Stel hè, je leent €50 van papa en €50 van mama, dan leen je dus in totaal €100. Je gaat met het geleende geld naar de stad, en koopt er een tas van €97 voor. Dan houd je dus €3 over. Je besluit dat het verstandig is om je vader en moeder alvast terug te betalen. Dus je geeft €1 aan je vader en €1 aan je moeder. Die ene euro die je overhoudt, bewaar je voor jezelf. Je moet allebei je ouders nu nog €49 terugbetalen. Maar €49 + €49 = €98. Plus die ene euro van jezelf is €99. Waar is die andere ene euro dan naar toe?

Ik snap ‘m dus echt niet..

12 reacties op “Ik heb een raadsel voor je

  1. Die ene euro hóórt bij de €98. De €98 is namelijk: €97 euro voor de tas + €1 euro die je zelf nog hebt. Inclusief de 2x €1 euro die je hebt terugbetaald, zit je op de €100. Je kan die bedragen niet op die manier optellen, want ze horen bij elkaar. Wat ook op 100 uitkomet: €49 + €49 = €98 wat je nog moet terugbetalen. En je hebt al 2x €1 terugbetaald, samen €100.

  2. Het is vakantie, dus mijn wiskundeB hersenen werken niet op dit moment. En daarnaast heeft Renze het antwoord al gegeven. Ben benieuwd naar de tas!

  3. hahaha, ik heb deze al vaker gehoord en heb hem ook al vaker uitgelegd gekregen maar ik snap het nog steeds niet XD

  4. Hahaha! Is dit een waargebeurd verhaal? ;) Je hebt het antwoord al, ik was er zelf ook niet 123 opgekomen :P

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *