Skip to content →

Je kan niet overal goed in zijn

In winkelen ben ik een kei. Ik loop gemakkelijk tientallen winkels af om een bijpassend kettinkje of bijpassende schoenen voor mijn outfit te vinden. Als ik eenmaal iets in mijn hoofd heb, dan weet ik dat ook negen van de tien keer te vinden. In hockey ben ik ook redelijk goed en zelfs mijn baas heeft niets over mij te klagen als werknemer. Ik ben een talent in dromen én ik weet andere mensen op hun gemak te stellen. Maar ik ben o zo’n grote kneus in de liefde!

Liefde en jongens. Het blijven voor mij twee dingen die ik waarschijnlijk nooit zal begrijpen. Ondanks mijn slechte kennis over liefde en jongens weet ik wel zeker dat ik er niet zonder zou kunnen. Want wat is nou een lekkerder gevoel dan rondvliegende vlindertjes in je maag bij het zien van die ene leuke jongen? Helaas weet ik dat ik nooit een ster zal worden in flirten en al het andere wat bij liefde komt kijken. Zal ik dat nog moeten leren of is het iets waar je mee geboren moet worden? Oogcontact maken vind ik dood eng, laat staan op een jongen afstappen! De dag dat Niki initiatief neemt zal een officiële herdenkdag moeten worden!

Ik ben sinds een paar weken he-le-maal in de ban van een jongen bij mij op school. Hij is blond, lang, goed gekleed en zelfverzekerd: gewoon een ontzettend sexy verschijning! Hij heeft datgene waar Henkjan Smits al zo lang naar opzoek is: de welbekende X-factor (althans in mijn ogen). Hij heeft “iets” maar dat “iets” is niet te omschrijven of te beschrijven. Zonder dat hij het weet, prikkelt hij mijn zintuigen. Mijn ogen willen hem zien, mijn handen willen hem aanraken en mijn oren willen zijn stem horen. Mijn neus wilt hem ruiken en mijn mond.. Hmm, laat ik jullie dat detail maar besparen!

Hij, ook wel The Nose * genoemd, weet alleen bijna niets af van mijn bestaan noch mijn gevoelens voor hem. Voor hem ben ik gewoon een meisje dat rondhuppelt op zijn school en iemand die omgaat met een vriendin van hem. Nouja, vriendin is een groot woord maar ze kennen elkaar wel en praten met elkaar.

Twee weken terug was ik opstap geweest met haar en een paar andere meiden. De nodige wijn sloeg als een bom in bij ons allemaal. In een gekke bui vroeg ik mijn vriendin om The Nose te smsen. En dat deed ze. Ze vroeg aan mij wat ze moest smsen en ik zei dat ik met hem wilde trouwen.. “Hoi (…) Wil jij met Niki trouwen?” Die avond vond ik dat smsje wel grappig, maar de dag erna kon ik mezelf wel voor mijn kop slaan. Had ik nu echt namens mijn vriendin gevraagd of hij met mij wilde trouwen? Hij kent mij niet eens!

Hij heeft niets terug ge-sms’t maar na een gesprek met mijn vriendin wilde hij wel graag weten wie die Niki nu is. Niki ben ik, dus hij wilt weten wie ík ben! Niet gek natuurlijk, een huwelijksaanzoek krijg je niet vaak en al helemaal niet van iemand die je niet kent. Tenzij je Brad Pitt heet natuurlijk. Maar goed. Toen zij mij dit vertelde wist ik niet wat ik moest denken! Natuurlijk wil ik dat hij weet wie ik ben, maar van de andere kant wil ik dat totaal niet! Ik ben bang dat ik in zijn ogen erg tegenval. Ik ben te bang voor de waarheid!

Na alles wat ik in het verleden met Meneer P. heb meegemaakt, dacht ik niet meer open te kunnen staan voor andere jongens. Maar The Nose heeft dat allemaal veranderd en ik voel me ontzettend stom. Want zeg nu eens eerlijk. Hoe stom is het om verliefd te worden op een jongen die je helemaal niet kent? Want dat is het geval: Niki is verliefd op The Nose!

Of ik ooit een kei in de liefde wordt zal niemand weten. In sporten -behalve hockey- ben ik slecht en op de een of andere manier zie ik de liefde als een teamsport. Als je het spel wil winnen dan moet je ervoor knokken, als jij iemand leuk vindt dan moet je ervoor gaan! Vergeet wel nooit het team dat achter je staat, je mag je vrienden niet vergeten! Er zijn winnaars en er zijn verliezers. En ik hoop dat ik op een dag eens de winnaar mag zijn en The Nose als prijs mee naar huis mag nemen.

edit: * Ik verzin voor iedereen die ik ken een bijnaam en dus ook voor mijn “crushes”. Zo heb ik in het verleden een crush gehad op de volgende mannen: MC Blondy / Zeester / MC Sexy. Natuurlijk kon The Nose niet achterblijven! Hoe ik aan deze bijnaam kom? Hij heeft nogal een grote neus! Hahaha! But I love it ;)

En kijk eens wat een grappig filmpje ik net gevonden heb!

