Skip to content →

Het land van tiramisu, pizza en Rome

100313

credit

De lente moet nog beginnen maar ik kan al niet meer wachten op de zomer! Vorige week kreeg ik het heugelijke nieuws dat de vakantie naar Italië geboekt is. Allememaggies, wat kijk ik daar naar uit! Lekker tien dagen chillen in de zon aan het strand en binnen no time in het mooie Venetië. Ik ben daar pas één keer geweest maar toen was ik nog een tiener. En aangezien mijn geheugen nu niet echt optimaal functioneert, schakel ik jullie hulp in. Zijn er onder jullie héél toevallig kenners van Venetië en omstreken? Ik ben namelijk niet van plan om tien dagen op maar één plek te zijn (ik kan mij namelijk vaag herinneren dat ik Venetië na één dag wel gezien had).

Dus weet jij toevallig of ik met het openbaar vervoer (snel en voordelig!) naar een andere leuke stad kan gaan? Of zit jouw favoriete pizzeria toevallig in Venetië? Of weet jij misschien waar ik de lekkerste tiramisu kan krijgen en de mooiste mannen kan spotten? Laat het mij dan vooral even weten! Grazie! Ciao!

Published in Travel

7 Comments

 1. Wij gaan ook naar Italië, zo veel zin in!

  [Reply]

 2. Wat een heerlijk vooruitzicht Niki! Ik kan helemaal wegdromen als ik alleen al denk aan warmte + vakantie. Ik ben nog nooit in Venetië geweest, maar wel in Rome en ik moet zeggen dat het openbaar vervoer daar super was. Je kon heel makkelijk met de trein naar een andere stad en duur was het al helemaal niet in vergelijking met de NS.

  [Reply]

 3. Ik ben ook in de zomer in Venetie geweest en wat ik daarover kan zeggen is dat het vooral heel druk is. Vond het leuk hoor. :) En Italie is prachtig, heerlijk vooruitzicht dus!

  [Reply]

 4. Wat een heerlijk vooruitzicht! Ik zou ook wel weer naar Italie willen:)

  [Reply]

 5. Ik ben in Venetie geweest! Maar toen was ik 15 dus als ik er nu weer naar toe zou gaan zou ik het heel anders ervaren haha. ALS je iets wilt drinken, bestel het aan de bar en blijf daar staan, ga NIET op en terrasje zitten want dan betaal je dus veel meer. Iedereen zegt wel dat het op het San Marco plein het duurst is, maar zelfs een kilometer daar vanaf betaal je nog €5 voor een (kleine) cola en €8 voor een ijsje. Neem een grote fles water mee, ik was er in juli en toen was het 38 graden, dus een petje oid is misschien ook geen slecht idee. Wij hadden een reisje met een gids, dus we zijn heel Venetie doorgelopen over alle bruggen en door smalle straatjes waar de huizen schuin staan haha. Als je er van houdt neem dan een echt Venetiaans masker mee naar huis, ik heb een roze met witte en die was volgens mij €25, ik ben er nog steeds heel blij mee en het is een hele mooie herinnering!

  [Reply]

 6. zo gaaf ik ben nog nooit naar Italie geweest maar het staat wel echt op mijn to do lijstje. Herrlijk vooruitzicht.

  [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.