Ik ben opgegroeid met de klassiekers van Disney. Ik kon maar geen genoeg krijgen van Belle en het Beest. Nog steeds niet eigenlijk. Ik ben tot op de dag van vandaag jaloers op Belle omdat ze zo’n mooie (en vooral grote!) bibliotheek van het Beest krijgt en de boodschap van de film is even mooi als de bibliotheek. Ik huil zelfs nog bij die film. Ook de Leeuwenkoning is een groot favoriet van mij en ook bij deze film pink ik nog steeds een traantje weg. De dood van Mufasa, tjsah, daar heb ik het nog steeds wel erg moeilijk mee. Vooral die scene dat kleine Simba onder de poot van z’n vader gaat liggen. Enfin, laten we er maar over ophouden want anders ben ik dadelijk weer aan’t janken.

Een andere favoriet is toch wel Mary Poppins. Jee, wat heb ik mijn ouders gek gemaakt met mijn toen al niet zo perfecte zangkunsten aangezien ik elk liedje uit volle borst meezong. Ik wilde die film elke dag kijken en ik droomde ervan om mijn kamer op te ruimen zoals Mary Poppins dat doet. Tevergeefs knipte ik elke dag in mijn vingers in de hoop dat de rommel zich vanzelf opruimde, maar helaas. En even tussen ons hè, stiekem probeer ik het tegenwoordig nog wel eens hoor. Net zoals dat ik vurig hoop dat ik ook met mijn paraplu kan vliegen zoals zij dat in de film kan. Jup, dit is echt één van mijn lievelingsfilms.

Belle en het Beest, de Leeuwenkoning en Mary Poppins. Naar mijn mening de drie beste en leukste films van Walt Disney. Nou oké dan, en Peter Pan, Frank en Frey, Aladdin, Pocahontas en en en.., maar we houden het nu even bij de andere drie. Ik verstond vroeger natuurlijk helemaal geen Engels en ben daarom ook met de Nederlandse vertaalde versies opgegroeid. Ook de liedjes waren in het Nederlands. Normaal vind ik dat verschrikkelijk maar bij Disney mag het. Gewoon omdat het mij aan die goede, oude tijd laat denken en omdat ik ze nog steeds mee kan zingen. Maar toch heb ik liever de originele Engelse versie. Zingen jullie even mee met mijn favoriete liedjes?


Mary Poppins: Chim Chim Cher-ee


Mary Poppins: A Spoonful Of Sugar


Mary Poppins: Supercalifragilisticexpialidocious


Mary Poppins: Feed the Birds ♥


The Lion King: Circle Of Life


The Lion King: I Just Can’t Wait To Be King


The Lion King: Hakuna Matata


The Lion King: Can You Feel The Love Tonight ♥


Beauty and the Beast: Belle (Little Town)


Beauty and the Beast: Be Our Guest


Beauty and the Beast: Tale As Old As Time ♥

Hmmm, dat zijn toch wel een hoop favorieten, hè? Welke vinden jullie het leukste? En wat is jullie favoriete Disney film?

Share: