Skip to content →

Koken met Niki

Ik heb altijd zin in lekker eten maar ik ben veel te lui om lang in de keuken te staan. Gelukkig hoeft lekker eten maken helemaal niet moeilijk te zijn of lang te duren. Vandaag een makkelijk, snel en lekker recept! (Ik weet eigenlijk helemaal niet zo goed hoe dit gerecht heet.. Pasteitje? Gevulde bladerdeeg? Ach ja, het is in ieder geval lekker!)

Wat hebben we nodig (voor één persoon)?
Olijfolie, (vegetarisch) gehakt, 1 sjalot, 1 teentje knoflook, handjevol champignons, 1/3 paprika, peper, paprikapoeder, groentebouillonpoeder, zure room, Boursin/Philadelphia, geraspte kaas, bladerdeeg, allesbinder.

En dan?

 1. Snij de sjalot, het teentje knoflook, de champignons en de paprika fijn. Verhit een koekenpan met een laagje olijfolie en fruit de sjalot en de knoflook.
 2. Doe het (vegetarische) gehakt erbij en laat gaar bakken. Ondertussen de oven voorverwarmen op ongeveer 200 graden.
 3. Doe de gesneden champignons en paprika bij het (vegetarische) gehakt en breng op smaak met paprikapoeder en peper. Laat het pannetje even op het vuur staan en rol de bladerdeeg uit. (Ik had ‘m in een cirkelvorm gekocht en heb maar de helft ervan gebruikt.)
 4. Doe een beetje water in de pan, strooi er groentebouillonpoeder overheen en meng met schep(je) Boursin/Philadelphia. Doe er een theelepel zure room bij en roer tot het één geheel wordt. De saus zal “waterig” zijn dus strooi er wat allesbinder doorheen zodat het vaster wordt.
 5. Schep dan het mengsel op het bladerdeeg en strooi er wat geraspte kaas overheen. Vouw het bladerdeeg dan dubbel zodat het mengsel ertussen zit.
 6. Laat ongeveer twintig minuten in de oven staan totdat de bladerdeeg goud/geel is. (Há, daar ging het bij mij dus fout.)
 7. EET SMAKELIJK!

Published in Food and Recipes

4 Comments

 1. Dat ga ik binnenkort ook eens proberen! Ziet er super lekker uit!

  [Reply]

 2. Wanneer mag ik aanschuiven om bij je te komen eten? Ik ben dan wel niet vegetarisch (en weet dus niet hoe vegetarisch gehakt smaakt..) maar het ziet er onwijs lekker uit!

  [Reply]

 3. Ow dit klinkt ook weer best lekker… ik heb je vorige gerecht met pasta destijds laatst een x gemaakt en was ook lekker :)

  [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.