Ik reis bijna nooit met de trein. Ik vind bussen veel leuker. Vraag me niet waarom, dat vind ik gewoon. En toen ik dit weekend met de trein vanuit Maastricht via Roosendaal naar Antwerpen ging, voelde het ook alsof ik vier uur lang in de hel beland was. Want ja, door alle vertraging heb ik maar liefst vier uur (stiekem vier uur en een half) over de reis gedaan.

Mijn beste vriendinnetje loopt sinds vorige week stage in Antwerpen en aangezien ik nog steeds geen school of werk heb, besloot ik om bij haar langs te gaan. Ik was pas één keer in Antwerpen geweest en dat is nu al vele jaren geleden. Het enige dat ik mij nog kon herinneren was de grote, brede winkelstraat. Het werd dus hoog tijd om Antwerpen opnieuw te ontdekken en ik kan jullie vertellen: het was een heerlijk weekend. Ik was helemaal vergeten hoe leuk en mooi Antwerpen eigenlijk is.

Vrijdagavond was er een feestje bij haar thuis en er waren meer flessen drank dan mensen. Heel leuk natuurlijk. Maar de morgen, of eigenlijk middag erna blijkt het toch een stuk minder leuk te zijn. Want zoals we allemaal weten: de kater komt later. Ik was ontzettend toe aan een lekkere, grote caramel macchiato van de Starbucks en laat er nou net een filiaal in Antwerpen zijn! Ik heb volgens mij nog nooit zo genoten van dit heerlijke, warme drankje. Of het nu kwam door het feit dat ik sinds mijn uitwisseling in Frankrijk geen koffie van de Starbucks heb gehad of omdat ik er gewoon écht zin in had, weet ik niet. Maar het was Genieten!

‘s Avonds zijn we lekker gaan uit eten bij een restaurant waar tot onze grote verbazing én verrukking alleen maar mannen werkten. Naast mijn lekkere wokschotel met scampi’s was het ook een genot om door leuke kerels bediend te worden. En ook al zijn wij maar studentjes met een karig inkomen, we konden het niet laten om onze dank en bewondering uit te drukken in fooi. Tsjah, it doesn’t take much to make a girl happy!

De rest van het weekend hebben we voornamelijk bijgekletst en gesocialized (schrijf je dat eigenlijk wel zo?) met haar huisgenoten. Er komen twee meisjes uit Nederland en daarnaast is er ook nog een jongen uit Frankrijk. Het was voor mij natuurlijk weer geweldig om Frans (en stiekem ook Engels) te praten want mijn uitwisseling in Frankrijk staat nog steeds in mijn geheugen gegrift. Ja, je kan wel zeggen dat ik een heerlijk weekend heb gehad!

Share: