Skip to content →

I miss your love

Vroeger toen ik een jaar of vijftien was, vond ik het absoluut niet meer cool om met je ouders op vakantie te gaan. Ik wilde graag alleen gaan, zoals al die groepen jongeren die ik steeds tegen kwam op de camping en in het hotel. Ik schaamde me er zelfs bijna voor om met mijn ouders langs te boulevard te lopen en te worden nagekeken door andere jongeren die lekker aan’t chillen waren. Ik kon écht niet wachten tot dat ik alleen op vakantie mocht!

Toen ik zeventien was, ging ik voor het eerst alleen op vakantie met een vriendin naar Venetië. Het was maar vijf dagen, maar dat maakte mij niks uit. Het jaar daarop toen ik achttien was, ging ik met een groep naar Poreç in Kroatië. En die vakantie is mijn beste vakantie ooit geweest. Hoewel ik dus twee jaar achter elkaar alleen op vakantie ging, ging ik ook nog mee met mijn ouders naar Aparthotel Ciutat de Palol in Platja D’aro, Spanje. Ik had dus steeds twee vakanties!

Deze zomervakantie had ik besloten om niet meer mee te gaan. Ik ben nu negentien jaar en ik had echt geen zin meer om samen met mijn ouders en mijn broertje te chillen in Spanje. Ik voelde mij er veel te oud voor. Ik zag het meer zitten om tien dagen alleen thuis te zijn!

Maandagmorgen om 03.00 uur werd ik gewekt door mijn moeder. “Niki,” zei ze zacht. “We gaan vertrekken!” Ik stapte met een slaperige kop uit mijn bed en zwaaide ze uit. Ik zag mijn vader achter het stuur, mijn broertje languit op de achterbank en mijn moeder huilend naar mij zwaaien. Ik zwaaide terug en toen ze uit het zicht waren, sloot ik de deur. Opeens besefte ik dat ik voor het eerst in negentien jaar alleen thuis was. Ik ging voor het eerst sinds negentien jaar niet meer mee op vakantie. Het besef sloeg in als een bom en ik begon spontaan te huilen. Eenzaam liep ik de trap op naar mijn kamer en kroop in bed. Voor het eerst sinds negentien jaar sliep ik alleen in huis.

Overdag moet ik werken, dus dan merk ik niet dat ik alleen ben. Maar zodra ik mijn huis binnen kom, ben ik alleen. Niemand die vraagt: “Hoe was het werken?” of “Wat wil je vanavond eten?” Nee, het enige dat ik hoor is de muziek van James Morrison die nu harder dan normaal staat. Gelukkig heb ik ontzettend lieve vrienden die langs komen, maar dat neemt niet weg dat ik mijn ouders en zelfs mijn broertje toch wel heel erg mis!

Published in Fun Times and Stupidity

12 Comments

 1. Eva

  wat lief :) is ook niet zo gek, ik vind het zelf ook niet echt tof om in een leeg huis thuis te komen en alleen naar bed te gaan en zo..

  misschien kun je wat vriendinnen uitnodigen om te blijven slapen :) Geniet er ook een beetje van ;-)

  [Reply]

 2. Eva

  Misschien kom ik wel even een kijkje nemen! :)

  [Reply]

 3. Ik ben nu bijna 16 en ik ga nog steeds mee met mijn ouders maar dat wil ik ook nog wel.. Ook heb ik een zusje van 13 dus dat is dan ook leuk. Maar alleen op vakantie mag ik nog niet hoewel ik dat dus, net zoals jij net vertelde, wel heel graag wil! Maar van de andere kant zou ik ook niet lang alleen thuis willen zijn, ik mis familie heel snel..

  [Reply]

 4. Muziek heeel hard aan kunnen zetten is een voordeel, maar verder lijkt het me wel heel ongezellig inderdaad! Ach, dan is het straks extra fijn als ze weer terug zijn in huis :)

  [Reply]

 5. Komt me bekend voor Platja d’Aro! Haha, het is zo coel daar!

  [Reply]

 6. Het is toch wel even wennen zonder familie thuis en stiekem ga je ze dan toch missen, hoewel je de hele tijd roept dat je het juist wilt. Ja, dat herken ik wel. ;) Maar gelukkig zijn je vrienden er nog dus je zult je vast wel vermaken :)

  [Reply]

 7. Raar hoe dat gaat he, eerst wil je alleen thuis zijn en als je het dan krijgt dan realiseer je je dat het eigenlijk heel eenzaam is :( Ik vind het ook niet leuk hoor, een leeg huis. Ik houd van de herrie die iedereen maakt, dat ik mijn ei meteen bij iemand kwijt kan en sowieso het idéé dat er mensen in hetzelfde huis zitten.

  [Reply]

 8. Dat had ik ook toen ik de eerste keer alleen thuis was! Ik vind het zo stil! Op een gegeven moment begon ik zelfs tegen mezelf te praten…

  [Reply]

 9. Wauw, ik begrijp echt wat je bedoelt! Je beseft ‘t pas wanneer ze weg is en dan heb je dat lege gevoel.

  [Reply]

 10. Roy

  Ik ben bijna altijd alleen thuis, behalve een paar weken in de vakantie. Ik ben er dus aan gewend ;)

  [Reply]

 11. Ik zou zowiezo dit jaar niet meer met ouders op vakantie gaan. Maar nu dat met vriendinnen niet doorgaat ga ik alsnog. Een weekje in nederland. Is toch raar, opeens zo’n hele stilte.

  [Reply]

 12. Haha, ja mja, ik ga soms met mn ouders mee, soms niet :P Tsja, als zij toch alles betalen :P Maar ik ben vrijwel elk jaar wel een paar dagen alleen thuis, pAArty ^^

  [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.