Skip to content →

LONDON: Hoe staat het ervoor?

Wonen in Notting Hill is helaas way too expensive.

Sinds een paar dagen slaap ik erg slecht. En dat is erg raar en vervelend aangezien ik normaal echt een kampioen in slapen ben. Echt serieus, ik ben er echt goed in en ik vind het ook nog eens onwijs leuk. Waarom wilt het dan maar niet lukken? Waarom lig ik dan alsnog tot diep in de nacht wakker terwijl ik o zo moe ben? Nou, eigenlijk is dat vrij simpel: mijn stage komt steeds dichterbij en ik begin het steeds spannender te vinden.

Nog voordat het nieuwe schooljaar was begonnen, had ik mijn zinnen al gezet op een stageplek bij Bright Light PR en ik heb deze uiteindelijk ook gekregen (thank god!). Mijn obsessie en passie voor Londen deelde ik met iedereen, of ze het nu wilde of niet, en al snel nam ik een vriendin (en tevens klasgenoot) mee in mijn enthousiasme om stage te gaan lopen in Londen. Zo gezegd, zo gedaan en ook zij vond er na enige moeite een stageplek. Leuk, dacht ik. Vorig jaar waren we samen een half jaar in Frankrijk en nu zouden we dan samen een half jaar in Londen zijn. Het leek allemaal te mooi om waar te zijn. En wat blijkt nu? Dat was het ook.

Wees maar gerust hoor, lieve lezers. Ik ga gewoon nog naar Londen but I’m flying solo. Geen ramp, geen rede tot paniek.. Maar stiekem toch ook weer wel. Want weet je? Het feit dat ik over drie weken alleen ga wonen in een stad die totaal niet vergelijkbaar is met het knusse Maastricht, is toch wel erg spannend. Ik besef nu steeds meer dat ik het in mijn eentje moet gaan doen. Ik heb niemand om op terug te vallen, it’s all up to me. En ja hoor, daar komen ze: de twijfels! Kan ik het wel aan? Ben ik sterk genoeg? Heb ik eigenlijk wel voldoende geleerd om überhaupt te kunnen functioneren op mijn stageplek? Ga ik op tijd een woonruimte vinden? Ga ik wel snel mensen leren kennen? …

Het is om gek van te worden. Begrijp mij niet verkeerd, ik heb onwijs veel zin in in Londen. Echt héél véél zin! Maar toch. Het blijft maar door mijn hoofd spoken. Ook ‘s nachts. Of eigenlijk juist vooral ‘s nachts. En dat is balen want ik wil gewoon lekker slapen..

Published in The London Life

8 Comments

 1. Ten eerste: Echt supergaaf dat je naar Londen gaat. Daar ben ik echt jaloers op! Ik denk ook echt dat je je er even overheen moet zetten dat je misschien niet goed genoeg geleerd hebt om goed op je stage te kunnen functioneren (stiekem weet je wel dat je dat hebt, denk ik:)), ik denk dat iedereen daarmee te maken krijgt. Ook als je in Nederland op stage gaat.

  Maar het belangrijkste: Geniet ervan! Want het is een unieke ervaring!

  [Reply]

 2. iedereen heeft zenuwen voordat hij/zij met zn stage begint. probeer dat opzij te zetten en gewoon te genieten!

  [Reply]

 3. Heel gaaf dat je naar Londen gaat! Ik moet in september stage gaan lopen en wil heel graag naar het buitenland!

  Heb je ook iets van een gesprek gehad voordat je werd aangenomen, want dat lijkt me zo lastig voor het buitenland! Wat ga je precies doen voor het bedrijf :)?

  [Reply]

  Niki Reply:

  Als je de kans hebt om stage te lopen in het buitenland, dan zou ik die echt met beide handen grijpen!

  Ik heb een sollicitatiebrief (of nou ja, eigenlijk een e-mail) gestuurd en na een paar keer heen en weer mailen, was ik aangenomen! Ik heb ze wel even bezocht toen ik in Londen was.

  Een paar taken zijn: communiceren (dus bellen, e-mailen etc.) met de klant, press releases schrijven, meehelpen met fotoshoots/events organiseren etc.

  [Reply]

 4. Heulll begrijpelijk. Maar toch: later in Je Leven zal je toch heel trots zijn op dat je gewoon daar in je eentje hebt gewoond/geleefd en zelfs gewerkt, en het is gewoon retevet dus ja :)

  [Reply]

 5. Gaaf dat je naar Londen gaat. Ben er pas geweest en zou er zo gaan wonen als het kon. Heel begrijpelijk hoor dat je het spannend vind. Maar de spannendste dingen zijn meestal de leukste!

  [Reply]

 6. Maar heel fijn dat jij in ieder geval kan gaan! Ik snap dat je er niet zo lekker van slaapt, maar ik denk dat je daarom achteraf juist nog meer met een fijn gevoel terug zal kijken op die ervaring zo van “kijk, dat heb ik toch maar mooi weer gedaan in mijn eentje!”

  [Reply]

 7. Jammer dat zij uiteindelijk niet mee gaat, het is een stuk makkelijker om samen te gaan, dan sta je er niet alleen voor! Maar ik weet zeker dat je het in je eentje ook red. Waarschijnlijk heb je een hoop leuke collega’s die een keer vragen of je iets mee gaat drinken na het werk omdat je nog niemand kent, dan leer je hun vrienden kennen en zodoende ken jij over een half jaar een hele hoop leuke Britten! ;)

  [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.