Momenteel zijn wij op school bezig met een project genaamd: Focus. De bedoeling van dit project is om met jouw project-groepje een fictieve conferentie te plannen. Tijdens deze conferentie moeten wij in drie dagen tijd laten zien waarom Maastricht de nieuwe culturele hoofdstad van Europa moet worden. Je moet daar wel de volgende elementen in verwerken: educatie, innovatie en cultuur. Een ontzettend zware klus, maar o zo leuk om te doen!

We zijn nu al een week bezig en we zijn gelukkig al heel ver. Ik behoor tot de afdeling “Research” en daarnaast ben ik “Secretary”. Ik onderzoek dus welke hotels er beschikbaar zijn, welke locaties handig zijn, welke activiteiten er zijn enz. én ik moet aantekeningen van onze “vergaderingen” maken. Stiekem help ik ook nog mee met de afdeling “PR en Media”. Ik heb een logo voor ons fictieve bedrijf ontworpen en ik heb de flyers gemaakt. Ik ben dus een ontzettend bezig bijtje in ons bedrijfje, hihi.

Er zijn in totaal 20 groepen die aan dit project mee doen. Iedereen heeft dezelfde opdracht en daarom is het zo belangrijk dat je een ontzettend creative en effeciënte conferentie plant. Volgende week woensdag zal iedere groep hun plan presenteren aan een interne jury. Die vier beste groepen gaan door naar de grote finale op die op vrijdagmiddag zal plaats vinden. Uiteindelijk zal er één winnaar zijn!

Ik meen het écht oprecht als ik zeg dat dit mijn aller leukste schoolweek tot nu toe is. Mijn projectgroepje is helemaal geweldig! Ik kende niemand van deze mensen (je werd namelijk ingedeeld door leraren), maar toen we eenmaal rond de tafel zaten liep alles lekker los en ging het werk vanzelf. We willen allemaal sowieso de finale halen en het liefste ook nog eens winnen. Of dat allemaal werkelijkheid gaat worden, zullen we volgende week woensdag en vrijdag wel zien!

Trouwens, ik ben de school écht dankbaar voor dit project! De grootste hunk van onze school zit helaas niet in mijn project-groepje, maar een vriend van hem wel! Dus ik ga het maar eens goed aanpakken met die vriend en we zullen zien waar het schip strand, haha. Maar bovenal ben ik dankbaar voor het feit dat ik een heuse James Morrison look-a-like heb gevonden!!

Share: