Skip to content →

Ik ben geen chocolademeisje

bron & bron & sorry voor het immens lelijke plaatje maar de waarheid is hard (en lelijk)

Ja echt. En zelfs geen ijsjemeisje. Ik vind het dan ook altijd zo raar dat het net lijkt alsof vrouwen van chocolade moeten houden. Dat chocolade echt alleen maar een vrouwending is. Wie heeft dat bedacht? Waarom zou ik als vrouw chocolade moeten eten als ik ongesteld ben? Of als ik liefdesverdriet heb of als ik verdrietig ben? Waarom is het dan opeens oké en bijna algemeen geaccepteerd? Hetzelfde geldt voor ijsjes. Dan zou chocolade ijs dus hét geschenk uit de hemel moeten zijn. Vooral van de heren Ben & Jerry.

Nou, dus mooi niet hè. Waar het merendeel van de vrouwen de voorkeur geeft aan een reep chocolade of een bak ijs, geef ik veel liever de voorkeur aan een zakje lucht met chips. Sommige vrouwen roepen met een schuldgevoel: “Oh, ik zou wel een hele reep chocolade op kunnen!”. En dan denk ik bij mezelf: “WTF! Ik kan maar liefst een hele zak chips op eten!”. Of ik nu ongesteld ben of niet, of ik nu liefdesverdriet heb of niet, en zelfs als ik verdrietig ben (of niet). Want ik heb geen excuus nodig om iets lekkers te eten. Ik doe het lekker toch.

Mijn favoriete snack is dan ook paprika chips. Met ribbels of zonder ribbels, van Croky of Lays.. Voor mij moet het gewoon paprika chips zijn (oké, met uitzondering van die goedkope troep op het onderste rek in de supermarkt, die chips smaakt naar plastic en ik kan het weten). Het graaien in de zak, het kraken van de chips zelf en mijn vingers er naderhand letterlijk bij aflikken. Er bestaat voor mij geen grotere traktatie.

Ps. Ik houd wel heel erg van koekjes.

Published in Random Thoughts and Scribblings

12 Comments

 1. Ha, meer chocolade voor mij dus. ;) Ik vind het allemaal lekker. Niet dat ik zo’n snoepkont ben, maar ik houd er wel van. Heb je weleens Lays met tomatensaussmaak geprobeerd? Klinkt vies, maar het is zó verslavend!

  [Reply]

 2. Ik houd van allemaal. Chips, ijs, koekjes én chocolade. Hmm.(Maar niet chocoladeijs. blegh.)

  [Reply]

 3. Nou ik vind chocolade ook echt niet lekker (chocoladijs dan weer wel ) maar paprika chips; oh hemeltje! Daar mag je me nog net niet voor wakker maken.

  [Reply]

 4. Ik eet toch liever chocola en ijs dan chips. Dat is tenminste niet zo zout. Ik hou gewoon over het algemeen wat minder van chips haha. Maar ieder z’n ding natuurlijk! Ik ken wel meer meiden die niet van chocola houden!

  [Reply]

 5. Bij mij hangt het er een beetje van af, maar meestal ga ik toch voor ijs of chocolade :)

  [Reply]

 6. Mooi! Meer chips voor jou en meer choco voor mij! Ik ben geen chipsfan. Lekker op z’n tijd, maar niet altijd.

  [Reply]

 7. Ik ben ook een beetje over chocola heen. Ik vind het best lekker maar ik zie geen reden om het in grote hoeveelheden te gaan wegwerken. Mijn comfort food moet toch wat meer substantie hebben. Toffees bijvoorbeeld, of tosti’s. Maar chips vind ik eigenlijk ook niet altijd lekker..

  [Reply]

 8. Oh, ik hou ook niet zo van chocola! Mij maak je blijer met chips of nootjes, dan met een chocoladeletter. En van chocoladeijs hou ik al helemaaaaal niet. Bleh!

  [Reply]

 9. NAME*Jennn

  Ik ben gek op allebei. Geef niks om snoep, behalve als het chocola of chips is, dan kan de zak of de reep niet groot genoeg zijn.

  [Reply]

 10. Ik denk dat ik jou dan ook even iets heel schokkends moet vertellen: ik lust eigenlijk geen chips. Naturel gaat nog, maar de rest.. nee!

  [Reply]

 11. Chocolade en chips is bij mij beiden welkom!

  [Reply]

 12. Chips kan ik echt altijd eten! Van chocola heb ik al snel genoeg, dat eet ik ook maar 1x per half jaar ofzo… Maar daarentegen ben ik wel een grote fan van ijs.

  [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.