Skip to content →

Lief dagboek,

Ik ben nu alweer een paar maanden in Londen. Wat gaat de tijd toch snel. Ik weet nog goed dat ik hier 3 februari aankwam. De hele auto zat vol met allemaal bagage: van nagellak tot een Senseo-apparaat en van schoenen tot stroopwafels. Hoe moeilijk ik het ook heb gehad, ik ben nu nog steeds ontzettend blij met mijn eigen plekje in Wimbledon. Het voelt heerlijk om na een werkdag thuis te komen in mijn eigen huisje.

En hoewel ik geniet van Londen en alles wat deze prachtige stad te bieden heeft, zit ik niet lekker in mijn vel. Ik slaap slecht, droom weer te vaak en heb de laatste tijd nergens meer zin in. Stage is gewoon nog steeds niet leuk. De leuke dingen wegen niets op tegen alle klote klusjes. Ik ben er echt “maar een stagiaire”. Het zou natuurlijk het beste zijn om een gesprek met mijn bazin aan te gaan. Dat weet ik ook. Maar ik weet ook dat ik er helemaal niks mee ga bereiken. Ik ben er nog maar een maand. En dat weten zij ook. Ik moet gewoon nog even een maand doorzetten en op mijn tanden bijten. Kom op, ik kan het.

Maar dan, 5 juli, mag ik mijn diploma in ontvangst gaan nemen. Vier jaar European Studies komen dan toch echt tot een einde. Maar wat ga ik in vredesnaam daarna doen? Studeren? Nee, liever niet. Werken? Ja, maar waar? Wil ik in Londen blijven? Kan ik ├╝berhaupt in Londen blijven? Of ga ik toch terug naar Nederland? Ben ik eigenlijk wel klaar voor een “echte baan”?

Oh lief dagboek, op dit moment weet ik het gewoon niet meer. Ik weet het echt niet meer..

Published in The London Life

4 Comments

 1. Echt jammer dat je stage niet zo leuk is! Natuurlijk erg gaaf dat je in Londen woont nu, maar ja ik weet natuurlijk niet of je stage je tijd in Londen een beetje verpest. Al is het nog maar een maandje, ik zou toch met je bazin gaan praten. Misschien kan dat laatste maandje dan toch nog worden wat je had verwacht, en dan heb je tenminste nog leuke herrineringen van je tijd in Londen. En wat betreft het studeren of werken, ik zou gewoon naar heel veel opties kijken, misschien zie je dat iets wat je heel erg leuk lijkt. Succes!

  [Reply]

 2. Wat vervelend dat je stage nog niet echt leuk is :( Stom dat ze iemand uit Nederland als stagair hebben en het dan niet eens een beetje leuk maken voor je! Maar het komt vast goed, en als je je diploma hebt weet ik zeker dat er iets fantastisch langskomt waar je kunt gaan werken!

  [Reply]

 3. Ja het is rot dat je stage zo klote is, maar je moet gewoon doorzetten en je focussen op de leuke dingen. Je woont immers wel in freaking Londen!! Wat betreft studie/werken ik weet zeker dat het goed komt :). Misschien niet op de manier die je in je hoofd heb, maar je komt uiteindelijk echt wel op je pootjes terecht :).

  [Reply]

 4. Ik ken het, ik moet nog een jaar en dan ben ik ook klaar met mijn studie. Ik zou heel graag naar Spanje teruggaan (stage daar gedaan) maar nu met die werkloosheid weet ik het ook echt niet… Tja, de tijd zal het leren!

  [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.