Meteen naar de inhoud

Ik heb dus een bucket list

Toen ik 28 was, besloot ik om een bucket list te maken met 30 dingen die ik wilde doen voordat ik 30 werd. Helaas is het mij niet gelukt om alles “op tijd” af te vinken. Misschien was 2 jaar ook iets te kort daarvoor. Daarom neem ik nu iets ruimer de tijd. Nog steeds dezelfde bucket list, alleen nu gun ik mezelf 5 jaar de tijd.

Een bucket list? Dat is toch zo cliché? Ja, nou en? Ik vind het juist hartstikke tof om zo’n lijst te hebben! Naast de vreugde van het doorstrepen van “mijn wensen”, haal ik misschien wel meer voldoening uit het opstellen en het ernaar toe werken. Mijn bucket list is dan ook geen lijst dat ik in 5 minuten heb opgesteld.

Het ding van mijn bucket list is namelijk dat ik bewust de tijd heb genomen om na te denken over mijn leven. Het laat me zien wat mijn dromen en ambities zijn. Het geeft me de mogelijkheid om uit te vinden waar ik nog (verborgen) passies heb liggen. Dus het is vooral de gedachte áchter de bucket list, wat ik zo gaaf vind!

Het is een hele lijst met dingen die ik leuk vind, waar ik voor uit mijn comfortzone moet stappen en waar ik mezelf weer beter door leer kennen. Het laat me dromen maar geeft me ook net dat zetje om het waar te maken. Ik kan er zelf voor zorgen dat mijn “dromen” uitkomen. Ik neem de touwtjes in handen.

Dus hieronder in geheel willekeurige volgorde, mijn bucket list. Hij is niet helemaal hetzelfde als 2 jaar geleden omdat ik de afgelopen tijd ook weer veel heb kunnen nadenken. Anyway, ik wil graag:

 1. Minimaal 3 weken alleen op reis
 2. Een eigen woning vinden*
 3. Een job vinden bij een organisatie waar ik achtersta
 4. Een boek schrijven
 5. Mijn ouders een supermooi cadeau geven
 6. Paragliden
 7. Een avocadoplant laten groeien
 8. Afvallen en streefgewicht bereiken
 9. Een nieuwe fiets kopen
 10. Muziekles nemen
 11. Dineren in het donker
 12. Een meditatie- en/of yogacursus volgen
 13. Nog een keer naar Tomorrowland
 14. Een hamster als huisdier
 15. Alleen een dag naar de sauna (niet op badkledingdag)
 16. Een solo citytrip naar Londen maken
 17. Een (kringloopwinkel)meubelstuk opknappen
 18. Het boek “1984” uitlezen
 19. Een halve marathon uitlopen
 20. Gelukkig worden in de liefde*
 21. Een kleed breien
 22. Paaldansen
 23. Het Noorderlicht zien
 24. Vrijwilligerswerk doen
 25. Een vulkaan in Indonesië beklimmen (niet in busje)
 26. Een opleiding of training volgen
 27. Door Zuid-Amerika reizen
 28. Mezelf wassen in de stromende regen (ook mijn haar)
 29. Een eerste klus als ZZP-er
 30. In de Trevifontein baden

* Deze had ik eigenlijk al doorgestreept maar staan nu weer open.

Laat dit niet de eerste en laatste blog post zijn over mijn bucket list. Ik hoop snel te kunnen bloggen over het beklimmen van een vulkaan of over het feit dat ik in de Trevifontein zwom..

Wat staat er op jouw bucket list?

Foto door Ylanite Koppens via Pexels

1 reactie op “Ik heb dus een bucket list”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.