Hoe toevallig is dat? James Morrison die het over een grote “Nose” heeft!

Published in Random Thoughts and Scribblings

13 Comments

 1. Dat heb ik ook een keer gehad. Ik vond een jongen leuk en een vriendin van me kende hem. Toen kwam hij over mij te weten (hoe weet ik niet meer) en toen wou hij me zien, want hij wist niet wie ik was. Ik durfde alleen niet, want ik was bang dat hij me maar een dom wijf zou vinden en uiteindelijk was dat ook het geval :( (hoewel hij me nu gewoon gedag zegt enzo).

  Maar jij bent een leuke meid dus hij zal vast wel geïnteresseerd in jou zijn! Als hij eenmaal voor je neus staat, gooi dan gelijk je charmes in de strijd en laat zien dat je een leuke meid bent. Als hij er niet voor valt, dan heb je er iig alles aan gedaan en dan is hij gewoon een stomme loser!

  enne, wordt hij The Nose genoemd?

  [Reply]

 2. Ik ben net als Mylene ook zeer nieuwsgierig hoe die jongen aan zijn bijnaam is gekomen…

  Het is helemaal niet stom om verliefd te worden op een jongen die je niet kent! Dat is nou juist het rare aan de liefde, er zit geen logica achter :)

  [Reply]

 3. Hoe komt hij aan die bijnaam!? Best wel grappig, de nose.

  Ik vind het niet raar of stom dat je op een jongen valt die je niet kent hoor, hebben wel meerdere mensen last van (ik bijvoorbeeld.. alleen dan wat minder erg).

  Ik vind de laatste alinea trouwens supermooi geschreven, leuke vergelijking eigenlijk. Hockey en liefde. En het klopt nog ook!

  [Reply]

 4. Haha vandaar ;) Ik dacht al zoiets. Maar grote neuzen zijn niet erg, vooral als hij voor de rest knap en leuk is ;) Die neus zorgt er ook voor dat ‘ie er zo uit ziet dus.. nja, goed. The Nose ;)

  [Reply]

 5. Ik ben ook wel eens verliefd geworden op een jongen die niks van mijn bestaan afwist ;) Maar als je verliefd bent doe je soms gekke dingen, dus ben ik op een dag op hem afgestapt en een gesprekje begonnen. Helaas is er verder niets van gekomen, maar ik ben blij dat ik het gedaan heb. We zijn nu gewoon vrienden, en dat is voor mij net zo belangrijk :)

  [Reply]

 6. Jip

  Leuk geschreven. Ik hoop voor je dat het wat wordt. :)

  [Reply]

 7. hahahaha, ik vind het wel een mooi smsje :p hoewel ik me the day after misschieno ok lichtelijk zou schamen.

  [Reply]

 8. Haha nou als hij wil weten wie degene van het huwelijksaanzoek is heeft hij wel humor volgens mij en zal je vast niet tegenvallen! Gewoon proberen :)

  [Reply]

 9. Ik hoop heel erg, dat op een dag, the nose jou vriendje mag worden!

  [Reply]

 10. Haha wat een bijnaam ;) Hopelijk wordt het wat!

  [Reply]

 11. oh man, Dat probleem heb ik ook! Ik zal nooit de eerste stap zetten, en al zet de jongen die eerste stap, dan is het voor mij nog steeds onwijs moeilijk er wat mee te doen!
  succes!

  [Reply]

 12. Ik kom via via op je site, ziet er echt super leuk uit, complimenten!
  Ooh, herkenbaar! Ik zal nooit zomaar op jongens afstappen en als ik wat zeg kan ik mezelf de dag erop voor de kop slaan dat ik dat heb gezegt. Tijdje terug vond een leuke jongen mijn leuk, ik hem ook, ik twijfelde toch weer is, heb ik het afgekapt en nu heb ik spijt…maarja wat doe je dat niet durft toe te geven.
  Hopelijk valt het goed uit bij jou te leuke jongen! Misschien kan hij de humor van je huwelijksaanzoek wel inzien en was het de perfecte versiertruc?
  Succes ermee ;)

  [Reply]

 13. weet je, thanks to you ben ik nou helemaal obsessed met James Morrison! Je zegt er veel over en je layouts zijn meestal van hem, dus heb ik maar zijn album gedownload om te kijken of hij echt zo goed is en Man hij is echt GEWELDIG! echt waar! wat een stem wat een liedjes!! Ik kan ze wel 1000 achterelkaar luisteren. zo goed! Xx

  [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.