Skip to content →

Lekker cliché: terugblik 2013!

311212-1
311212-2

Als ik een stuk wil schrijven over mijn hoogte- en dieptepunten van 2013, dan kan ik volgens mij nog wel uren doortypen. Om mijzelf het typewerk en jullie het leeswerk te besparen, blik ik terug op 2013 door te kijken of ik mijn doelstellingen heb gehaald. Want ja, die had ik op 3 januari 2013 gewoon online gezet. Ik wilde dit eigenlijk – net als vorig jaar – in een vlog doen maar dit jaar moeten jullie het maar even doen met het geschreven getypte woord. Nou oké, daar komt-ie: het moment van de waarheid!

 • Mijn schakeljaar halen zonder herkansingen
  HAHA. Nee maar echt: HAHA! Het was van mezelf misschien iets te optimistisch om dit doel voor ogen te stellen.. De examens van het eerste semester waren een ramp: ik had bijna geen één toets gehaald. Gelukkig ging het in het tweede semester alweer beter maar had ik in de zomervakantie helaas nog de herkansingen van semester één staan. Helaas. Dit doel heb ik niet behaald! Neemt echter niet weg dat ik school niet leuk vind. In tegendeel zelfs: ik vind het geweldig! Ik ben nog nooit met zo veel plezier, enthousiasme en oprechte leergierigheid de collegebanken ingerold.
 • In mijn eentje een stedentrip maken (en Londen telt niet mee)
  Nou, feitelijk ben ik in september alleen naar Luxemburg geweest. Máár ik ging daar een vriendinnetje opzoeken en ik bleef het hele weekend bij haar slapen. Dus ehh, wat vinden jullie: doel behaald of niet behaald? Ik vind het een 50/50.
 • Naar Tomorrowland
  BAM! Hè hè, eindelijk een doelstelling die ik behaald heb! Ik hoef natuurlijk niet (wéér) te vertellen hoe magisch het was want dat heb ik volgens mij al te vaak gedaan. Ik wil er koste wat kost in 2014 weer bij zijn. Naast Londen is Tomorrowland mijn favoriete plek om te vertoeven, geen twijfel over mogelijk! En ook al zijn het maar drie dagen, ik denk echt dat dit mijn mooiste dagen uit 2013 waren. Stiekem denk ik het niet maar weet ik het gewoon 100% zeker. Ja, dansen en genieten op Tomorrowland is mijn hoogtepunt van 2013. Kan je nagaan hoe awesomesauce het dus was!!
 • Een bijbaan vinden die aansluit bij mijn opleiding
  Oké, ik ben niet echt actief opzoek geweest naar een bijbaan maar een geldig excuus heb ik daarvoor wel: mijn studie. Had ik tijdens mijn middelbareschooltijd en HBO-tijd wél tijd om minstens één dag per week te werken, heb ik dat tijdens deze studie echt niet. Oké, in de zomer heb ik een maandje bij mijn oude werkgever gewerkt en sinds dit academiejaar codeer ik televisieprogramma’s voor een project. En aangezien ik de Mediastudies studeer, past dit bijbaantje prima bij mijn opleiding. Mission accomplished!
 • Vijftien kilometer kunnen hardlopen
  Dit doel schuif ik maar meteen naar 2014 want dit heb ik nog niet gedaan maar ben ik wel van plan. Ik heb wel in april drie keer een 10K gelopen, waaronder eentje onder de 58 minuten! Maar nu we het toch even over hardlopen hebben: ik heb wel een heerlijk jaar achter de rug! Ik heb genoten van het hardlopen in de buitenlandse zon maar ik heb ook genoten van hardlopen in de regen. Ik heb meegedaan aan een hardloopevenement en ik heb dit jaar ook mijn eerste hardloopwedstrijd gelopen.

En oké, ik ben nu toch een beetje in een soort van sentimentele sfeer dus nog even een kleine opsomming van de mooiste momenten in 2013:

♥ Vijf kilometer aan één stuk hardlopen en twee weken later tien kilometer kunnen hardlopen.
♥ Eindelijk beginnen met mijn Master.
♥ De stedentrip naar Londen; gewoon weer even een paar dagen thuis zijn.
♥ De meeting met de redactie van Just Keep Running!
♥ De onwijs leuke avonden in Antwerpen!
♥ Nieuwe kookrecepten uitproberen en de zondagen bakkend in de keuken spenderen.
♥ De hele leuke vakantie in Italië met wederom leuke avondjes uitgaan.
♥ Gewoon een dagje naar Brussel.
♥ Muzikale hoogstandjes van Passenger en Kensington meemaken.

Natuurlijk kan dit jaar niet tippen aan 2012 want dat is het jaar dat ik in Londen heb gewoond. Maar eerlijk is eerlijk: dit was een topjaar waar ik heel erg veel van genoten heb. En eigenlijk zit ‘t hem vooral in de kleine dingen. Want the small things in life waren stiekem wel de grootste dingen. Hopelijk wordt 2014 even mooi of zelfs nóg mooier!

Published in Dear Diary

5 Comments

 1. Ach, doelen wel of niet behaald: volgens mij was het een prima jaar voor je ;) Alvast een fijn 2014 gewenst!!

  [Reply]

 2. Juist best uitdagend als je een doel niet hebt bereikt. Nog beter je best doen!

  [Reply]

 3. Cliche of niet, ik vind die terugblikken heerlijk om te lezen!

  [Reply]

 4. Mooie dingen! Hopelijk gaan die allemaal lukken dit jaar! In ieder geval een mooi 2014 gewenst!

  [Reply]

 5. Schat ik lees dit nu pas haha! (even rondsnuffelen) Maar ik vind het heerlijk om te lezen dat je zo geniet en dat ik veel van die momenten ook heb meegenoten :D Dit jaar wordt ook echt top, wij kunnen dat! Berlijn, Avicii (was ik gewoon bijna alweer vergeten), Tomorrowland, cultuurcheques opmaken, o&n in London (?)…. en vast nog veel meer spontane, gezellige en duidelijke N&S momentjes ;) XXXXXXXXXX ps: dit keer ga je WEL alle tts halen, ik geloof in je (behalve statistiek mss maar dat boeit niet als je de rest haalt)

  [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.