Skip to content →

LONDON: En stage dan?

Ik bedacht mij opeens dat ik nog helemaal niet verteld heb wat mijn stage nu precies inhoudt. En aangezien ik de laatste tijd al een paar e-mails ontvang met vragen over mijn stage, leek het mij wel een goed idee om er maar eens over te bloggen!

Ik wist zeker dat ik sowieso stage in Londen wilde lopen. Waarom? Ja hallo, het is Londen! Do I need to say more? Nu was het dus alleen een kwestie van een goede stageplek vinden. Ik studeer European Studies met als specialisatie Communication Management dus ik wist ook al dat ik een functie in die richting wilde. Ik heb heel veel aan Google gehad maar uiteindelijk is het een reisverslag op www.waarbenjij.nu geworden waar ik mijn huidige stage door heb gevonden. Ik kwam namelijk een reisverslag tegen van een meisje dat op dat moment stage liep bij Bright Light PR. Ik las alles aandachtig en heb haar een e-mail gestuurd en van het een kwam het ander en al snel was mijn sollicitatiebrief de deur uit. Ik werd eigenlijk meteen aangenomen en ik was dus verzekerd van een stage in de stad van mijn dromen!

Maar wat doet Bright Light PR dan precies? Nou, het is dus een fashion PR agency. Wij hebben verschillende merken als klant en wij verzorgen hun PR. Dat varieert van wekelijkse press releases uitsturen tot events organiseren waarbij celebrities worden uitgenodigd. Zo heb ik bijvoorbeeld een paar weken geleden uitnodigingen naar Lady Gaga, Katy Perry, Emma Watson (en ga zo nog maar even door) moeten sturen om ze uit te nodigen voor een event van twee designers. Daarnaast wordt er wekelijks met de pers gebeld (ik noem Elle, Vogue, Cosmopolitan etc.) en worden er samples gestuurd naar tijdschriften. Het is dan natuurlijk onwijs vet om een van onze merken de volgende week (of maand) in één van deze tijdschriften te zien! Dat hebben wij toch maar even mooi voor elkaar gekregen!

En wat vind ik eigenlijk van mijn stage? De eerste dag begon ik om 10.00 uur. Ik was eigenlijk helemaal niet zenuwachtig en ik zat vol positieve energie. Helaas was mijn eerste dag helemaal niet leuk: ik heb 500 uitnodigingen in 500 enveloppen mogen doen en ze hadden ook nog eens allemaal een postzegel nodig. Maar goed, het was mijn eerste dag dus ik dacht dat het allemaal wel beter zou worden. Helaas is dat tot op de dag van vandaag nog niet zo. Oké, ik mag al iets meer doen, maar ik heb nog niks gedaan waar ik echt iets van geleerd heb. Dat is natuurlijk onwijs jammer aangezien dit mijn afstudeerstage is. Gelukkig komt er snel weer een event aan waar ik wél (veel?) voor mag gaan doen. Zal het dan nu eindelijk leuker gaan worden? We zullen het zien!

Published in The London Life

8 Comments

 1. Klinkt wel als een hele vette stage! Jammer dat je nog niet zo veel mag doen, maar ik weet zeker dat dat nog komt!

  [Reply]

 2. Het klinkt alsof je echt heel makkelijk aan een droomstage bent gekomen. Ik zou zoiets ook echt gaaf vinden. Wel jammer dat je tot nu toe nog niet zoveel mag doen, maar hé, alle begin is iets :)

  [Reply]

 3. Hopelijk mag je binnenkort wat meer doen! Het is wel jammer dat je van die klote taken heb, maar ik denk dat als ze blij met je waren dat er ook veel deuren voor je opengaan.

  [Reply]

 4. Het klinkt inderdaad als een geweldige stage, op het feit na dan dat je de saaie taken krijgt. Hopelijk mag je bij dit event wel veel doen!

  [Reply]

 5. Jammer zeg dat het tot nu toe niet zo is.. maar goed: je ziet wél in Londen en alleen dat is al retevet en jaloersmakend voor mij! Ik hoop voor je dat ook je stage nog wat leuker wordt :)

  [Reply]

 6. Het klinkt als de perfecte stage, maar dan op het eind toch niet. Balen! Echt hopen dat het leuker wordt en dat je er wat meer uitdaging in vindt.

  [Reply]

 7. Klinkt heel interessant! Jammer dat je niet zo veel spectaculairs hebt mogen doen… Hopen op veel activiteiten voor die event!

  [Reply]

 8. Wauw. Dat klinkt echt geweldig. Wel balen dat ze jou niet echt belangrijke taken geven :( Hopen dat dat bij het komende event verandert!

  [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.