Skip to content →

Happy Valentines Day

Ik heb al eens opgebiecht dat ik nog nooit écht verliefd ben geweest. Misschien vandaar dat ik niks met Valentijnsdag heb. Maar liefde is natuurlijk meer dan houden van je grote liefde. En dat zette mij aan het denken. Want hoewel ik het vrijwel nooit hardop zeg, houd ik wel van mensen. En van twee mensen in het bijzonder. Drie keer raden wie. Juist ja, mijn lieve ouders.

Opgroeien met een vader en een moeder is iets wat ik altijd maar vanzelfsprekend heb gevonden. Ze waren er altijd en op een gegeven moment dan word je wel eens gek van ze (sorry pap en mam, maar jullie snappen mij wel, toch? En trouwens, jullie worden ook gek van mij dus we staan quitte). Het is eigenlijk pas sinds ik het huis uit ging dat ik echt besef hoeveel geluk ik met mijn ouders heb. Want ja, je weet pas wat je mist als het er niet meer is (niet dat mijn ouders er niet meer zijn maar enfin, je snapt me wel).

Het begon allemaal met mijn uitwisseling in Frankrijk. Pap en mam brachten mij met de auto naar de campus en ik heb ze diezelfde avond weer uitgezwaaid. Ik voelde me aan de ene kant vrij maar aan de andere kant zo eenzaam. Een jaar later ging ik stage lopen in Londen en natuurlijk brachten mam en pap mij weer met de auto naar deze geweldige stad. Ik zal dat afscheid nooit meer van mijn leven vergeten. Na een fijn weekend samen te hebben gehad, stonden we nu letterlijk en figuurlijk op een kruispunt. Ik moest de ene kant op en zij de andere. Ik heb nog nooit zo hard en veel in het openbaar gehuild. Ik miste mijn ouders al op dat moment.

Inmiddels woon ik in Antwerpen en er gaat nog steeds geen dag voorbij dat ik niet aan hun denk of dat ik besef hoeveel ze voor mij over hebben. Want weet je? Ik heb echt de beste ouders van de wereld. Niets is zo fijn als ouders die je steunen, die trots op je zijn en je accepteren en respecteren om wie jij bent. Niets kan op tegen het feit dat je voor je ouders op nummer één staat (oké, ik sta op een gedeelde eerste plaats samen met mijn broertje). En daar wil ik ze graag voor bedanken.

Dus bedankt lieve papa en mama, dat jullie mijn dromen uitlachen maar toch in mij blijven geloven. Dank jullie wel voor de lieve e-mails en sms’jes die ik tijdens mijn examens zo hard nodig had. Bedankt dat jullie nooit zo moeilijk deden over het feit dat ik geen spruitjes wilde eten. Bedankt voor de fijne vakanties op de campings waar Broertje en ik zo van hebben genoten. Bedankt dat jullie mijn verhalen over James Morrison, Londen en mijn droom om door Australië of Zuid-Amerika blijven aanhoren. En oh ja, bedankt voor alle hamsters.

Mama bedankt dat je met mij mee bent gegaan naar concerten van K-otic en Jim en voor de lieve kaartjes die je voor mij achterliet. Papa bedankt voor de zondagen in de speelparken en het samen kopen van de kerstboom. Bedankt dat jullie mij wijzen op mijn zwakke en sterke punten en mij blijven confronteren met de werkelijkheid. Bedankt voor alle cadeautjes die ik eigenlijk niet verdien(de), de lieve woorden die mij raken en het feit dat jullie er altijd voor mij zijn. Gewoon bedankt voor alles. Echt alles. Ik waardeer het en ik houd van jullie!

Published in Random Thoughts and Scribblings

10 Comments

 1. Aah heel herkenbaar! Mijn ouders zijn ook ontzettend lief en ik ben heel erg blij dat ik een goede band met beiden heb. Heel mooi verhaal! :)

  [Reply]

 2. Aah lief! Heel herkenbaar ook. :) Ik heb ook de liefste ouders. Al hoewel ik niks met Valentijnsdag heb (mijn vriend gelukkig ook niet), vind ik dit wel een heel mooi stukje.

  [Reply]

 3. Awh, lief :) Ik denk dat veel van ons het inderdaad als vanzelfsprekend zien dat we twee ouders hebben en dat die er altijd voor ons zijn, dus goed om daar even bij stil te staan :)

  [Reply]

 4. Wat een lief stukje! Ik hou ook heel veel van mijn papa en mama :)

  [Reply]

 5. Wat een leuk en lief berichtje !! En wat moest ik hard lachen om het stukje bedank dat je vroeger mee ging naar K-otic haha… Want dat deed mijn mama vroeger ook altijd. Serieus dat waren de beste uitjes in mijn leven. Mijn ouders hadden een eigen zaak dus die moest dan dicht en wat vond ik het geweldig en prachtig…. mijn beste vrienden heb ik tijdens die concerten leren kennen. Dus mooi dat je die herinnering even bij me oproept ;)

  [Reply]

 6. Dit is echt zo lief en zo mooi geschreven! *kijkt even naar links waar mam en pap nu zitten*

  [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.