Skip to content →

Een ode aan het leven. Gewoon omdat het zo mooi is!

Toen ik begin januari nog zeven tentamens te gaan had, leek het einde maar niet in zicht te komen. Maar nadat ik eenmaal mijn eerste tentamen gemaakt had, leek het alsof er iemand op de vooruitspoelknoep had gedrukt. De dagen vlogen voorbij en voordat ik het besefte was het alweer vrijdag 31 januari. Om 15.00 uur (dat uiteindelijk 16.00 uur werd) had ik mijn laatste mondeling: Filmtheorie. Het vak waar ik vanaf dag 1 al zó tegenop zag. Uiteindelijk verliet ik een half uur later het lokaal met een voldoende opzak en stapte ik zo mijn welverdiende vrijheid in. En nondeju, wat was dat genieten!

♥ De beruchte vrijdagavond
Hoewel ik gesloopt was van al het studeren en ik eigenlijk gewoon al om 19.00 uur mijn bed wilde inkruipen, besloot ik om toch maar even mijn gezicht te laten zien op een housewarmingpartehhhhh. Ik wilde a la Assepoester voor middernacht thuis zijn maar geheel onverwacht eindigde dit sprookje toch wel een beetje anders. Gelukkig kwam er wel een prince charming in voor maar moest ik ook strijden tegen het kwaad. Tsjah, het was weer eens een avond (nacht?) om nooit meer te vergeten.

♥ Citytrip naar Berlijn
Had ik vrijdag nog mijn laatste mondeling, werd ik zaterdag een beetje brak wakker, zat ik zondag alweer in de trein naar Berlijn. Rond middernacht kwamen mijn vriendinnen en ik aan bij ons hostel en hebben we uiteindelijk vier ontzettend leuke dagen gehad! De rondleiding met Prince William, het lachen, gieren en brullen in onze stapelbedden, de “kroegentocht”, hardlopen langs Berlijnse Muur en fotograferen met een analoge camera. Wat was het leuk daar in Berlijn! Maar wat de wereld nu echt zo awesomesauce vindt aan de stad zelf, je ne sais pas. Geef mij maar Londen. Of Rome. Of Lissabon.

♥ Dansen op Avicii
Ik had hem vorig jaar op Tomorrowland gezien maar door de hevige regenbui en de gestolen telefoon van een vriendinnetje, heb ik helaas niet veel van hem mee gekregen. Donderdag 13 februari 2014: tijd voor een herkansing. En wat voor een. Ik ben helemaal wild van zijn album True dus je kan je misschien wel voorstellen hoe ik daar die avond dansend stond te genieten van zijn deuntjes. Gek hoe een mens zo kan genieten van dansen op je favoriete muziek met de leukste mensen om je heen. Avicii, ik vind je top en ik kan niet wachten om je weer te zien. (Oh hey, laat dat nou net op 2 augustus zijn!)

♥ Begin stage en seminarie Visuele Studies
Na twee weken lang leve de lol, moest ik toch weer gaan beginnen aan de serieuze dingen des leven. Zo ben ik inmiddels begonnen met stage lopen en volg ik op dinsdag nog de seminar Visuele Studies. Ik loop stage bij het Centrum voor Beeldexpressie en de dagen vliegen voorbij. Mijn seminar draait geheel om fotografie dus mijn camera en ik zullen de komende maanden weer BFFL worden. Althans, dat hoop ik dan.

♥ Weekenden
ZO VEEL LIEFDE VOOR HET WEEKEND, want ja, daar gebeurt alles, hè! Daar leef ik door de week naar toe omdat ik dan weer mag proeven van de vrijheid. En wat smaakt ze toch verdomd lekker! De avonden zijn briljant en de middagen zijn chill. Lekker hardlopen in de zon, eindelijk een carrot cake bakken of gewoon in bed chillen. Niks moet, alles mag. Hoe lekker is dat?

Dus ja, deze blog post is gewoon even één grote ode aan het leven. Want men vergeet maar al te vaak dat het leven zo prachtig mooi kan zijn. Soms blijven we te lang hangen in het verleden (onzin, want je kan het verleden toch niet meer veranderen) of we werpen onze blik te geforceerd op de toekomst. Laten we potverdomme toch ook eens flink genieten van het nu en leven in het moment. Wat komt, dat komt wel. Laat alle negativiteit toch eens achterwege en zet je optimistische bril eens op. Want geloof mij, als je eenmaal inziet wat voor een feestelijk genot het leven is, dan geniet je met volle teugen van elk moment. Het leven is te mooi voor al het lelijke.

Published in Fun Times and Stupidity

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.