Skip to content →

en hoe verder?


source

Ook al ben ik erg aan’t genieten van mijn (welverdiende!) vakantie, ik heb zo veel zin om weer met school te beginnen! Niet omdat ik dan weer fulltime moet (nou ja, moet?) studeren maar gewoon om het feit dat dit mijn laatste jaar school is. Ik ben niet van plan om een Master te gaan doen, dus na dit schooljaar is het gewoon voorbij met leren voor tentamens. Over een jaar ben ik officieel een Bachelor of European Studies en ben ik klaar om te gaan werken. Hiep hoi, wat kijk ik daar naar uit! Geen stress meer voor tentamens, niet meer naar school hoeven gaan maar gewoon alle theorie en kennis van de afgelopen jaren in praktijk brengen.

Of toch niet? Want de vraag die nu constant door mijn hoofd spookt is: Wat ga ik doen als ik afgestudeerd ben? Wat wíl ik eigenlijk gaan doen? Hoe dichter ik bij mijn diploma kom, hoe onduidelijker mijn beeld over de toekomst wordt. Het enige waar ik zeker van ben, is dat ik de wereld wil zien. Ik wil reizen door Zuid-Amerika, Australië, Canada en de VS, Azië en ik wil alle hoofdsteden van Europa hebben bezocht. Maar ik weet ook heus wel dat ik dat niet voor elkaar krijg. Althans, niet voordat ik eerst ga werken en flink veel geld ga verdienen.

Maar hoe? Welke baan zou ik willen? Waar wil ik gaan werken? Moet ik hopen dat mijn toekomstige stagebedrijf mij een baan gaat aanbieden? Moet ik mijn droom om een eigen Bed and Breakfast op te starten gaan waarmaken? Moet ik gewoon een jaar in een supermarkt of winkel gaan werken en daarna verder zien? Of moet ik vrijwillgers- of ontwikkelingshulp gaan doen? Ik weet het gewoon echt niet. En dat is frustrerend en heel erg vervelend. Een jaar gaat zo voorbij en wat moet ik dan? Over een jaar heb ik zo veel vrijheid maar ben ik toch beperkt in datgene wat ik wil gaan doen. Want reizen kost geld. En voor geld moet je werken..

Published in Dear Diary

2 Comments

  1. Hmmm ja dat is heel moeilijk I know.. Misschien een beetje rondkijken wat je met je Bachelor kan, wie weet stuit je op iets dat je hartstikke leuk vind!

    [Reply]

  2. Dat is inderdaad lastig. Hopelijk kom je eruit, maar gelukkig heb je nog tijd om erover na te denken :)

    [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.