Ik bedacht mij opeens dat ik nog helemaal niet verteld heb wat mijn stage nu precies inhoudt. En aangezien ik de laatste tijd al een paar e-mails ontvang met vragen over mijn stage, leek het mij wel een goed idee om er maar eens over te bloggen!

Ik wist zeker dat ik sowieso stage in Londen wilde lopen. Waarom? Ja hallo, het is Londen! Do I need to say more? Nu was het dus alleen een kwestie van een goede stageplek vinden. Ik studeer European Studies met als specialisatie Communication Management dus ik wist ook al dat ik een functie in die richting wilde. Ik heb heel veel aan Google gehad maar uiteindelijk is het een reisverslag op www.waarbenjij.nu geworden waar ik mijn huidige stage door heb gevonden. Ik kwam namelijk een reisverslag tegen van een meisje dat op dat moment stage liep bij Bright Light PR. Ik las alles aandachtig en heb haar een e-mail gestuurd en van het een kwam het ander en al snel was mijn sollicitatiebrief de deur uit. Ik werd eigenlijk meteen aangenomen en ik was dus verzekerd van een stage in de stad van mijn dromen!

Maar wat doet Bright Light PR dan precies? Nou, het is dus een fashion PR agency. Wij hebben verschillende merken als klant en wij verzorgen hun PR. Dat varieert van wekelijkse press releases uitsturen tot events organiseren waarbij celebrities worden uitgenodigd. Zo heb ik bijvoorbeeld een paar weken geleden uitnodigingen naar Lady Gaga, Katy Perry, Emma Watson (en ga zo nog maar even door) moeten sturen om ze uit te nodigen voor een event van twee designers. Daarnaast wordt er wekelijks met de pers gebeld (ik noem Elle, Vogue, Cosmopolitan etc.) en worden er samples gestuurd naar tijdschriften. Het is dan natuurlijk onwijs vet om een van onze merken de volgende week (of maand) in één van deze tijdschriften te zien! Dat hebben wij toch maar even mooi voor elkaar gekregen!

En wat vind ik eigenlijk van mijn stage? De eerste dag begon ik om 10.00 uur. Ik was eigenlijk helemaal niet zenuwachtig en ik zat vol positieve energie. Helaas was mijn eerste dag helemaal niet leuk: ik heb 500 uitnodigingen in 500 enveloppen mogen doen en ze hadden ook nog eens allemaal een postzegel nodig. Maar goed, het was mijn eerste dag dus ik dacht dat het allemaal wel beter zou worden. Helaas is dat tot op de dag van vandaag nog niet zo. Oké, ik mag al iets meer doen, maar ik heb nog niks gedaan waar ik echt iets van geleerd heb. Dat is natuurlijk onwijs jammer aangezien dit mijn afstudeerstage is. Gelukkig komt er snel weer een event aan waar ik wél (veel?) voor mag gaan doen. Zal het dan nu eindelijk leuker gaan worden? We zullen het zien!

Share: