Skip to content →

Het gaat weer eens over James Morrison

291212
Bron

“Wie zijn dat?” wordt mij steeds gevraagd als ze bovenstaande foto’s zien die in mijn kamer en op mijn bureaublad staat te pronken. “Dat zijn James Morrison en ik,” zeg ik dan met een ontzettend grote lach op mijn gezicht. Ik kan nog steeds niet geloven hoeveel geluk ik heb gehad als het aankomt op mister James Morrison. Concerten? Check! Foto’s van en met hem? Check! Prijsvragen winnen? Check! Met hem praten? Check! Hij die mij knuffelt? Check! Met hem op de radio? Check! Mezelf compleet voor lul zetten tegenover hem? DUBBEL CHECK!

Het is voor veel mensen lastig te begrijpen dat ik op 23-jarige leeftijd nog steeds fan van iemand ben. Maar het is gewoon zo. Ik kan er gewoon echt niks aan doen. In dit geval gaat dat hele excuus van: “het ligt niet aan jou, het ligt aan mij” niet op. Want het ligt wel degelijk aan hem. De enige echte James Morrison. En dat komt door zijn belachelijk fijne stem, heerlijke muziek en mooie teksten. Het klinkt zo cliché maar ik vind steun in zijn muziek. Zijn muziek kan mijn humeur bepalen of mij net dat beetje meer motivatie geven. Ik geniet er gewoon oprecht van. En dan heb ik het over genieten in zijn puurste vorm.

Het was mijn moeder die mij een paar jaar geleden naar de tv riep: “Niki! Kom eens! Dit vind ik een mooi nummer!” Ik was verbaasd dat mijn moeder naar een muziekzender keek maar ik was nog meer verbaasd over wat ik toen hoorde. Misschien is verbaasd niet het goede woord. Verrast. Overdonderd. Geraakt. Ja, geraakt is het goede woord. De melodie van het liedje in combinatie met die rauwe, ongewone maar oh zo fijne stem raakte mij meteen. En ja hoor, hij haalde de woorden uit mijn mond: You Give Me Something. En dat doet hij tot op de dag van vandaag nog altijd.

Het heeft drie jaar geduurd voordat ik hem voor het eerst live zag. Veertien januari 2009, ik weet het nog goed. In een volle HMH stond ik als klein meisje te genieten van de stem waar ik al drie jaar helemaal weg van was. Ik was die avond helemaal in mijn element en ik was mij totaal niet bewust van alle mensen om mij heen. Dat gevoel wanneer je favoriete artiest je favoriete liedjes zingt (en je totaal niet teleurstelt) is onbeschrijfelijk. Ik sta niet vaak met mijn mond vol tanden. Dat krijgt alleen James Morrison voor elkaar. Elke keer weer.

Published in Mister James Morrison

11 Comments

 1. Omg hoe cool! Ik heb zijn albums ook op mijn iPhone en luister er heel graag naar! :D

  [Reply]

 2. Kom net via via op je blog. Leuke blog heb je! Super leuk toch juist dat je zo fan kan zijn van iemand. Ik heb het nooit echt meer gehad na de spice girls toen ik nog een meisje was. Lijkt me heerlijk om zo fan te zijn. Lekker van genieten! Ennuh.. James is ook gaaf!

  [Reply]

 3. ah, ik vind zijn muziek ook zo mooi! Maar heb niet meer echt het ‘fan gevoel’.. Bij niemand meer.. Ik was ooit een tijd helemaal gek van Zac Efron, en hoewel ik dat nog steeds ben, voel ik me niet meer zo’n enorme fan als dat ik een paar jaar terug altijd was :p

  [Reply]

 4. Je hebt echt al wel stoere dingen gedaan, haha. Ik ben niet zo’n fan van iemand in het bijzonder maar ik luister ook graag naar ‘m dus ik snap je volledig :)

  [Reply]

 5. Heerlijk juist, nog echt ‘fan’ zijn van iemand.
  Dat heb ik met Bløf denk ik… En met Adele.

  [Reply]

 6. Waarom zou het raar zijn om op onze leeftijd nog fan te zijn van iemand? Das juist superleuk. Die foto’s zijn echt geweldig, die moet je echt koesteren!

  [Reply]

 7. ik vind helemaal niet gek dat iemand ergens fan van is op welke leefdtijd dan ook. Fan vind ik een vervelend woord ii vind het meer iemand goed vinden. Ik heb zef altijd zovee kracht in die dingen kunnen vinden. Het bezoeken van concert waar je maanden naar uit kan kijken of iemand ontmoeten waarvan je dacht dat het onmogelijk was en er dan achter komen dat ook maar gewoon een mens is met zoveel onzekerheid en juist alleen mar dit doet om anderr mensen te kunnen raken. En dat is in jouw geval James. Dat is alleen maar mooi en daar moet je gewoon van genieten !

  [Reply]

 8. Wat jij hebt met James heb ik precies hetzelfde met Westlife. Ik hoef maar een bepaald nummer te luisteren en mijn hele humeur slaat om (van slecht naar goed of andersom haha). Zo gek wat muziek met je kan doen, heerlijk. Al ben ik wel stikjaloers op het feit dat je hem geknuffeld hebt, ik had ook graag met Shane geknuffeld haha!

  [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.