Skip to content →

Geld maakt niet gelukkig. Toch?


source

Ik maak er geen geheim van dat ik veel wil (doen). Dat wilt trouwens niet zeggen dat ik datgene dat ik wél heb, niet waardeer. Maar ik wil gewoon meer. Sorry, ik kan er ook niks aan doen. Zo ben ik gewoon. Er staat ontzettend veel op mijn “to-do list” en ik heb tot nu toe nog lang niet alles kunnen doorstrepen. Mijn “do’s” variëren van een Franse bulldog kopen tot een keer in de Trevi Fontein springen en van een flink bedrag aan het WNF doneren tot mijn familie en vrienden lekker verwennen. Maar met stip op nummer één staat, hoe kan het ook anders, de wereld zien. Heel de wereld. Alles!

Als ik op dit moment veel geld zou hebben dan zou ik deze zomer naar Indonesië zijn geweest om mijn roots op te zoeken, om de Oerang-oetans in het wild te zien leven en om te genieten van de mooie cultuur. Ik zou dan alle eilanden willen zien, familie bezoeken die ik nog nooit heb gezien en betoverd worden door de mooie natuur. Maar helaas. Zoveel geld heb ik niet. Ik heb zelfs niet genoeg geld voor een weekend New York of een midweek ergens in Scandinavië. Laat staan een appartement in Londen en/of een villa in Rome.

Maar stel hè, ik zou wel veel geld hebben. Dan zou ik behalve mijn vakantie naar Indonesië ook mijn afstudeerstage in Australië kunnen realiseren. Dan zouden de kosten voor het visum, het vliegticket en alle andere kosten een lachertje zijn. En als ik eenmaal mijn diploma heb gehaald, zou ik eindelijk naar Zuid-Amerika kunnen gaan. Het liefst minstens een half jaar heerlijk reizen door Peru, Chili, Brazilië, Argentinië en kennismaken met alle culturen. Gewoon een lange tijd weg van huis zijn, om de andere kant van de wereld te ontdekken.

Maar jammer genoeg, ben ik niet in het bezit van zo veel geld. Was het maar zo, want dan zou het leven een stuk gemakkelijker zijn. Maar geld maakt toch niet gelukkig? Ik weet het niet hoor. Natuurlijk geniet ik van de kleine dingen in het leven zoals bijv. ‘bankhangen’ met mijn ouders, drankjes doen met mijn vriendinnen of een stukje rijden met een lekker muziekje op. Ik hoef heus niet in top luxe te leven, drie kastelen te bezitten en designerkleding te kopen. Ik hoef geen miljonair te zijn. Ik wil gewoon genoeg geld hebben om mijn ouders een keer te verwennen met een lekkere vakantie, om mijn vrienden te verassen met een chique diner en natuurlijk om de wereld te zien. Vooral om de wereld te zien. Want daar word ik oprecht gelukkig van.

Published in Random Thoughts and Scribblings

6 Comments

 1. Geld maakt misschien niet gelukkig maar het is wel ongelooflijk handig (A).

  [Reply]

 2. Ja, ik snap je wel. Je hoeft niet per se superrijk te zijn, maar wel rijk genoeg om je geen zorgen te maken over het geld en dat je dus leuke dingen kunt doen.

  [Reply]

 3. Geld maakt niet gelukkig maar het helpt wel een hele hoop. Ik denk dat als je maandelijks geld overhoudt (naast alle vaste lasten en eten enz.) dat je dan wel een stuk minder zorgen had. Hoeveel mensen zitten nu niet ‘hoeveel geld heb ik nog deze maand? Ohja, dan kan ik dat nog kopen maar die nieuwe schoenen niet..’
  Ik zou denk ik wel wat gelukkiger worden van meer geld, omdat je dan je dromen kunt realiseren en andere mensen cadeautjes kunt geven. En van cadeautjes geven wordt iedereen vrolijk.

  [Reply]

 4. Herkenbaar, heb soms ook van; had ik maar…. (veel werken is een oplossing, heb je direct minder tijd om het uit te geven, haha)

  [Reply]

 5. Leuk geschreven! Geld maakt niet gelukkig, maar het is wel handig om te helpen gelukkig te worden haha :)

  [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.