Skip to content →

Don’t you just love Disney?

Ik ben opgegroeid met de klassiekers van Disney. Ik kon maar geen genoeg krijgen van Belle en het Beest. Nog steeds niet eigenlijk. Ik ben tot op de dag van vandaag jaloers op Belle omdat ze zo’n mooie (en vooral grote!) bibliotheek van het Beest krijgt en de boodschap van de film is even mooi als de bibliotheek. Ik huil zelfs nog bij die film. Ook de Leeuwenkoning is een groot favoriet van mij en ook bij deze film pink ik nog steeds een traantje weg. De dood van Mufasa, tjsah, daar heb ik het nog steeds wel erg moeilijk mee. Vooral die scene dat kleine Simba onder de poot van z’n vader gaat liggen. Enfin, laten we er maar over ophouden want anders ben ik dadelijk weer aan’t janken.

Een andere favoriet is toch wel Mary Poppins. Jee, wat heb ik mijn ouders gek gemaakt met mijn toen al niet zo perfecte zangkunsten aangezien ik elk liedje uit volle borst meezong. Ik wilde die film elke dag kijken en ik droomde ervan om mijn kamer op te ruimen zoals Mary Poppins dat doet. Tevergeefs knipte ik elke dag in mijn vingers in de hoop dat de rommel zich vanzelf opruimde, maar helaas. En even tussen ons hè, stiekem probeer ik het tegenwoordig nog wel eens hoor. Net zoals dat ik vurig hoop dat ik ook met mijn paraplu kan vliegen zoals zij dat in de film kan. Jup, dit is echt één van mijn lievelingsfilms.

Belle en het Beest, de Leeuwenkoning en Mary Poppins. Naar mijn mening de drie beste en leukste films van Walt Disney. Nou oké dan, en Peter Pan, Frank en Frey, Aladdin, Pocahontas en en en.., maar we houden het nu even bij de andere drie. Ik verstond vroeger natuurlijk helemaal geen Engels en ben daarom ook met de Nederlandse vertaalde versies opgegroeid. Ook de liedjes waren in het Nederlands. Normaal vind ik dat verschrikkelijk maar bij Disney mag het. Gewoon omdat het mij aan die goede, oude tijd laat denken en omdat ik ze nog steeds mee kan zingen. Maar toch heb ik liever de originele Engelse versie. Zingen jullie even mee met mijn favoriete liedjes?


Mary Poppins: Chim Chim Cher-ee


Mary Poppins: A Spoonful Of Sugar


Mary Poppins: Supercalifragilisticexpialidocious


Mary Poppins: Feed the Birds ♥


The Lion King: Circle Of Life


The Lion King: I Just Can’t Wait To Be King


The Lion King: Hakuna Matata


The Lion King: Can You Feel The Love Tonight ♥


Beauty and the Beast: Belle (Little Town)


Beauty and the Beast: Be Our Guest


Beauty and the Beast: Tale As Old As Time ♥

Hmmm, dat zijn toch wel een hoop favorieten, hè? Welke vinden jullie het leukste? En wat is jullie favoriete Disney film?

Published in The Almighty Media

10 Comments

 1. Ik moest vroeger echt janken bij de dood van Mufasa. Ik krijg nog steeds tranen in mijn ogen bij die scene. En.. Mary Poppins heb ik nog nooit gezien.. hihi. Ik zal de film binnenkort eens kijken. Mijn favoriete Disneyfilm? Dan kies ik voor Tarzan. Het verhaal vind ik prachtig. De musical heb ik ook gezien, erg mooi en magisch!

  [Reply]

 2. Oh ja Disney… En dan wel op video band. Met de reclames ervoor. Wat ik btw ook mis is dat je vroeger bijvoorbeeld bij doornroosje had je de aftiteling voor de film. En dat heb je nu alleen na de film. Dat was juist extra leuk omdat je dan echt helemaal zat te stuiteren op de bank omdat je de film echt moest zien.
  Zucht, mooie tijden.

  [Reply]

 3. Oh Disney, ik hou er van. Ik moest vroeger altijd huilen bij Frank en Frey. Mijn lievelings Disney film blijft toch wel de Lion King.

  [Reply]

 4. Zo, wat is dat lang geleden zeg dat ik die nummers gehoord heb! Maar Disney is en blijft geweldig (:

  [Reply]

 5. Leuk om weer eens te horen, dat was inderdaad heel lang geleden! Belle en het beest heb ik nog nooit gezien, ik was ontzettend bang voor het beest, haha. De Lion King is toch wel mijn favoriet, ondanks dat ik de scènes met de hyena’s vroeger over moest slaan omdat die te eng waren.

  [Reply]

 6. Disney! I love it! Ik ging gisteren The Lion King kijken, maar ik was de liedjes van de musical gewend en die zijn toch net even iets anders. Dit was weer de eerste keer in… 10, 13 jaar? Ik weet niet meer wanneer ik ‘vroeger’ de laatste keer The Lion King heb gezien, maar mooi vind ik hem nog steeds! Mijn absolute Disney-topper dus!

  [Reply]

 7. Ik durf het bijna niet te zeggen…. maar ik heb The Lion King en Belle en het Beest nog nooit gezien.. Ik was vroeger geen film-meisje en ik speelde liever met mijn barbies..

  Maar Mary Poppins daarentegen.. LIEFDE! Ik kan die film echt 1000x kijken, heerlijk!

  [Reply]

 8. Disney films, ik zal ze nooit vergeten! Stiekem hoop ik ook dat ik binnenkort kan gaan vliegen met me paraplu haha :p nog bedankt voor je reactie btw, ik zal er even naar kijken :)

  [Reply]

 9. vroeger keek ik me echt scheel aan al die disney films!

  [Reply]

 10. Bambi was mijn all-time favourite toen ik jong was. Bij die film kan ik ook nog steeds tranen met tuiten huilen. Ik ben van de classics wel alle Nederlandse versies gewend en ik kan nu dus echt niet meer overschakelen naar de originele versies. Hoe kan ik dan nog makkelijk de liedjes meebléren?

  [Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.