Hoewel ik van de hele stad houd en werkelijk alles wat het te bieden heeft, zijn er toch wel een paar dingen waar ik écht helemaal verliefd op ben.

 • Camden Town
  Wat een héérlijke wijk is dit toch. Helemaal niet gek dat Amy Winehouse hier een huisje had. De kraampjes met leuke sieraden, de winkels met souveniertjes en gewoon het fijne sfeertje.. Alles is hier gewoon leuk! Het is trouwens ook een aanrader om even naar Primrose Hill te lopen zodat je kan genieten van een mooi uitzicht over Londen! En heb je overdag geen tijd om naar Camden te gaan? Ga hier dan ‘s avonds opstap!

 • Regents Park
  Eerst was ik ervan overtuigd dat het St James’s Park het mooiste park was. Goh, heb ik mij daar toch even goed in vergist! Regents Park is nu toch echt wel mijn favoriete park om mijn lazy Sunday door te brengen. Dus schijnt de zon als je in Londen bent en heb je zin in een leuk maar ook goedkoop dagje? Ga dan lekker picknicken in het park en kom mij dan ook meteen even hoi zeggen!

 • De Starbucks in Parsons Green
  Hoewel ik ook helemaal verliefd ben op de Starbucks in Camden Town (daar aan het water!) steekt de Starbucks in Parsons Green er met kop en schouders bovenuit. Hoe fijn is het om de zaak binnen te lopen, om begroet te worden door het vriendelijke personeel en om niet eens meer je drankje te hoeven zeggen. Ik weet nu al dat ik die mensen heel erg ga missen (en zij mij ook aangezien ik voor een groot deel voor hun inkomsten zorg).

 • Brick Lane
  Camden Town in het klein maar dan net even iets artistieker. Dit is echt een fotogenieke wijk en ik vind het dan ook heerlijk om street art te ontdekken. Dit is ook weer een toffe wijk en vooral de markt op zondag is een echte aanrader. Ik houd van rommelmarkten en ik houd van boeken. En ja, 1 + 1 = 2. Lekker snuffelen op een rommelmarkt naar dat ene boek. Brick Lane is ook een aanrader als je van feestjes houdt die tot in de ochtend duren.

 • Greenwich
  Ik als grote fan van Jane Austen, ben echt helemaal verliefd op alles wat maar met haar te maken heeft. Nu heeft Greenwich helemaal geen verband met Jane Austen, maar als ik door Greenwich loop, dan lijkt het net alsof ik in Pride and Prejudice ben beland. Wil je even het moderne Londen ontsnappen en genieten van ‘het oude Londen’?. Dan moet je zeker weten hier naar toe! En oh ja, er zijn heel veel films opgenomen in Greenwich!

 • Mijn huisje in Wimbledon
  Moet ik hier nog verdere uitleg over geven? Nee, ik dacht het ook niet.

Krijg je nu niet spontaan zin in een weekend in Londen? Haha. Wat zijn jullie favoriete plekken?

Share: