan Londen even weten wat jouw favoriete plekken zijn? ;-)

  [Reply]

 9. Haha, alleen van het lezen van die namen van buurten krijg ik al buikpijn en wil ik naar Londen! Regent’s park is inderdaad heel mooi, maar er is een ander park waar ik heel lang doorheen heb gedwaald, volgens mij was dat dan St. James’s park. Verder ben ik heel graag in de buurt van Parsons Green omdat de vriendin die ik altijd opzoek in Londen daar woont, en en en… je wordt bedankt!

  [Reply]

  Niki Reply:

  Oh wat grappig dat die vriendin van jou in Parsons Green woont. Maar weinig mensen kennen die wijk. Ik loop daar stage en het is inderdaad een hele fijne buurt! En ja St James’s Park is mijn tweede favoriete park!

  [Reply]

 10. T

  Camden is ook mijn all time favoriete wijk

  [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.